Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Ο Μουφτής Κομοτηνής παραδέχεται ότι η Αγία Σοφία ανήκει στους Χριστιανούς


Ο Μουφτής Κομοτηνής παραδέχεται ότι η Αγία Σοφία ανήκει στους Χριστιανούς. »Όπως φαίνεται και από το όνομα, Αγιά Σοφιά, είναι ένας χριστιανικός ναός".
Και ενώ ο μουσουλμάνος ιερωμένος λέει τα αυτονόητα διακινδυνεύοντας να δεχθεί τη δυσαρέσκεια του Ερντογάν, οι Έλληνες αξιωματούχοι και υποτίθεται χριστιανοί -της κακιάς ώρας-εξακολουθούν να επαναλαμβάνουν τη γνωστή ανώδυνη καραμέλα της αποστασιοποίησης από την ιστορική αλήθεια που χαρακτηρίζει το μεγαλύτερο ναό της Ορθοδοξίας την Αγία Σοφία. Την αποκαλούν διαρκώς "μνημείο πολιτισμού" και ξανά μανά "μνημείο πολιτισμού", αποφεύγοντας με φόβο να την ονομάσουν αυτό που αληθινά είναι. Δηλαδή μια καταπατημένη χριστιανική εκκλησία και τίποτα άλλο. Έτσι ο Μουφτής αποδεικνύεται πιο γενναίος από τους χέστες με τις κατουρημένες κιλότες, που η ατυχής συγκυρία και οι κακές επιλογές των Ελλήνων τα τελευταία 25 χρόνια, τους έφεραν στην εξουσία

Ξεκάθαρα αρνητικός στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης σε τζαμί είναι ο μουφτής Κομοτηνής Τζιχάτ Χαλήλ, χαρακτηρίζοντας «προκλητική απόφαση» την πρόθεση του καθεστώτος Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία από μουσείο σε μουσουλμανικό τέμενος.
Ο ίδιος, όπως ανέφερε, πρότεινε να μη γίνει τζαμί η Αγία Σοφία, γιατί κάτι τέτοιο θα βάλει χριστιανούς και μουσουλμάνους «σε δύσκολη κατάσταση». 

Γ.Γ.Γ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...