Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

"Ποτάμι" με αποκαλύψεις για στημένες εκπομπές στους Πρωταγωνιστές το Σταύρου Θεοδωράκη.

σχόλιο Γ.Θ : Μερικοί από εμάς πάντα είχαμε το δίλημμα για το ποιοι είναι πιο επιβλαβείς, πολιτικοί ή δημοσιογράφοι; Ο Θεοδωράκης μας κατήργησε το δίλημμα και μας έδειξε ότι υπάρχουν και χειρότερα...

«Πρωταγωνιστής» σε μία σοβαρή υπόθεση είναι ο δημοσιογράφος και ιδρυτής του νέου πολιτικού κινήματος «Το Ποτάμι», Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος απέδειξε τον υπέρμετρο αμοραλισμό του στήνοντας συνεντεύξεις σε βάρος ανήλικων κρατουμένων των φυλακών Αυλώνα. 
Ο κ. Θεοδωράκης, με την ανακοίνωση... 

του κόμματός του, αιφνιδίασε κάποιους ευχάριστα και άλλους δυσάρεστα, αποκτώντας από την πρώτη στιγμή πολέμιους και φανατικούς υπέρμαχους, ιδιαίτερα από τον χώρο των media. 

Το ρεπορτάζ μας δεν ασχολείται με την πολιτική σταδιοδρομία του κ. Θεοδωράκη, αλλά με τις δημοσιογραφικές του απρέπειες τις οποίες μάλιστα κατήγγειλαν στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο εργαζόμενοι και κρατούμενοι των φυλακών Αυλώνα. Συνήθως, οι πολιτικοί λένε περισσότερα ψέματα, αφού πολιτευτούν. Επιβεβαιώνεται όμως ότι οι δημοσιογράφοι τούς ξεπερνούν, επιλέγοντας να πολιτευτούν μέσα στο ψέμα... 
Aς ξετυλίξουμε το ρεπορτάζ... 
Αποκαλύψεις και μαρτυρίες για τις στημένες συνεντεύξεις


Ποτάμι... οι καταγγελίες για τον Σταύρο Θεοδωράκη
Τον Μάιο του 2011 ο γνωστός δημοσιογράφος και εν δυνάμει πολιτικός, Σταύρος Θεοδωράκης, πέρασε τρεις ημέρες στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα προκειμένου να γυρίσει σειρά επεισοδίων για την εκπομπή του «Πρωταγωνιστές», με τίτλο «Ανήλικοι Φυλακισμένοι».
Στη συγκεκριμένη εκπομπή, μεταξύ άλλων, μίλησε στον δημοσιογράφο και ένας κρατούμενος, ο Χασάν Ουγκόρ, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ανέφερε πως ήρθε στην Ελλάδα μέσω Μυτιλήνης και στη συνέχεια, κρυμμένος στο κάτω μέρος ενός φορτηγού από την Πάτρα, ταξίδεψε για την Αγγλία.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στην εκπομπή δεν αναφέρθηκε το πραγματικό όνομα του κρατούμενου αλλά το όνομα «Αλί, λαθρεπιβάτης με ταλέντο».
Τα παράδοξα όμως δεν σταμάτησαν εδώ. Όπως κατήγγειλε στην κάμερα του «Κίτρινου Τύπου» ο κ. Γιώργος Τσουνής, υπεύθυνος για τους αγώνες σκάκι στις φυλακές Αυλώνα, ο κ. Θεοδωράκης πίεσε τον κρατούμενο να υιοθετήσει μία ψεύτικη ιστορία, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τα όσα ανέφερε ο κρατούμενος στη συνέντευξη ως το… ανέκδοτο των φυλακών.

Τα όσα ανέφερε ο κ. Τσουνής επιβεβαιώνει τόσο ένας άλλος κρατούμενος του Αυλώνα όσο και ο δάσκαλος των φυλακών. Ο κ. Νίκος Αρμένης μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Κίτρινος Τύπος», σημείωσε ότι ο δημοσιογράφος ζήτησε από τον κρατούμενο να πει μία εντελώς διαφορετική εκδοχή της ζωής του, για... σκηνοθετικούς λόγους και προς τέρψιν του τηλεοπτικού κοινού.

Επιπλέον, ο κ. Αρμένης υποστήριξε ότι ο κ. Θεοδωράκης τον κάλεσε τηλεφωνικά και του ζήτησε στο θεατρικό των φυλακών (ένα μέρος του οποίου θα παρουσιαζόταν από τους «Πρωταγωνιστές») να συμμετέχει -χωρίς να προβλέπεται- και μια κοπέλα ώστε να υπάρχει γυναικεία παρουσία για τα γυρίσματα της εκπομπής.
«Μας εκμεταλλεύτηκε»


Παράλληλα, κόλαφο αποτελούν τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αφγανική Κοινότητα Μεταναστών και Προσφύγων σχετικά με την εκπομπή του δημοσιογράφου που είχε θέμα την τραγωδία στο Φαρμακονήσι. 

Ειδικότερα, η Αφγανική Κοινότητα Μεταναστών και Προσφύγων προχώρησε σε διάψευση των υποτιθέμενων συγχαρητηρίων που εφέρετο να είχε λάβει ο δημοσιογράφος από την κοινότητα των Αφγανών που ζουν στην Ελλάδα, για τον τρόπο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος τις απόψεις των Αφγανών στο Φαρμακονήσι, θεωρώντας ότι τους εκμεταλλεύτηκε, λειτουργώντας περισσότερο ως εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος.


)

)

)

http://www.zougla.gr/greece/article/estine-sinentefksis
http://papatzides.blogspot.gr/2014/03/blog-post_4003.html
http://mlagananews.blogspot.gr/2014/03/blog-post_12.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...