Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Αν ήταν ραββινος, οι απαγωγείς τώρα θα έφταναν αίμα.

Επιτέλους ας μας πει η Ελληνική Κυβέρνηση.

Ζουν ή δεν ζουν οι αρχιερείς που απήχθησαν στη Συρία; Από το γραφείο τύπου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελάδος εξεδόθη η ακόλουθη ανακοίνωση: «Ενώ πληθαίνουν οι πληροφορίες για «κακό τέλος» των δυο Συρορθοδόξων μητροπολιτών, απαχθέντων στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας στις 22 Απριλίου, η σύναξη στη Μόσχα των Ορθοδόξων Προκαθημένων εξέδωσε ανακοινωθέν που ζητά τη μεσολάβηση του Προέδρου Βλ. Πούτιν για την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ τους, ως εάν είναι εν ζωή! 

Το παράδοξο ή και ύποπτο είναι ότι η Κυβέρνηση της Ορθόδοξης Ελλάδας δεν απαντά ούτε καν στη Βουλή παρ’ ότι ο ένας εκ των δυο Μητροπολιτών είναι Έλληνας πολίτης. Μάλιστα ενώ πριν λίγες ημέρεςο επικεφαλής της Ελληνική διπλωματίας κ. Ε. Βενιζέλος, βρέθηκε στην Τουρκία με τον ομόλογο του, ούτε καν νύξη έκανε παρά τις αποκαλύψεις του Λιβανέζου δημοσιογράφου περί δολοφονίας τους, στην Τουρκική εφημερίδα «Today’s Zaman» που αναφέρει: “Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τρεις ύποπτους για τη δολοφονία των ιεραρχών στην επαρχία Κονια”. Το δημοσίευμα αφήνει να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται για πρόσφατο γεγονός. 

Κατά τους ερευνητές Πηνελόπη Σταφυλά και Δημήτρη Πορφύρη, που ασχολούνται εξαρχής με το «θρίλερ» της απαγωγής, εάν το δημοσίευμα δεν διαψευσθεί, σημαίνει ότι η όψιμη διαρροή της πληροφορίας γίνεται για να ασκήσει η Τουρκία πιέσεις σε τρίτες χώρες με τις οποίες συνδιαχειρίστηκε τον «φάκελο» των δυο Χριστιανών Επισκόπων. 

Την είδηση έρχεται να αμφισβητήσει το επίσημο ανακοινωθέν εκ μέρους όλων των Προκαθημένων και Αντιπροσώπων των Ορθοδόξων Εκκλησιών που συναντήθηκαν στη Μόσχα και το οποίο , ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος παρέδωσε στον Πρόεδρο της Ρώσικης Ομοσπονδίας κ. Β. Πούτιν, το οποίο αναφέρει: ” Υψώνωμεν φωνήν υποστηρίξεως πάντων των καταδιωγμένων εξαιτίας της εις Χριστόν πίστεως αυτών, αδελφών ημών Χριστιανών οι οποίοι υφίστανται διάφορα μαρτύρια και βασανισμούς, εκδιώξεις εκ των εστιών αυτών, άλλοι δε θανατούνται. 

Ιδιαιτέρως τραγική τυγχάνει σήμερον η κατάστασις εν Συρία. Συνήθεις είναι αι ανατριχιαστικαί σκηναί βίας, αι δημόσιαι εκτελέσεις, ενώ διαδεδομένες πλέον πράξεις είναι αι απαγωγαί και οι θανατώσεις ανθρώπων . Διεθνή μέσα ενημερώσεως αποσιωπούν την τραγωδία των Xριστιανών της Μέσης Ανατολής. 

Απαιτούμεν την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων περιφανών αδελφών Χριστιανῶν Ιεραρχῶν της Συρίας, δηλονότι του Μητροπολίτου Χαλεπίου και Αλεξανδρέττας κ.Παύλου και του Συροϊακωβίτου Μητροπολίτου Χαλεπίου μαρ Γρηγορίου Ιωάννου Ιμπραίμ. Απευθύνομεν έκκλησιν, απελευθερώσατε άμεσα τους απαχθέντες κληρικούς και λοιπούς ειρηνικούς πολίτας! 

Επίσης την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή εξέφρασε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν λέγοντας: «Με ανησυχία και πόνο θα σημειώσω ότι σε πολλές περιοχές του κόσμου, ειδικά στη Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική, πολλαπλασιάζονται οι θρησκευτικές εντάσεις, παραβιάζονται τα δικαιώματα των Θρησκευτικών μειονοτήτων, μεταξύ των οποίων και των χριστιανών, συμπεριλαμβανομένων των ορθοδόξων». 

Σχετικά με το ζήτημα της απαγωγής και της πιθανής δολοφονίας των Μητροπολιτών ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Με αφορμή τις τελευταίες τραγικές εξελίξεις στην υπόθεση των δυο Χριστιανών Ορθόδοξων Μητροπολιτών της Συρίας θα ήθελα να εκφράσω τις ανησυχίες και τις απορίες, όλων των Ελλήνων και ιδιαιτέρως των Χριστιανοδημοκρατών της Ελλάδος των οποίων η σκέψη και οι ευχές συνοδεύουν τους νεομάρτυρες ποιμενάρχες» δήλωσε ο Ν. Νικολόπουλος και συνέχισε:

«Χτες επιτέλους φάνηκε μια αχτίδα φωτός. Oι Προκαθήμενοι και Αντιπρόσωποι των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, οι οποίοι συναντήθηκαν στη Μόσχα υιοθέτησαν κοινό ανακοινωθέν.

Η εν γένει όμως διαχείριση του θέματος ειδικότερα των δυο Μητροπολιτών από την Ελληνική Πολιτεία αφήνει πολλά ερωτηματικά τόσο για την ικανότητα τους να διαχειρισθούν ένα τόσο λεπτεπίλεπτο θέμα, όσο και για τα δείγματα απομάκρυνσης της πολιτικής ηγεσίας από την πίστη, την παράδοση του γένους μας και τον Χριστιανικό, κάτι που έρχεται σε ευδιάκριτη αντίθεση με τις συνεχείς δηλώσεις και κινήσεις του Ρώσου προέδρου Πούτιν περί Ορθοδοξίας και πως αυτό αντανακλάται σε όλους τους τομείς της ζωής του και του Κράτους!

Επιτέλους όλοι οι ηγέτες του Χριστιανικής Ευρώπης πρέπει να καταλάβουν ότι συντελείται μία πολιτισμική καταστροφή, όπου εκεί βρίσκονται οι ρίζες της πίστης μας.

Εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες όπως και όλοι οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχουμε υψηλές απαιτήσεις και από την Ιεραρχία της Εκκλησίας μας . Δεν θα έπρεπε να πιέζουν τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας μας και να είναι υπό την συνεχή επίβλεψη του το θέμα της απαγωγής των μητροπολιτών και των πιστών Χριστιανών στην Μέση Ανατολή και ειδικότερα των Ελλήνων όπου συνεχή δημοσιεύματα κάνουν λόγο για μαρτυρικές θανατώσεις και ανείπωτους βασανισμούς. 

Η έμπρακτη συμπαράσταση της Ελληνικής Πολιτείας η αναπτέρωση του ηθικού Ελλήνων Χριστιανών πολιτών είναι επιβεβλημένη”. 

olympia.gr
http://koukfamily.blogspot.gr/2013/07/blog-post_1527.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...