Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Δημοφιλέστερη χώρα του κόσμου η Γερμανία.

 
σχόλιο Γ.Θ :  Ο σάπιος κόσμος στους ομοίους του θα βρει ανάπαυση...
Όσο για εμάς, ας είμαστε δημοφιλείς στον Θεό, είναι αρκετό...

Η Γερμανία είναι η δημοφιλέστερη χώρα του κόσμου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, η οποία ζητούσε να βαθμολογηθεί η θετική και η αρνητική επιρροή 16 μεγάλων κρατών. Στην Ελλάδα πάντως η δημοτικότητα της χώρας καταγράφει αρνητικά ποσοστά.
Η χειρότερη άποψη της πλειονότητας των ερωτηθέντων διαπιστώθηκε για το Ιράν…
Το 56% των 26.000 ερωτηθέντων από τις εταιρείες GlobeScan και PIPA για λογαριασμό της Διεθνούς Υπηρεσίας του BBC δήλωσε ότι βλέπει την Γερμανία ως μια «κατά βάση θετική» επιρροή στον κόσμο. Το 2012 στην πρώτη θέση είχε βρεθεί η Ιαπωνία και το 2011 και πάλι η Γερμανία, αλλά με ποσοστό 61%. Στην δεύτερη θέση βρίσκονται ο Καναδάς και η Βρετανία, με 55%.
Όπως προκύπτει από την έρευνα, η Γερμανία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Γκάνα, όπου το 84% των ερωτηθέντων θεωρεί θετική την παγκόσμια επιρροή της. Υψηλή δημοφιλία καταγράφεται για την Γερμανία και μεταξύ των Γάλλων, με 81%, καθώς και μεταξύ των Αυστριακών, με 76%. Στην Ελλάδα η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, ένα 52%, έχει αρνητική εικόνα για την Γερμανία.
Το 59% του συνόλου των ερωτηθέντων θεωρεί αρνητική την επιρροή του Ιράν, το 55% έχει ανάλογη άποψη για το Πακιστάν, όπως και για τη Βόρεια Κορέα.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία αξιολογήθηκε ως σύνολο, δίχασε τους ερωτηθέντες. Το 49% την βαθμολόγησε θετικά. Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει το γεγονός ότι οι Γερμανοί της έδωσαν θετική αξιολόγηση σε ποσοστό 59%, 14 μονάδες χαμηλότερο από ό,τι το 2012


http://kafeneio-gr.blogspot.ca/2013/05
http://national-pride.org/2013/05/24

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...