Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Ευχαριστίες Μαδούρο στη Ρωσία για τις προμήθειες φαρμάκων στη Βενεζουέλα

"Τα φάρμακα αυτά δεν είναι δωρεάν, τα πληρώνει η κυβέρνηση της Βενεζουέλας"


Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο ευχαρίστησε τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντμίρ Πούτιν και τον Παναμερικανικό Οργανισμό Υγείας (PAHO) στην χτυπημένη από την κρίση χώρα.

«Θέλω να εκφράσω την βαθιά μου ευγνωμοσύνη στον Παναμερικανικό Οργανισμό Υγείας και στον πρόεδρο Βλαντμίρ Πούτιν για τις δυνατότητες που μας έδωσαν, στην κατεύθυνση της σταθεροποίησης των προμηθειών φαρμάκων. Φτάνουν συνεχώς, κάθε εβδομάδα», δήλωσε ο Μαδούρο σε διάγγελμά του, το οποίο προβλήθηκε την χθες.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας επεσήμανε ότι αυτές οι παραδόσεις φαρμάκων δεν γίνονται δωρεάν. «Ποιος τις πληρώνει; Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας. Αποπληρώνουμε όλες τις υποχρεώσεις μας», τόνισε ο Μαδούρο.

Πρόσθεσε ότι χθες, 7,5 τόνοι φαρμάκων από τη Ρωσία έφτασαν στη Βενεζουέλα και πως τα φάρμακα αυτά, βοηθούν τη Βενεζουέλα που «λειτουργεί σε συνθήκες αποκλεισμού και διώξεων από την ιμπεριαλιστική κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών στην οικονομία». Ο Μαδούρο επισήμανε ότι η Κίνα, η Κούβα, η Ινδία, η Παλαιστίνη και η Τουρκία είναι μεταξύ των χωρών που προμηθεύουν με φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό τη Βενεζουέλα.

Το αρμόδιο υπουργείο της Βενεζουέλας, ανακοίνωσε ότι αγοράστηκαν 300 τόνοι φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού από τη Ρωσία εν μέσω πολιτικής και οικονομικής κρίσης στη χώρα. Διπλωματική πηγή, δήλωσε στο Sputnik την περασμένη Τετάρτη, ότι έφτασαν στο αεροδρόμιο του Καράκας τα φάρμακα και ο ιατρικός εξοπλισμός από τη Ρωσία.

http://karfotiko.blogspot.com/2019/02/blog-post_639.html
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...