Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Με ξαφνική Αεροαπόβαση Ρώσοι Κομάντο κατέλαβαν Σταθμό Παραγωγής Φ/Α

Ρώσοι κομάντο αποβιβάστηκαν εκτός Κριμαίας

Δέκα ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα προσγειώθηκαν στις 15 Μαρτίου στην περιοχή Kherson Oblast αποβιβάζοντας πάνω από εκατό κομάντο και επιτείνοντας την ήδη υψηλή ένταση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.
Η κίνηση αυτή έγινε την παραμονή του δημοψηφίσματος στην Κριμαία, μια ψηφοφορία που η Ουκρανία και η Δύση θεωρούν παράνομη.

Τέσσερα ελικόπτερα προσγειώθηκαν κοντά στο χωριό Strilkove, στα βορειοανατολικά της Κριμαίας, μια στενή λωρίδα γης, αποβιβάζοντας περίπου 60 καταδρομείς, αναφέρει η κρατική υπηρεσία συνόρων της Ουκρανίας.

Στις 15:30 τοπική ώρα, έξι επιπλέον ελικόπτερα προσγειώθηκαν επίσης στην ίδια περιοχή, επιβιβάζοντας επιπλέον 60 κομάντο. Οι Ρώσοι ανέφεραν στους Ουκρανούς συνοροφύλακες ότι ήρθαν εκεί για να υπερασπιστούν από τυχόν τρομοκρατική επίθεση τον τοπικό σταθμό παραγωγής φυσικού αερίου που ανήκει στην Chornomornaftoga, μια εταιρεία της Ουκρανίας, τον οποίον οι αρχές της Κριμαίας έχουν δηλώσει ως περιουσία της χερσονήσου.

Ενώ οι συνοριοφύλακες ανέφεραν ότι δεν υπήρξαν συγκρούσεις, το Υπουργείο Άμυνας στο Κίεβο αναφέρει σε επίσημη έκθεσή του ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας αντέδρασαν, αναγκάζοντας τους Ρώσους καταδρομείς να εγκαταλείψουν το έδαφος, αλλά με βάση τις τελευταίες πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Kyiv Post, οι Ρώσοι είναι ακόμα εκεί. Για έναν άγνωστο λόγο, ο τοπικός σταθμός παραγωγής ενέργειας δεν φυλασσόταν.


Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών στο Κίεβο, το οποίο ζήτησε αμέσως από τη Ρωσία να εγκαταλείψει το έδαφος στην Kherson Oblast. Ας σημειωθεί πάντως ότι το Κρμελίνο δεν αναγνωρίζει την σημερινή κυβέρνηση στο Κίεβο ως νόμιμη.

Εν τω μεταξύ, η Ουκρανία έχει αναστείλει τη διέλευση των Ρώσων πολιτών στα σύνορα Μολδαβίας-Ουκρανίας, στο έδαφος της Υπερδνειστερίας δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης που βρίσκεται στην Υπερδνειστερία, αυτό αναφέρεται τουλάχιστον από το πρακτορείο ITAR-TASS.

Στα κεντρικά γραφεία της ρωσικής ειρηνευτικής δυνάμεως στην Τιρασοπόλ επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες, και εξήγησαν ότι οι ουκρανικές αρχές σταματούν στα σύνορα τις εμπορευματικές μεταφορές – τρόφιμα και καύσιμα, προς την ρωσική ειρηνευτική δύναμη στην Υπερδνειστερία.

fox2magazine.net
http://veteranos.gr/xafniki-aeroapovasi-rosi-komanto-katelavan-stathmo-paragogis-fa/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...