Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

H «Μεγάλη καταστροφή» της Καλιφόρνιας θα μπορούσε να είναι από μια ηφαιστειακή έκρηξη

SAN FRANCISCO (CBS SF / AP) - Η επόμενη 'μεγάλη καταστροφή' της Καλιφόρνια μπορεί να μην είναι από σεισμό. Σύμφωνα με νέα μελέτη της Αμερικανικής Γεωλογικής Υπηρεσίας, μια μελλοντική ηφαιστειακή έκρηξη δεν είναι μόνο αναπόφευκτη, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται σε κίνδυνο.


Η έκθεση των 50 σελίδων, η έκθεση της Καλιφόρνια στους ηφαιστειακούς κινδύνους , που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, αποδίδει επίπεδα απειλής σε οκτώ ηφαίστεια στην Καλιφόρνια - μέτρια, υψηλά και πολύ υψηλά. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στο βόρειο και κεντρικό τμήμα του κράτους.

Οι ερευνητές λένε ότι περίπου 200.000 άνθρωποι ζουν, εργάζονται ή περνούν καθημερινά μέσω των ηφαιστειακών ζωνών κινδύνου της Καλιφόρνιας και υπάρχει πιθανότητα έκρηξης 16% κατά τα επόμενα 30 χρόνια.


Οι επιστήμονες βασίστηκαν για την πρόβλεψη, στη δραστηριότητα των ηφαιστείων κατά τα τελευταία τριακόσια περίπου χρόνια.
"Από τις οκτώ ηφαιστειακές περιοχές που υπάρχουν στην Καλιφόρνια, το μάγμα βρίσκεται κάτω από τουλάχιστον επτά από αυτά - το ηφαίστειο της Ιατρικής Λίμνης, το Mount Shasta, το ηφαιστειακό κέντρο Lassen, το ηφαιστειακό πεδίο Clear Lake, η ηφαιστειακή περιοχή Long Valley, το ηφαιστειακό πεδίο Coso και το Salton Buttes Και επομένως θεωρούνται "ενεργά" ηφαίστεια που προκαλούν ηφαιστειακούς σεισμούς, εκπομπές τοξικών αερίων, θερμές πηγές, γεωθερμικά συστήματα και (ή) μετακίνηση εδάφους ", αναφέρει η έκθεση.
Το όρος Shasta έχει τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων σε κίνδυνο, με ημερήσιο πληθυσμό πάνω από 100.000. Το επίπεδο απειλών είναι πολύ υψηλό, σύμφωνα με την έκθεση.

 Συνολικά, "κατά μέσο όρο 199.235 άνθρωποι ζουν, εργάζονται ή περνούν καθημερινά μέσα από μια ζώνη ηφαιστειακής επικίνδυνης περιοχής της Καλιφόρνιας", λέει.
Ο υπεύθυνος επιστήμονας Magaret Mangan του Παρατηρητηρίου Ηφαίστειου της Καλιφόρνιας αναφέρει ότι η έκθεση δεν είναι σενάρια για την κρίσιμη ημέρα.

Αντίθετα, λέει, θα πρέπει να αποτελεί εφαλτήριο για την εκπόνηση μελετών σχετικά με τις ευπάθειες συγκεκριμένων περιοχών.
https://sanfrancisco.cbslocal.com/2019/02/25/californias-big-one-volcanic-eruption/
AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ SAN FRANCISCO.CBS LOCAL : https://corfiatiko.blogspot.com/2019/02/h.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...