Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Πούτιν: Σύντομα κανείς δεν θα περνάει τη Ρωσία σε δύναμη όπλων

Ο Ρώσος Πρόεδρος ήταν καταπέλτης. Στόχος του να μετατραπεί η Ρωσία στην πιο ισχυρή χώρα από άποψη οπλισμού. Έτοιμος να διεκδικήσει τα πάντα με την ισχύ…

Πλέον, μετά το “πάγωμα” των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ – Ρωσίας για το μέλλον και την διάσωση της Συνθήκης για τα Πυρηνικά INF, οι δύο πλευρές έχουν επιδοθεί σε έναν “πόλεμο δηλώσεων” όπου τόσο Μόσχα όσο και Ουάσινγκτον προσπαθούν να επιβληθούν στο επικοινωνιακό παιχνίδι.

Ωστόσο, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, προχώρησε σε μια αρκετά κατηγορηματική δήλωση, η οποία έχει σαφές “μήνυμα” προς πάσα κατεύθυνση και ιδιαίτερα προς τις ΗΠΑ, ενώ σίγουρα δεν δέχεται οποιαδήποτε παρερμηνεία.

“Δεν θα υπάρχουν στον κόσμο ισάξια – αντίστοιχα οπλικά συστήματα στο άμεσο μέλλον που θα μπορούν να ανταγωνιστούν τα ρωσικά” δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο Μεγάλο Παλάτι του Κρεμλίνου στο πλαίσιο τελετής εθνικής εορτής της Ρωσίας.

«Γνωρίζετε ότι δίνουμε προτεραιότητα στον εξοπλισμό του στρατού μας με τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα, τα συστήματα ελέγχου και επικοινωνίας και γι’ αυτό τα μελλοντικά όπλα μας δεν θα έχουν κανένα ισάξιο ανταγωνισμό στον κόσμο, τουλάχιστον για τώρα αλλά νομίζω και για πολύ καιρό στο μέλλον» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ρώσος Πρόεδρος προσέθεσε ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα των συστηματικών και στοχευμένων μέτρων του κράτους, καθώς και του ακάθεκτου και παραγωγικού έργου των επιστημόνων, των κατασκευαστών και της αμυντικής βιομηχανίας.
«Τα μοναδικά τους επιτεύγματα αποτελούν τη βάση για την επιτυχή ανάπτυξη του στρατού και του στόλου στις επόμενες δεκαετίες, καθώς και για την ασφάλεια και την ειρήνη στη Ρωσία, για την επιτυχημένη και δυναμική ανάπτυξή μας», σημείωσε.

«Η Ρωσία είναι μια ειρηνική χώρα και διεξάγουμε υπεύθυνη εξωτερική πολιτική και προσπαθούμε να ενισχύσουμε τη διεθνή σταθερότητα. Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε περαιτέρω την αμυντική δυναμική της χώρας, αναπτύσσοντας και αναβαθμίζοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις» υπογράμμισε.

Το Κρεμλίνο αντιλαμβάνεται ότι “ο σύγχρονος κόσμος είναι περίπλοκος και αντιφατικός και εξακολουθεί να έχει πολλές ανεπίλυτες συγκρούσεις, προκλήσεις, απειλές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η διασφάλιση της ασφάλειας της Ρωσίας, των πολιτών μας, παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για εμάς» κατέληξε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος Πρόεδρος υπενθύμισε ότι τα τελευταία χρόνια η πολεμική ετοιμότητα και ικανότητα των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων έχει βελτιωθεί σημαντικά, όπως αποδεικνύεται από τις μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις και τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στη Συρία.

«Όταν απελευθέρωναν τη Συρία από τις εχθρικές απειλές και έσωζαν πολίτες, οι στρατιώτες μας ενεργούσαν με γενναιότητα γενναία, με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, παρουσιάζοντας τα καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά και ικανότητές τους, καταπολεμώντας την τρομοκρατία στη Συρία, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα της χώρας μας, τα συμφέροντα της Ρωσίας».

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...