Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Redut PMC: Η νέα Wagner είναι πιο «ελίτ» και πιο φονική! – Το «μακρύ χέρι» της GRU που κατέλαβε τα αεροδρόμια του Κιέβου

Μια δεύτερη εθελοντική ομάδα μαχητών μετά την Wagner, στελεχώνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας (βασικά η διεύθυνση της GRU που είναι επιφορτισμένη με τέτοια «καιανοτόμα» project): Η Redut PMC (Ρεντούτ) ή Redoubt ή Redut-Antiterror ή Centre R αποτελείται από απόστρατους της GRU και της  FSB, κατά το πρότυπο της Blackwater (μετέπειτα Academy και νυν Kostenlos)) αλλά και πρώην στελέχη της Wagner και η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας, βοηθά στην δράση της.

Το εθελοντικό σώμα Redut  που ξεκίνησε την δράση του από το 2008 όταν διαδέχθηκε το σώμα Orel είναι ένα από τα δώδεκα σώματα εθελοντών, που χρησιμοποιεί το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες ασφαλείας της Ρωσίας. αλλά και να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχουν απώλειες μεταξύ απλών στρατευσίμων.


 Όμως η Redut από τα 12 εθελοντικά σώματα δείχνει να έχει την καλύτερη απόδοση στο πεδίο της μάχης: Συμμετείχε στις στις μάχες στο Ντονέτσκ, το Χάρκοβο και του Λουγκάνσκ, ενώ στελέχη της που υπηρετούσαν στις αερομεταφερόμενες δυνάμεις, κατέλαβαν τα αεροδρόμια του Κιέβου.

Το σώμα αριθμεί πάνω από 8.000 προσωπικό και σε μάχιμα καθήκοντα απασχολείται το 90% αυτών.

Στη νυν μορφή της οργανώθηκε από τον αναπληρωτή αρχηγό της GRU, στρατηγό Βλαντιμίρ Αλεξέγιεφ, ο οποίος διόρισε επικεφαλής της τον Ανατόλι Καραζί,

Ο εξοπλισμός της είναι τελευταίας τεχνολογίας και υπάρχουν τουλάχιστον 12.000 αιτήσεις για κατάταξη στο σώμα, οι οποίες ακόμα δεν έχουν εξεταστεί, καθώς απέχει από το μαζικό οργανωτικό μοντέλο της Wagner.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...