Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Δεν έχεις Ψυχή... ΕΙΣΑΙ Ψυχή που έχει Σώμα...


Υπάρχουν στιγμές που οι άνθρωποι απελπίζονται και αποκαρδιώνονται, πράγμα που με τον τρόπο του αποτελεί ένα είδος υπερηφάνειας. Εάν ένας άνθρωπος αγαπά τα πράγματα του κόσμου, τότε σίγουρα θα οδηγηθεί στην απογοήτευση, διότι δεν πρόκειται να βρει σε αυτά τον Θεό. Κάθε άνθρωπος νιώθει μερικές φορές μόνος, ακόμα και όταν βρίσκεται ανάμεσα σε ανθρώπους, μέχρι τη στιγμή που απελευθερώνεται από τα πράγματα του κόσμου. Σε αυτό το σημείο, ο Θεός έρχεται και τον παρηγορεί.
Γέροντας Θαδδαίος της Βιτόβνιτσα

ΕΙΠΕ ΜΟΝΑΧΟΣ. Δεν έχεις Ψυχή.... ΕΙΣΑΙ Ψυχή που έχει Σώμα...

ΕΙΠΕ ΜΟΝΑΧΟΣ. Όταν λιώνεις για Τον Θεό .... λιώνεις για όλο τον κόσμο.

ΕΙΠΕ ΜΟΝΑΧΟΣ. Η προσευχή δεν είναι ένας στεναγμός της απόγνωσης, είναι πράξη νίκης της πίστης!

Τους ακόλαστους μπορούν να τους γιατρέψουν οι άνθρωποι, τους πονηρούς οι Άγγελοι και τους υπερήφανους μόνο ο Θεός. Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος
Αν από ό, τι έχουμε, πιστεύουμε ότι κάτι μας ανήκει, είναι σα να εχουμε ένα γεμάτο ψυγείο με ληγμένα προϊόντα. Μια βόλτα στο κοιμητήριο θα μας έκανε πολύ καλό. Όχι και κάθε μέρα -αλλά που και που καλά είναι. Όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά για να θυμόμαστε τι είμαστε και τι πραγματικά μας ανήκει...




ΕΙΠΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ....

 

Όπως μου είπε και ο πνευματικός μου όταν ευχήθηκα μια φορά "να είμαστε γεροί"..
Μου είπε.."να ζητάς και φώτιση, γιατί γερά είναι και τα γομάρια"... οπότε καλή φώτιση να έχουμε γιατί τότε έχουμε και υγεία.

ΕΙΠΕ ΓΕΡΩΝ. Αφουγκράσου και υιοθέτησε τα εν σοφία όνειρα του Θεού για σένα .... γιατί είναι τα μόνα που θα πραγματοποιηθούν.




Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...