Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Το στρίμωγμα θα διαρκέσει τρία-τριάμισι χρόνια. Δεν θ' αφήσει ο Θεός αβοήθητους τους ανθρώπους.

Σε νέους που τον ρωτούσαν (τον Γέροντα Παΐσιο), αν πρέπη να νυμφευθούν, γιατί μπορεί να συμβούν όλα αυτά τα αποκαλυπτικά, τους προέτρεπε να κάνουν οικογένεια και να εργάζωνται, γιατί και στα χρόνια των διωγμών οι Χριστιανοί το ίδιο έκαναν.

"Τα χρόνια μας", έλεγε, "είναι δύσκολα και θα χρειασθεί να ταλαιπωρηθούμε, ίσως και να μαρτυρήσουμε στην διάρκεια της μπόρας που θα ξεσπάσει. Μόνο με πνευματική ζωή θα τα βγάλει κανείς πέρα. Να μην απογοητευώμαστε. Αυτά τα δύσκολα χρόνια είναι μια ευλογία, γιατί μας αναγκάζουν να ζήσουμε πιο κοντά στον Χριστό. Είναι μια ευκαιρία για πιο πολύ αγώνα. Ο πόλεμος τώρα δεν θα είναι με όπλα, αλλά πνευματικός, με τον Αντίχριστο. Θα προσπαθήσει να πλανήση, "ει δυνατόν και τους εκλεκτούς". Τα πάντα θα ελέγχονται από το θηρίο, από τις Βρυξέλλες. Μετά από τις κάρτες και την ταυτότητα, θα προχωρήσουν πονηρά στο σφράγισμα. Θα εκβιάζουν τους ανθρώπους να σφραγισθούν στο χέρι ή στο μέτωπο. Μόνο όσοι έχουν το σφράγισμα θα μπορούν να αγοράζουν και να πωλούν και να εξυπηρετούνται. Οι πιστοί που θα αρνηθούν, θα ταλαιπωρηθούν. Γι' αυτό από τώρα να συνηθίσουν να ζουν απλά και αν μπορούν να έχουν κανένα χωράφι, λίγα ελαιόδενδρα ή κανένα ζώο για τις ανάγκες της οικογένειάς τους. Το στρίμωγμα θα διαρκέσει τρία-τριάμισι χρόνια. Δεν θ' αφήσει ο Θεός αβοήθητους τους ανθρώπους".

Απέρριπτε την λογική και την τακτική μερικών που έλεγαν: "Τί και αν σφραγισθώ; Θα κάνω και το σημείο του Σταυρού στο κεφάλι μου", ή "Θα πάρω ταυτότητα και θα χαράξω και τον Σταυρό επάνω", ή "Από μέσα δεν θ' αρνηθώ".

Έλεγε σχετικά: "Αν οι σημερινοί Χριστιανοί με την λογική τους ζούσαν στον καιρό των διωγμών, δεν θάχαμε κανένα μάρτυρα. Οι πρώτοι Χριστιανοί δεν έβαζαν καθόλου την λογική, αλλά ακράδαντα ωμολογούσαν τον Χριστό και φλέγονταν για το μαρτύριο. Τους έδιναν αξιώματα, τους έλεγαν: "Πες μόνο ότι δεν είσαι Χριστιανός και μέσα σου πίστευε στον Θεό σου, βάλε λίγο λιβάνι, κάνε ότι θυσιάζεις και ύστερα μη θυσιάζης, κάνε ότι τρως ειδωλόθυτα και συ φάε καθαρό κρέας, μην κηρύττης σ' αυτόν τον τόπο, πήγαινε αλλού". Και όμως με τίποτε δεν αρνούνταν τον Χριστό. Με χαρά έτρεχαν να μαρτυρήσουν για τον Χριστό. Φλέγονταν από θείο έρωτα.

Η Εκκλησία να πάρη μια σωστή θέση. Να διαμαρτυρηθή και να ζητήση από το κράτος τουλάχιστον να μην είναι υποχρεωτική η νέα ταυτότητα. Να εξηγήση και στους πιστούς να καταλάβουν ότι, αν πάρουν ταυτότητα, αυτό θα είναι πτώση".

Συμπερασματικά ο Γέροντας πίστευε ότι: "Πίσω από την Ε.Ο.Κ. (Ε.Ε.) κρύβεται η δικτατορία των Σιωνιστών. Τέτοια στυγνή δικτατορία μόνο ο διάβολος μπορούσε να σκεφθή. Το σφράγισμα είναι άρνηση. Ακόμη και η ταυτότητα είναι άρνηση. Όταν έχουν πάνω στην ταυτότητα το σύμβολο του διαβόλου 666 και υπογράφω, άρα το αποδέχομαι αυτό το πράγμα. Είναι άρνηση, ξεκάθαρα πράγματα. Αρνείσαι το Άγιο Βάπτισμα, βάζεις άλλη σφραγίδα, αρνείσαι την σφραγίδα του Χριστού και παίρνεις του διαβόλου. Άλλο είναι που στα νομίσματα έχουν το 666 - "απόδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι..." - και άλλο η ταυτότητα που είναι κάτι το προσωπικό.

Ακόμη και αν δεχθή να σφραγισθή κανείς από αδικαιολόγητη άγνοια ή αδιαφορία, πάλι χάνει την θεία χάρι και δέχεται δαιμονική ενέργεια".

Αυτή εν ολίγοις ήταν η θέση του Γέροντα. Μιλούσε με σαφήνεια και σταθερότητα ως την κοίμησή του. Τώρα καθοδηγεί και διδάσκει με τα γραπτά του.

yiorgosthalassis.blogspot.com
(Βίος Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου, Ιερομον. Ισαάκ, σελ. 299)

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...