Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Ιδρυτής του Ρωμαίικου.

κείμενο Γ.Θ : Ο Υπερασπιστής των Χριστιανών. Ο άνθρωπος, που άλλαξε το ρου της ιστορίας και έβαλε τέλος στα πορφυρά ποτάμια του αίματος, που οι δαιμονόπληκτοι ειδωλολάτρες του δωδεκάθεου προκάλεσαν σε 11 εκατομμύρια Χριστιανούς. Ισαπόστολος, Αυτοκράτορας, Άγιος. Απέδειξε περίτρανα ότι και ένας Χριστιανός είναι αρκετός για να αλλάξει τον κόσμο.

Η Αυτοκρατορία, που έγινε ιδρυτής, ζηλοφθονήθηκε από την Δύση που ποτέ δεν του συγχώρησε την μεταφορά της Πρωτεύουσας στο Βόσπορο. Μισήθηκε από την ειδωλολατρική Ανατολή. Πολεμήθηκε από τον βάρβαρο Βορρά και το Νότο και έμεινε όρθια για 11 αιώνες παρά τους συνεχείς πολέμους, επιδρομές και εσωτερικές προδοσίες, όχι λόγω της ανθρώπινης ικανότητας, αλλά λόγω της Υπερμάχου Στρατηγού, στην οποία ο Μέγας Κωνσταντίνος αφιέρωσε την Πόλη.
Κτίζοντας την πρώτη και τελευταία αληθινή Χριστιανική Αυτοκρατορία, που γνώρισε η ανθρωπότητα, χάρισε στα εκατομμύρια Χριστιανούς των 11 εκείνων αιώνων ένα πανίσχυρο καταφύγιο της Χριστιανοσύνης, μια χώρα όπου μπορούσαν οι απανταχού Χριστιανοί να δοξολογήσουν ελεύθερα τον Κύριο Ιησού Χριστό. Μια Χώρα, που οι μετέπειτα Χριστιανοί της Ορθής Αγίας Πίστης θα έβλεπαν με νοσταλγία. Μια Αγία Χώρα, όπου οι σημερινοί Χριστιανοί έχουν ως όραμα και ελπίδα για το αύριο.
Ο Άγιος Κωνσταντίνος, ο Ιδρυτής του Ρωμαίικου, ο Αυτοκράτωρ πρότυπο, ο θεμελιωτής της ενδοξότερης Αυτοκρατορίας, που γνώρισε η ανθρωπότητα, ήρθε σημαδεύοντας την ιστορία και διά των πρεσβειών του και το σήμερα.

Κωνσταντῖνος σήμερον, σύν τή μητρί τή Ἑλένη, τόν Σταυρόν ἐμφαίνουσι, τό πανσεβάσμιον Ξύλον, πάντων μέν τῶν Ἰουδαίων, αἰσχύνην ὄντα, ὅπλον δέ, πιστῶν ἀνάκτων κατ’ ἐναντίων∙
δί’ ἠμᾶς γάρ ἀνεδείχθη, σημεῖον μέγα, καί ἐν πολέμοις φρικτόν.

yiorgosthalassis.blogspot.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...