Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης εγκαινίασε τον Ναό του Αγίου Παϊσίου στην Καψάλα του Αγίου Όρους (φωτογραφίες)

Μια πολύ μεγάλη ευλογία είχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων αφού το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε μετέβη στο Άγιο Όρος
και εγκαινίασε τον Ιερό Ναό του Αγίου Παϊσίου. Ο νέος αυτός Ιερός Ναός χτίστηκε στον χώρο του Ιερού Κελίου της Αναστάσεως του Κυρίου της περιοχής της Καψάλας του Αγίου Όρους. Ο φιλομόναχος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας είχε πνευματικούς δεσμούς με τον Όσιο Παΐσιο για πάνω από είκοσι χρόνια.
Έτσι εκτός από τις πνευματικές συμβουλές και οδηγίες που έλαβε από τον Άγιο, ανέπτυξε και δεσμούς φιλίας με τους πατέρες που βρίσκονταν δίπλα στον Άγιο. Ένας από αυτούς είναι και ο Γέροντας του κελιού της Αναστάσεως, ο πατέρας Ευθύμιος. Ένας άνθρωπος προσευχής με γνήσιο το αγιορείτικο και μοναχικό πνεύμα. Προσκληθείς λοιπόν ο Σεβασμιώτατος από τον Γέροντα Ευθύμιο αλλά και τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα όπου ανήκει το κελί, τέλεσε τα Εγκαίνια του νέου Ιερού Ναού.

Η ακολουθία ξεκίνησε στις 3 το πρωί και τελείωσε με την Θεία Λειτουργία στις 11:30. Αμέσως μετά τελέστηκε τρισάγιο επί του τάφου υπέρ αναπαύσεως του Ιερομονάχου πατρός Ισαάκ. Παρατέθηκε τράπεζα σε όλους τους πατέρες και προσκυνητές που παραβρέθηκαν στην Ιερά Ακολουθία και κατά την διάρκεια αυτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μοιράστηκε μαζί μας τις εμπειρίες του από τον Άγιο Παΐσιο αλλά και τις αναμνήσεις του. Ευχήθηκε και προσευχήθηκε για όλους εμάς, το ευλογημένο ποίμνιο της Ξάνθης και μας κόμισε την ευλογία του Αγίου Παϊσίου. Να έχουμε την ευχή του.
































Μαίρη Δαληκριάδου

https://xanthinews.gr
https://agioritikesmnimes.blogspot.com
https://amethystosbooks.blogspot.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...