Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ για την Αγιά Σοφιά: «Δεν θα εκπλαγώ αν ακούσω ότι τα ψηφιδωτά έχουν δακρύσει»


σχόλιο Γ.Θ : Εκεί που φαίνεται ότι λέει κάτι καλό συμπεραίνεις στο τέλος το μέγα χάσμα που μας χωρίζει με τους φιλοευρωπαϊστές συμπατριώτες μας όπως η Αρβελέρ. 
Έτσι όπως παρουσιάζει την απόφαση για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, ως δεύτερη άλωση, με κάνει να αναρωτιέμαι... δηλαδή σαν μουσείο η Αγιά Σοφιά ήταν κάτι καλό;
Προσωπικά αυτό που πιστεύω είναι ότι όσο δεν είναι Εκκλησία, ο πόνος είναι ο ίδιος ό,τι άλλο και αν την κάνει ο γενίτσαρος και το ρυπαρό γένος την Αγιά Σοφιά


«Πρόκειται για τη δεύτερη άλωση της Πόλης» ανέφερε, συγκλονισμένη, η διακεκριμένη ιστορικός
Συγκλονισμένη από την απόφαση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά εμφανίστηκε στην ΕΡΤ η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ.
«Αν ακούσω ότι τα ψηφιδωτά έχουν δακρύσει δεν θα εκπλαγώ, ούτε θα ρωτήσω για ποιο λόγο χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες» είπε για να προσθέσει «χτυπούν για την χριστιανοσύνη».
Η διακεκριμένη ιστορικός εξέφρασε την άποψη ότι η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει τη βαρβαρότητα του γειτονικού μας λαού.
«Σήμερα έγινε η πραγματική άλωση της Πόλης» ανέφερε η Αρβελέρ σε άλλο σημείο και επικαλέστηκε δε μαρτυρία Τούρκου δημοσιογράφου ο οποίος υπογράμμισε ότι οι επέτειοι μνήμης για την άλωση της Πόλης καταδεικνύουν ότι όλα αυτά δεν ανήκουν στο τουρκικό λαό και πρέπει κάποια στιγμή να επιστραφούν.

«Όταν ένας λαός έχει ανάγκη από τέτοιους συμβολισμούς για να διατηρήσει τη συνοχή του και την ένωσή του, απέχει πολύ από τα ευρωπαϊκά δεδομένα» κατέληξε η κυρία Αρβελέρ, αναφερόμενη στις αντιδράσεις Τούρκων πολιτών μετά τη σημερινή εξέλιξη.

https://www.protothema.gr/greece/article/1025597/eleni-glukatzi-arveler-gia-tin-agia-sofia-den-tha-ekplago-an-akouso-oti-ta-psifidota-ehoun-dakrusei/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...