Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Επιτέλους ξεκουμπίζεται! Ο Τ.Πάιατ αποχαιρετά την «αποικία Ελλάδα» - Τα έργα και οι ημέρες του

Τα έργα και οι ημέρες του σκοτεινού Πάιατ

Με μία ηχηρή αποτυχία, έστω και από καθαρή σύμπτωση, «από σπόντα» που λένε, την απώλεια στο «παρά 1'» του προγράμματος των «φρεγατών» MMSC, αποχαιρετά την Ελλάδα ο πλέον παρεμβατικός στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα (για να ακριβολογούμε, ο ουσιαστικός «κυβερνήτης της Ελλάδας» τα τελευταία έξι χρόνια) ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ.

Ο άνθρωπος που έκανε τον Αμερικανό πρέσβη Πιουριφόι (1950-1953) να φαντάζει ως ο... «απόλυτα σεβόμενος την χώρα που τον φιλοξενεί και την πολιτική της ανεξαρτησία», μας αποχαιρετά (επιτέλους)! 

Αφού για πρώτη φορά μετά το 1953 εμφανίστηκαν στην Αθήνα δημόσιες ανακοινώσεις (!) της αμερικανικής πρεσβείας που επενέβαιναν στην ελληνική πολιτική σκηνή, ο Τ.Πάιατ βλέποντας τους δουλικούς Έλληνες πολιτικούς (του αριστερού -τρομάρα τους- ΣΥΡΙΖΑ και της «εθνικά υπερήφανης» ΝΔ) δεν δίσταζε ακόμα και να επιτίθεται σε ελληνικά ΜΜΕ, όπως στο pronews.gr, μη αναγνωρίζοντάς τους, το δικαίωμα της πολιτικής κριτικής της απίστευτα προσβλητικής για την Ελλάδα, πολιτικής του.

Οι παρακάτω φωτό είναι χαρακτηριστικές: Στην πρώτη ο Τ.Πάιατ «επιθεωρεί τον... Στρατό του» ως άλλος... «Ρόναλντ Σκόμπυ», σε μία από τις δεκάδες παρουσίες του σε ασκήσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ ένας Έλληνας στρατηγός τον παρακολουθεί με... δέος:

Στην παρακάτω φωτό πετά με ένα... F-16D της Πολεμικής Αεροπορίας! Γιατί; Γιατί... έτσι! Δικό του ήταν το «μαγαζί», ότι ήθελε έκανε! 

Άλλωστε αυτός συναποφάσιζε πότε και ποιος θα ήταν ο εκάστοτε Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ενώ είχε λόγο και στους λοιπούς Κλάδους, με εξαίρεση το Ναυτικό που κάποιος άλλος έχει πιο... «βαρύνοντα λόγο» για την θέση, πιο βαρύνοντα ακόμα και από του Πάιατ!

Στο ίδιο πνεύμα και οι υφιστάμενοί του Πάιατ: Ποιος να ξεχάσει τον Αμερικανό ΑΚΑΜ που χαρακτήριζε «ζητιάνους» τους Έλληνες, επειδή είχαμε το... θράσος να ζητάμε ως ενδιάμεση λύση στο πρόγραμμα των φρεγατών ή ακόμα καλύτερα ως άμεση και οριστική επιλογή από τις ΗΠΑ, μεταχειρισμένα αντιτορπιλικά Arleigh Burke αντί για τις «μαούνες» MMSC;

Και δεν αναγνώριζε στην Ελλάδα το δικαίωμα της επιλογής, γιατί «Οι ζητιάνοι δεν μπορούν να επιλέγουν»!

Όλα αυτά είναι «μία σταγόνα στον ωκεανό» των ωμών παρεμβάσεων Πάιατ στην ελληνική πολιτική σκηνή. Οι οποίες δεν ήταν καν κεκαλυμμένες.

Κάποτε ένας άλλος Αμερικανός πρέσβης ο Τόμας Μίλερ (2001-2005), είχε εξίσου παρεμβατική διάθεση (γνωρίζοντας άριστα την ελληνική πολιτική σκηνή και την «ποιότητα» των Ελληνικών πολιτικών ηγετών από προηγούμενες τοποθετήσεις του στην Αθήνα), έκανε κι αυτός ανάλογα διπλωματικά... «όργια», αλλά ποτέ δεν διανοήθηκε να κάνει «στα φανερά» αυτά που έκανε ο Πάιατ (να πούμε ότι τελικά η θητεία του Τ.Μίλερ στην Ελλάδα δεν πήγε χαμένη για τον ίδιο: Διορίστηκε στο ΔΣ της... Intralot USA. Αν δείτε τον Πάιατ σε κάτι ανάλογο, μην απορήσετε).

Κι επειδή οι ΗΠΑ δεν είχαν μόνο τέτοιους πρέσβεις, να θυμίσουμε τον εξαιρετικό διπλωμάτη, άνθρωπο και τζέντλεμαν, τον Τόμας Νάιλς, όπου, βέβαια, είχε την τύχη των καλών ανθρώπων: «Τον έφυγαν... νύχτα».

Θύμα ενός «αδιέξοδου» έρωτα...

Εν πάση περιπτώσει, οι ΗΠΑ κάνουν μια καινούρια αρχή στην Ελλάδα στο πρόσωπο του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης (φωτό), ο οποίος είναι η πρόταση του προέδρου Τζο Μπάιντεν για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος πριν λίγες ώρες.

Όχι, στην φωτό, δεν είναι ο Αλέξης Παπαχελάς, όμως η ομοιότητα του νέου Αμερικανού πρέσβη με τον γνωστό Έλληνα δημοσιογράφο είναι εντυπωσιακή, τουλάχιστον σε προφίλ. Αλλά θα μπορούσε να ήταν...

Μετανάστης δεύτερης γενιάς με γονείς από την ορεινή Ναυπακτία, ο Τζορτζ Τσούνης μεγάλωσε μέσα στην ελληνική κοινότητα της Νέας Υόρκης.

Η υποψηφιότητα του Τ.Τσούνη θα εγκριθεί σε ακροαματική διαδικασία από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, στην οποία προεδρεύει ο στενός του φίλος και καλός φίλος της Ελλάδας, γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ και στη συνέχεια θα μπορέσει να αναλάβει τα ηνία της αμερικανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Αθήνα στην αρχή του νέου έτους.

Ο Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης, είναι... ξενοδόχος: Ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του ξενοδοχειακού ομίλου Chartwell Hotels με ισχυρή παρουσία σε όλες τις βορειοανατολικές πολιτείες και συνεργάζεται με σημαντικά ονόματα του χώρου, όπως «Hilton», «Marriott» και «Intercontinental».

Είναι παντρεμένο και έχει τρία παιδιά.

Στην προεκλογική μάχη του 2012 είχε διατελέσει πρόεδρος των «Ελληνοαμερικανών για τον Ομπάμα-Μπάιντεν». Επιπλέον, γνωρίζεται καλά με τον υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν και απολαμβάνει την πλήρη στήριξη του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, με τον οποίο έχει αναπτύξει στενή φιλία.

Ας ελπίσουμε ότι λόγω καταγωγής δεν θα έχει τη νοοτροπία του «κυβερνήτη αποικίας» που χαρακτηρίζει τον απερχόμενο βδελυρό Πάιατ...

 

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...