Το μυστήριο του εξωφύλλου του Economist: πώς θα είναι ο κόσμος του χρόνου;
Το The Economist κυκλοφόρησε το εμβληματικό εξώφυλλο του επόμενου έτους " The World ahead 2023 ", με τους ανθρώπους που θα διαμορφώσουν τον κόσμο το 2023.
Η έκδοση ανήκει στην οικογένεια Rothschild, τους βασικούς τραπεζίτες του βρετανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Στο τέλος κάθε έτους, κυκλοφορούν ένα κρυπτογραφημένο σενάριο για την επόμενη χρονιά, που δείχνει τα σχέδια των παγκοσμιοποιητών.
Οι αναλυτές λένε ότι τα στελέχη που εμφανίζονται στο εξώφυλλο του περιοδικού θα είναι φορείς χάραξης πολιτικής το 2023.
Μυστήριο εξωφύλλου The Economist: Έδειξαν οι Rothschild πώς θα είναι ο κόσμος του χρόνου;
Φωτογραφία: Economist. World Ahead 2023
Σε μαύρο φόντο απεικονίζονται:
Ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ,
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν
ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky
η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι,
η Πρόεδρος της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-γουέν.
Τα πορτρέτα των πολιτικών έχουν διαφορετικές κλίμακες στη μασονική παράδοση, αντανακλώντας το διαφορετικό βάρος τους στην παγκόσμια πολιτική.
Τα μεγαλύτερα πορτρέτα του Σι και του Πούτιν, ελαφρώς μικρότερα από του Μπάιντεν λόγω υφιστάμενων ή πιθανών παθήσεων που σχετίζονται με την ηλικία, ακολουθούνται από την ηγέτιδα της Ταϊβάν, τον Ζελένσκι και τη Μελόνι, και αυτό στη σημειολογική προσέγγιση εκφράζει την εξάρτησή τους από τρία κέντρα εξουσίας - τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και Ρωσία.
Είναι σημαντικό ότι ο Πούτιν βρίσκεται στο κέντρο και οι άλλοι ηγέτες βρίσκονται γύρω του.
Σημαίνει αυτό ότι η Ρωσία παραμένει στο επίκεντρο της παγκόσμιας πολιτικής και θα συνεχίσει να διαδραματίζει αποφασιστικό ρόλο στις παγκόσμιες διαδικασίες;
Σημαντικό ρόλο παίζει το πού κοιτάζουν οι πολιτικοί.
Οι απόψεις του Πούτιν και του Σι Τζινπίνγκ κατευθύνονται προς την ίδια κατεύθυνση, πράγμα που σημαίνει ότι οι ηγέτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Κίνας είναι σύμμαχοι και σκέφτονται προς την ίδια κατεύθυνση. Αντίστοιχα, ο Μπάιντεν και ο Ζελένσκι κοιτάζουν προς την αντίθετη κατεύθυνση - βρίσκονται στην άλλη πλευρά της ρωσο-κινεζικής πλευράς.
Είναι ενδεικτικό ότι η ηγέτιδα της Ταϊβάν κοιτάζει προς την ίδια κατεύθυνση με τον Σι - μια σαφής ένδειξη ότι η Κίνα και η Ταϊβάν θα επιδιώξουν να ενωθούν ως δύο ετεροθαλή αδέλφια στο κινεζικό "tunbao".
Όμως το ευθύ άμεσο βλέμμα της Μελόνι υποδηλώνει ότι παίρνει μια ανεξάρτητη θέση της ευρωπαϊκής δεξιάς, ενώ τα χέρια που δείχνουν (είναι στραμμένα) στο βλέμμα του Μπάιντεν, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι καθολικός, υποδηλώνουν ότι βρίσκεται στο πλευρό των ΗΠΑ. Πράγματι, η Μελόνι βρίσκεται κοντά στους Ρεπουμπλικάνους και μάλιστα ταξίδεψε στις ΗΠΑ πριν από τις εκλογές.
Τέλος, τα χρώματα παίζουν σημαντικό ρόλο στην ερμηνεία των εξωφύλλων του Economist.
Αυτή τη φορά είναι πολύ συνοπτικό: μαύρο φόντο με κόκκινα παράθυρα και ασπρόμαυρα πορτρέτα.
Το μαύρο χρώμα αντιπροσωπεύει τον εθνικισμό (εξ ου και οι ονομασίες "Black International", "Black Hundred")- αυτό σημαίνει ότι στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης, κάθε χώρα επιδιώκει να προστατεύσει τα εθνικά της συμφέροντα πρώτα απ 'όλα και η παγκοσμιοποίηση καταρρέει.
Το κόκκινο είναι το χρώμα της κομμουνιστικής Κίνας και του θυρεού (οικόσημου) της οικογένειας Rothschild, το όνομα του οποίου μεταφράζεται ως «κόκκινη ασπίδα».
Αυτό σημαίνει ότι σε όλες τις χώρες που αναφέρονται στο εξώφυλλο (Κίνα, Ταϊβάν, ΗΠΑ, Ρωσία, Ουκρανία, Ιταλία), η τραπεζική δυναστεία έχει τα δικά της συμφέροντα.
Τα ασπρόμαυρα πορτρέτα είναι επίσης σημάδι του εθνικού προσανατολισμού των ηγετών.
Τέλος, ας δώσουμε προσοχή στις λεπτομέρειες που απεικονίζονται στα κόκκινα παράθυρα πίσω από τα πορτρέτα.
Ένας διαστημικός σταθμός είναι ορατός δίπλα στον Xi, που πετά γύρω από τη Γη.
Η Ταϊβάν αντιπροσωπεύει τα σημάδια της υψηλής τεχνολογίας - ένα ρομποτικό χέρι και ένα drone.
Ο Μπάιντεν απεικονίζεται μπροστά από αιολικούς πύργους και ένα τάνκερ LNG.
Ο Ζελένσκι, με φόντο ένα χημικό στοιχείο, σκέφτεται ξεκάθαρα τα ναρκωτικά και τα συστήματα αεράμυνας.
Η φιγούρα της Μελώνης στέκεται είτε σε βακτήρια είτε σε χάπια, αλλά και τα δύο εκφράζουν την αρνητική της στάση απέναντι στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.
Και μόνο ο Πούτιν δεν έχει σύμβολα, πράγμα που σημαίνει ότι ο Πούτιν εξακολουθεί να είναι ένα μυστήριο για τη Δύση.
hellenicrevenge.blogspot.comhttp://corfiatiko.blogspot.com/2022/12/economist.html