Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ρωσία: Μπλόκαραν τον Σνόουντεν… άγριο παρασκήνιο.


Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του πρώην εργαζόμενου στην αμερικανική NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν ο οποίος αποκάλυψε απόρρητες πληροφορίες για το πρόγραμμα κατασκοπείας των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, όσα μετέδωσαν χθες τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης περί εξασφάλισης των απαραίτητων εγγράφων που θα επέτρεπαν σον νεαρό να εγκαταλείψει το σταθμό μετεπιβίβασης του αεροδρομίου της Μόσχας, διαψεύστηκαν… εκ του αποτελέσματος.

Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι τα έγγραφα είχαν εκδοθεί αλλά δεν παραδόθηκαν την τελευταία στιγμή, πιθανότατα μετά την αμερικανική παρέμβαση με την τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.
Εάν αυτό αληθεύει, τότε πίσω από τη «βαθιά απογοήτευση» που θα αισθανθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του State Department, είναι βέβαιο ότι κρύβεται κάποια συγκεκριμένη απειλή ή κίνητρο προς τη Μόσχα από την Ουάσιγκτον, που άλλαξε την τελευταία στιγμή την κατάσταση.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο νεαρός φυγάς αποτελεί πλέον ένα πιόνι στην αέναη διαπραγμάτευση των δυο άσπονδων μεταψυχροπολεμικών φίλων, της Ρωσίας και των ΗΠΑ και το μέλλον του δεν προδιαγράφεται λαμπρό…
defence-point.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...