Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Με το ίδιο νόμισμα πλήρωσε ο Σύρος Άσαντ τον Μόρσι…


Τη εκδίκησή του πήρε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ από τον ανατραπέντα πρόεδρο της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, όπως φάνηκε από τη δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα η συριακή κυβέρνηση.
Οι Σύροι κάλεσαν τον Μόρσι να αποχωρήσει από την εξουσία και να υπακούσει στα κελεύσματα του αιγυπτιακού λαού! Η ανακοίνωση αυτή εκδόθηκε πριν την οριστική ανατροπή του ισλαμιστή από τις ένοπλες δυνάμεις. Κι αν εγερθεί αντίλογος ότι και ο Άσαντ «δεν ακούει τον συριακό λαό», είναι ψευδές, καθώς δηλώνει ότι θέλει να διεξαχθούν εκλογές, ώστε να φανεί πέραν πάσης αμφιβολίας και εικοτολογίας, ποιον θέλουν και ποιον όχι οι Σύροι πολίτες…

Ο Άσαντ είχε ανοιχτό μέτωπο με τον Μόρσι ο οποίος είχε συμπαραταχτεί με τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες που επιδιώκουν την ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ, παίζοντας και το παιχνίδι των Ηνωμένων Πολιτειών και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, οι οποίες γι’ αυτόν ενδεχομένως τον λόγο εμφανίστηκαν για μια ακόμη φορά αμήχανες μπροστά στις εξελίξεις. Ο Μόρσι είχε μάλιστα διακόψει τον περασμένο Μάιο τις διπλωματικές σχέσεις Καΐρου-Δαμασκού.
Οι επίσημες δημόσιες δηλώσεις του πρόδιδαν μια τάση να αποφύγουν να υποστηρίξουν την οποιαδήποτε πλευρά, αν και διακριτικά φαίνεται πως έκαναν κίνηση για να διασώσουν τον Μόρσι παρεμβαίνοντας προς τις ένοπλες δυνάμεις τις οποίες χρηματοδοτούν πλουσιοπάροχα.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...