Σάββατο 18 Μαΐου 2013

"Η Ελλάδα δεν ανήκει στους κλέφτες"


του Δρ. Κωνσταντίνου Βαρδάκα

Λίγες μέρες πριν το Πάσχα βρέθηκα για πρώτη φορά στο Α΄ Νεκροταφείο των Αθηνών. Με το που μπήκα έπεσε το βλέμμα μου κατευθείαν ίσια εκεί που είναι ο τάφος κορυφαίου πρωθυπουργού της μεταπολίτευσης που εμπλούτιζε τους λόγους του με το ¨συγκλονιστικό αυτονόητο¨ η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες!!


Μάλιστα κάποιοι φρόντισαν και το έγραψαν και σε αναθηματική πλάκα μαρμάρινη μήπως εμείς οι Νεοέλληνες ξεχάσουμε την φράση αυτού του κεντρικού πρωταγωνιστή των εξελίξεων της δύσμοιρης πατρίδας!!

Τότε θυμήθηκα ένα Λεβεντόπαπα που ιερουργούσε στο εκκλησάκι των Ταξιαρχών που γειτνίαζε με το μέγαρο Μαξίμου, σχεδόν απόσταση 100 μέτρων, ανάμεσα σε αριστοκρατικές πολυκατοικίες και στους χρόνους της αφεντιάς του ανωτέρου ¨δημοφιλούς ¨ηγέτη άνοιγε τα μεγάφωνα στο διαπασών και διακήρυττε ότι ¨η Ελλάδα δεν ανήκει στους κλέφτες¨.

Ήταν ο αείμνηστος πατέρας Χρυσόστομος Αγγέλου γνήσιος Αθηναίος τη καταγωγή που τα έπαιζε όλα κορώνα- γράμμα για την γνήσια αγάπη του προς την ΠΙΣΤΗ και την ΠΑΤΡΙΔΑ.

Τα κηρύγματα του καταπέλτης για τους νεοποχίτες της δεκαετίας του 80 και του 90 που τον είχαν μέσα στα πόδια τους και δεν μπορούσαν να του κλείσουν το στόμα αλλά ούτε και τα μεγάφωνα, γιατί ήτανε τόσο ομολογιακός ο παπά Χρυσόστομος που το εκκλησίασμα του παρόλο που λειτουργούσε στην περιοχή των Ανακτόρων αποτελείτο από όλα τα κοινωνικά στρώματα των Αθηνών.

¨Γέροντα νομίζω ότι είσαι στην πρώτη γραμμή μάχης¨ του έλεγα και αυτός χαμογελούσε ταπεινά λέγοντας μου ¨έχω υποχρέωση απέναντι στον ΑΓΙΟ ΘΕΟ και τους συμπατριώτες μου να ξεμπροσταριάζω τις άνομες πολιτικές ενέργειες.¨

Τι του στοίχισαν όλα αυτά? μα φυσικά την θέση της Αρχιεροσύνης  λόγω των υψηλών πνευματικών προσόντων του.

Ήταν δυνατόν να γίνει ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ στους χρόνους του ¨εκσυγχρονισμού¨ της χώρας  και αυτός να περικυκλώνει με Λιτανείες το  μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό και να απαιτεί να εισέλθει μέσα σε αυτά κρατώντας τον ΖΩΟΠΟΙΟ ΣΤΑΥΡΟ για να καθαγιάσει τους χώρους και τους ανθρώπους  ?

Συγκλονιστικές στιγμές αντίστασης από ταπεινούς Λευίτες που ομολογούσαν ΧΡΙΣΤΟ και ΠΑΤΡΙΔΑ την στιγμή που όλοι μετρούσαν την συμμετοχή τους στα πλούσια πακέτα της ΕΕ. Στα χρόνια που μεσουρανούσε η διαπλοκή μου έλεγε...

¨Αν τα χρήματα που κλέβουνε ήτανε δικά μας , τέλος πάντως πάει στο καλό !! αν και είναι ατιμία, όμως τα λιγούρια καταχρώνται χρήμα δανεικό και αυτό είναι το εγκληματικό γιατί είναι πλέον σίγουρο ότι οι τοκογλύφοι δεν θα τους χαρισθούν και θα περικυκλώσουν κάποια μέρα  το Μαξίμου  απαιτώντας  τα χρήματα τους και τότε ποιος θα τα πληρώσει?¨ ¨Να είσαι σίγουρος ότι οι κατ εξοχή υπεύθυνοι θα σφυρίζουν αδιάφορα¨ ,¨όμως αυτή η αδιαφορία των Εξουσιών που θα κατασκανδαλίσει τα επόμενα χρόνια τον λαό θα θεωρείται πνευματικά συνυπευθυνότητα στην Προδοσία, έστω και αν θέλουν να την εξωραίσουν¨ γιατί παιδί μου ¨οι Ποιμένες οδηγούν το Ποίμνιο και όχι το Ποίμνιο τους Ποιμένες ¨ όμως ¨ο καλός ΘΕΟΣ θα δώσει λύσεις στα αδιέξοδα που θα βρεθούμε εξαιτίας αυτής της λεηλασίας που σήμερα την χρυσώνουν με βιτρίνες έργων και θα βάλει τον Τούρκο που με την Προδοσία της Κύπρου μας έφερε την Μεταπολίτευση των Παθών  του λαού μας, να μας την πάρει πίσω, δηλ. αυτήν την άσχημη κατάσταση, με τον δικό του τρόπο!! Κατά τις Άγνωστες Βουλές του ΘΕΟΥ και θα ζήσουμε σε αληθινή δημοκρατία Ρωμαίικη. Πάντα ο Τούρκος ήταν το μαστίγιο του ΘΕΟΥ για τις δικές μας εκτροπές και τώρα θα είναι η τελευταία φορά που θα μας μαστιγώσει¨.

Αυτά μου έλεγε αυτός ο γνήσιος Λευίτης της ΚΑΘ ΗΜΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ που δεν μασούσε λόγια , αλλά ανάπαυε καρδιές.

Σήμερα υποκλίνομαι ταπεινά μπροστά στα μαρτύρια συνείδησης   όλων αυτών των κληρικών , μοναχών και λαικών που η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ  τους μπόλιασε μέσα στον αποχαυνωμένο κοινωνικό ιστό των χρόνων της Μεταπολίτευσης για να μαρτυρούν ότι η Ελλάδα ανέκαθεν ανήκε στους Έλληνες άλλα όχι στους κλέφτες της ζωής  και του μέλλοντος μας . Γιατί η Ελλάδα ανήκει πνευματικά στην ανόθευτη καθ ημάς ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΝΑΤΟΛΗ.

Και κλείνω με το τελευταίο που μου έλεγε αυτός ο αείμνηστος αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Αγγέλου  την δεκαετία του 90¨η ΑΛΛΑΓΗ και η ΑΠΑΛΛΑΓΗ που δρομολόγησαν σαν συνθήματα οι πολιτικοί ¨τότε¨, θα φέρει την στιγμή που θα εφαρμοσθούν αυτά ξαφνικά πάνω τους σύμφωνα με τους πνευματικούς νόμους  και τότε θα δουν  τον ΡΩΜΑΙΙΚΟ ΟΥΡΑΝΟ σφονδύλι¨.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ    

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...