Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Ζουν ή όχι οι απαχθέντες από τους Τσετσένους μητροπολίτες;


  "Οι δύο ορθόδοξοι Μητροπολίτες που απήχθησαν τον περασμένο μήνα στη Συρία είναι...
καλά στην υγεία τους", δήλωσε στην Κωνσταντινούπολη με περίσσιο θράσος αξιωματούχος της κυριότερης οργάνωσης της συριακής αντιπολίτευσης, αρνούμενος ωστόσο να κατονομάσε τους απαγωγείς.
Βέβαια είναι γνωστό πως πρόκειται για Τσετσένους ισλαμιστές μισθοφόρους, αλλά το ερώτημα είναι αν όντως "είναι καλά", καθώς κάποιες άλλες πηγές προερχόμενες από τη νόμιμη κυβέρνηση του μπααθικού καθεστώτος αναφέρουν ότι "Πιθανόν να έχουν ήδη δολοφονηθεί"...
"Η μοναδική πληροφορία που είναι βέβαιη για εμάς είναι πως πριν από δύο ή τρεις ημέρες ένας γιατρός επισκέφθηκε τους δύο Μητροπολίτες. Είναι καλά", δήλωσε ο Αμπντούλ Άχαντ Στέιφο, μέλος μιας επιτροπής που συνέστησε ο Εθνικός Συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης προκειμένου να διερευνήσει τις απαγωγές αυτές, στο περιθώριο μιας συνάντησης του Συνασπισμού.
Ο Στέιφο είπε πως οι προσπάθειες της επιτροπής του να αποκτήσει απευθείας, τηλεφωνική, επαφή απέτυχαν και πως λαμβάνουν "πολλές αντικρουόμενες πληροφορίες για την ταυτότητα των απαγωγέων και για τις απαιτήσεις τους για λύτρα".
Οι δύο ιερωμένοι, ο Γιοχάνα Ιμπραχίμ, επικεφαλής της συρορθόδοξης μητρόπολης του Χαλεπιού (βόρεια Συρία) και ο Πέτρος (Μπούλος Γιαζιτζί), επικεφαλής της ελληνορθόδοξης μητρόπολης της πόλης, απήχθησαν στα τέλη Απριλίου στο Κάφαρ Ντάελ, κοντά στο Χαλέπι.
Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή τους όμως πηγές στους κόλπους της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς και το συριακό καθεστώς, έχουν δηλώσει πως οι απαγωγείς είναι "Τσετσένοι τζιχαντιστές".
Οι χριστιανοί, που αποτελούν περίπου το 10% του συριακού πληθυσμού, έχουν υποφέρει από τους διωγμούς που έχουν εξαπολύσει στις περιοχές που έχουν ξαταλάβει οι σιλαμιστές αντάρτες, εκατοντάδες έχουν δολοφονηθεί και ολόκληρα χωριά έχουν ξεκληριστεί...
πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...