Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Σκέψου πόσο δύσκολο είναι ν' αλλάξεις τον εαυτό σου και θα καταλάβεις πόσο μηδαμινές είναι οι δυνατότητές σου ν' αλλάξεις τους άλλους


Για εκείνους που είναι στην κόλαση μια επιμνημοσυνη δεηση είναι σαν ένας φυλακισμένος να βλέπει το φως της μέρας. ΑΓΙΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ Ο ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΌΝ ΣΑΛΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΉΣ.

Στο τέλος, πρέπει να καταλάβετε ότι η γήινη ζωή μας δεν είναι θέρετρο, αλλά νοσοκομείο. Και το καθήκον της δεν είναι ότι παίρνουμε εδώ θα πέρνουμε όλες τις ευλογίες και τις απολαύσεις, αλλά σε αυτή εδώ, στη γη, καταλαβαίνουμε τουλάχιστον λίγο, ότι είμαστε θνητοί, ότι υπάρχει αιωνιότητα, και να στραφούμε προς τον Θεό. Διότι, όπως γράφει ο απόστολος Παύλος, «δεν έχουμε εδώ συνεχή πόλη, αλλά αναζητούμε το μέλλουσα » (Εβρ. 13: 14).

Ένας ασκητής με δάκρυα προσευχόταν στον Θεό: "Κύριε, γιατί δεν έχω θλίψεις; Τι εισαι θυμωμένος με εμένα ; "
Alexey Ilyich Osipov

Αν όλα τα βουνά μετακινούνταν προς το μέρος σου, θα μπορούσες μήπως να τα σπρώξεις πίσω με τα ίδια σου τα χέρια; Όχι, δεν θα μπορούσες.
Αν η σκοτεινή άβυσσος όλων των μυστηρίων του ουρανού και της γης έπεφτε καταπάνω στο κεράκι της δίκης σου γνώσης, μήπως εσύ θα μπορούσες τότε με τη δική σου γνώση να φωτίσεις το σκοτάδι; Πόσο μάλλον, όχι!
Μην στηρίζεσαι στη δική σου φρόνηση. Το μεγαλύτερο μέρος της ευπαθούς και αλλοιώσιμης ουσίας, που εσύ ονομάζεις διάνοια, δεν είναι τίποτε περισσότερο από γη και σποδός.

ΕΙΠΕ ΜΟΝΑΧΟΣ. Πολλές φορές ο Θεός τους πολύ σκληρούς τους φέρνει κάποια στιγμή με μια δοκιμασία σε τέτοιο φιλότιμο, που μόνοι τους παίρνουν μεγάλη στροφή και εξιλεώνονται με τον πόνο που νιώθουν για όσα έκαναν.
Η αδιαφορία των πιστών είναι πολύ πιο τρομερό από το γεγονός ότι υπάρχουν άπιστοι. Ιερέας Αλέξανδρος Yelchaninov

ΕΙΠΕ ΜΟΝΑΧΟΣ. Άλλο να ζεις εγκλωβισμένος ... στον καταθλιπτικό κόσμο των παθών ..... και άλλο στον απέραντο πνευματικό ωκεανό της ελευθερίας και της αγάπης του Κυρίου μας .


 

Αφήστε το παιδί σας να ασχολείται με τα αθώα παιχνίδια του, επειδή έτσι κάνει παρέα με τον Άγγελο Φύλακα του.Παίξε , παιδάκι μου, παίξε ,ο Θεός να σε φυλλάει. (Άγιος Σεραφείμ του Σαρώφ)


Είπε Γέρων :Να λες δόξα σοι Θεέ μου, που μου έδωσες την δύναμη να αγγίξω ουρανούς!
Κι αν κάποιους Θεέ μου ακόμη δεν τους άγγιξα, θα προσπαθήσω πάλι...

Σκέψου πόσο δύσκολο είναι ν' αλλάξεις τον εαυτό σου και θα καταλάβεις πόσο μηδαμινές είναι οι δυνατότητές σου ν' αλλάξεις τους άλλους

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...