Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Δικηγόρος κατοχύρωσε στο όνομά του τη σημαία του δήμου της Κω.

Δικηγόρος κατοχύρωσε  στο όνομά του τη... σημαία του δήμου της Κω




Απίστευτη τροπή πήρε η διένεξη που είχε ο γνωστός δικηγόρος
της Κω κ. Μ. Εκατομμάτης με τον δήμαρχο κ. Κώστα Καϊσερλη. Ο δικηγόρος, είχε διαφωνήσει με την δημιουργία σημαίας του Δήμου της Κω και την ανάρτησή της σε κεντρικά σημεία του νησιού και προκειμένου να μπορέσει να την «ακυρώσει» προσέφυγε στο υπουργείο ...
Ανάπτυξης όπου και την κατοχύρωσε ως… δική του!

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ίδιος σημειώνει συγκεριμένα:
«Η εν λόγω σημαία κατοχυρώθηκε αρμοδίως στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών και Μεταφορών επ΄ ονόματι του Μιχαήλ Εκατομμάτη, ο οποίος και έχει το απόλυτο αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης αυτής. Ο δικαιούχος αυτής ρητά απαγορεύει σε οποιονδήποτε τρίτο να την χρησιμοποιεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο άνευ προηγούμενης έγγραφης συναίνεσης – άδειάς του. Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπει σε Ν.Π.Δ.Δ. ή Ο.Τ.Α. να την κάνουν χρήση έως και την 30-10-2013, τοποθετώντας αυτήν σε δημόσια ή δημοτικά κτίρια ή δημόσιους χώρους και πάντως όχι πιο πάνω από την Ελληνική Σημαία! Όσοι καθ’ οιονδήποτε τρόπο παραβιάσουν – προσβάλλουν το ως άνω αποκλειστικό δικαίωμα του Μιχαήλ Εκατομμάτη, θα διώκονται ποινικά κατά την κείμενη Ποινική Νομοθεσία.

ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ
Πριν από μερικές μέρες, ο ίδιος ο κ. Εκατομμάτης είχε υποστείλει την σημαία αυτή από τον ιστό της Δημοτικής Αγοράς και στη θέση της είχε αναρτήσει την Ελληνική.
Όπως αναφέρει το cosvoice.gr, σε δήλωσή του είχε υποστηρίξει ότι δεν τον αντιπροσωπεύει ως πολίτη της Κω και ως Έλληνα η κοκκινοκίτρινη σημαία που μοιάζει με της Γαλατά Σαράι και δεν τη θεωρεί ως σύμβολο της Κω κι έτσι προχώρησε στην έπαρση της Ελληνικής Σημαίας στην Δημοτική Αγορά.

«Είναι μία συμβολική κίνηση ενάντια στην νεοεποχίστικη νοοτροπία τύπου Ρεπούση που επιχειρεί τη λήθη της ιστορίας και την αποκοπή από το παρελθόν και τις παραδόσεις μας» δήλωσε ο ίδιος.
Ο κ. Εκατομμάτης ανέβασε την Ελληνική σημαία και κατέβασε την κοκκινοκίτρινη του Δήμου Κω από την δημοτική αγορά μπροστά σε αρκετούς τουρίστες στην πλατεία Ελευθερίας.
Λίγη ώρα μετά, η Ελληνική σημαία δεν υπήρχε. Όλα αυτά μπροστά στα έκπληκτα μάτια των τουριστών.




rodiaki.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...