Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Η τριάδα των Γενοκτονιών: Αρμένιοι, Ασσύριοι και Ελληνες (video).

epona1
σχόλιο Γ.Θ : Μεταξύ άλλων εκπρόσωπος των Ασσυρίων Ελλάδος(!), της Πανποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, της Αρμενικής επιτροπής Ελλάδος.


Ενα βήμα μποστά στο κοινό στόχο της αναγνώρισης της ενιαίας Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής,  έκανε η Ενωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής (ΕΠΟΝΑ) με την εκδήλωση που διοργάνωσε φέτος στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης την Κυριακή 26 Μαίου, με θέμα:
Αρμένιοι, Ασσύρίοι, Ελληνες, η τριάδα των Γενοκτονιών, με ομιλητές τον στρατηγικό Σύμβουλο Νίκο Λυγερό και τον καθηγητή  Διεθνών Σχέσεων Μ. Ευριβιάδη.
Η Αρμενική Εθνική Επιτροπής Ελλάδας, τόνισε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος  Ν.Πετροσιάν, χαιρετίζει την εκδήλωση καθώς η γενοκτονία των Εληνων του Πόντου και οι μαζικές εκτοπίσεις των Ελλήνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αποτελούν ένα ιστορικό και πολιτικό γεγονός που πρέπει να αναγνωριστεί από την πολιτισμένη ανθρωπότητα.
Συμμετέχουμε στην εκδήλωση αυτή για να αναδείξουμε  το πάθος και την αγωνιστικότητα μιας μεγάλης κοινότητας διασκορπισμένης χωρίς πατρίδα σε όλο τον κόσμο, τόνισε ο πόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Ασσυρίων Κ.Μπατσάρας. Είμαστε στην Ελλάδα από το 1922, δεν ξεπερνάμε σήμερα τις 15 χιλιάδες, έχουμε όμως κι εμείς ένα τεράστιο ιστορικό βάθος αφού σήμερα γιορτάζουμε τα 6.763 χρόνια απο τη γέννηση αυτού του λαού της Μεσοποταμίας.
Εκ μέρους της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος χαιρετίζω την ιερή και σημαντική αυτή εκδήλωση γιατι κάθε εκδήλωση που αναφέρεται στη γενοκτονία είναι και ιερή και σημαντική, τόνισε ο πρόεδρος της Γ. Παρχαρίδης, ενώ στόχος παραμένει η διεθνή αναγνώριση της και ζητούμε από το εληνικό κράτος να βάλει το θέμα στις διμερείς σχέσεις με την Τουρκία, ώτσε να αναγκαστεί να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής.
Σε ένα χώρο ανεκτίμητης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας, το Μουσείο της Ακρόπολης γίνεται η εκδήλωση αυτή που έχει σχέση με τρείς αρχαίες εθνότητες, τους Ελληνες, του Αρμένιους και του Ασσύριους, που συνδέονται εδώ και αίωνες στο χώρο της Μικράς Ασίας, τόνισε συγκινημένος  στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΠΟΝΑ Γ.Χατζηελευθερίου.
Η τουρκική προπαγάνδα, η κρατική ή μη,  αναφορικά με τις γενοκτονικές πολιτικές των νεοτούρκων, των κεμαλιστών και ισλαμιστών επιγόνων τους,   βασίζεται  σε κληρονομιά φασιστικών και ολοκληρωτικών καθεστώτων και σε μαφιόζικες πρακτικές του μάρκετιγκ και της διαφήμισης, τόνισε ο καθηγητής ΔΣ Μάριος Ευριβιάδης. Δεν παραδεχόμαστε τίποτα, διαψεύδουμε τα πάντα και βγαίνουμε σε μετωπική επίθεση…είναι η γνωστή τακτική της Τουρκίας.
Με τη σειρά του ο Νίκος Λυγερός έδωσε με το γνωστό του γλαφυρό τρόπο,  τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν πιο απατελεσματικά με πρώτο τη αναγνώριση της γενοκτονίας των Ασσυρίων από το ελληνικό κοινοβούλιο και κάλεσε τα προσφυγικά σωματεία να αναλάβουν σχετική  πρωτοβουλία.
Δείτε το βίντεο


http://mikrasiatis.gr/triada-genoktonion-armenioi-assyrioi-kai-ellines/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...