Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Η Εκκλησία δεν συζητά με κανέναν, πόσο μάλλον με τους αποκαλούμενους ΛΟΑΤΚΙ, μητροπολίτα Γαβριήλ

 

΄Έντονα συζητούνται στις μέρες μας το ζήτημα των σχέσεων του ίδιου φύλου και το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό της σεξουαλικής ταυτότητας.΄΄

΄΄Είναι γεγονός ότι κατηγορούν πολλοί την Εκκλησία για φανατισμό, παραγνωρίζοντας την ακραία πολλές φορές διάθεση των ΄΄εκτός των τειχών΄΄ οι οποίοι αρνούνται πεισματικά τον διάλογο, καθώς και το δικαίωμα στη διαφορετική άποψη. Αναφέρομαι φυσικά και στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

—Ούτε μπορούμε να ακυρώνουμε έτσι απλά τη μακραίωνη εκκλησιαστική παράδοσή μας ούτε όμως και να ρίχνουμε στον Καιάδα την διαφορετικότητα.

Η αμαρτία δεν είναι στίγμα, όλοι είμαστε αμαρτωλοί και αγωνιζόμαστε για να νικήσουμε το κακό, τα πάθη μας, τη σκοτεινή πλευρά του εαυτού μας.

Γι αυτό προτείνω την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου με την κοινωνία για το θέμα αυτό. Να δούμε όλες τις προεκτάσεις, να αντιληφθούμε κάθε επιστημονική και κοινωνική άποψη. Να πάψουμε τους αφορισμούς και να καταλάβουμε την ευαισθησία του όλου θέματος.

Η Εκκλησία δεν φοβάται να μιλήσει, δεν φοβάται να εκφράσει την πίστη Της, δεν φοβάται να αγκαλιάσει, να προσφέρει την μακραίωνη βιωματική εμπειρία της, να αποτρέψει τη βία απέναντι σε κάθε τι διαφορετικό, αλλά και να προβάλει τον δικό της δρόμο.

Ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν αυτόν τον διάλογο, έναν διάλογο αλήθειας για να προλάβουμε χειρότερα λάθη που δεν ρυθμίζονται από κανέναν ανθρώπινο Νόμο. [ΕκκλησίαOnline]

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...