Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Φωτιά κατά της ΝΤΠ ο Όρμπαν! Αφίσες στους ουγγρικούς δρόμους κατά Σόρος-Γιούνκερ


Ο οδοστρωτήρας της Νέας Τάξης Πραγμάτων Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Victor Orbán επιτέθηκε με νέα ευφάνταστο τρόπο, με μια διαφημιστική πινακίδα, στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jean Claude Jucker και τον Σόρος.
Ο Orbán έχει εξαπούσει μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία με πινακίδες που υποστηρίζει ότι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Juncker και ο Τζορτζ Σόρος είναι «Ενάντια στην Ασφάλεια της Ουγγαρίας».

Ανοίγοντας ένα νέο μέτωπο κατά των Βρυξελλών λίγους μήνες πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές, η αφίσα δείχνει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παράλληλα με τον γκουρού της ΝΤΠ G. Soros, έναν γνωστό στόχο στην Ουγγαρία.

«Έχετε το δικαίωμα να γνωρίζετε τι σχεδιάζουν να κάνουν οι Βρυξέλλες», λέει η αφίσα. Στην επίσημη σελίδα του, η ουγγρική κυβέρνηση αναφέρει ότι η αφίσα είναι μέρος μιας ενημερωτικής εκστρατείας για να ενημερώσει το κοινό σχετικά με τα σχέδια των Βρυξελλών, τα οποία ισχυρίζεται ότι «έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια της Ουγγαρίας».

Αν και η κυβέρνηση έχει ήδη οργανώσει μια εκστρατεία «Σταματήστε τις Βρυξέλλες», η απόφαση να χρησιμοποιήσετε μια εικόνα του Junker είναι η κλιμάκωση του πολέμου δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης Orbán με τους ανώτερους ηγέτες της ΕΕ.

Εκθέτει επίσης τη ρήξη στο κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο συμπεριλαμβάνει και τους δύο, Juncker και Orbán, ως μέλη.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Ορμπάν έχει μιλήσει για τις ελπίδες του ότι το επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα κυριαρχείται από κόμματα κατά της μετανάστευσης.

Ο Juncker χαιρέτισε μια φορά τον Orbán με τον αστείο χαιρετισμό «γεια, δικτάτορα» και χτύπησε παιχνιδιάρικα το πρόσωπό του. Σήμερα, ο Juncker απαντάει ότι ο Orban θα έπρεπε να εγκαταλείψει την κεντροδεξιά της Ευρώπης.

«Ενάντια στα ψέματα δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε», ανέφερε ο κ. Juncker από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, προσθέτοντας ότι είχε ζητήσει την απέλαση του Fidesz από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Η αποστολή του Orbán είναι να αποδυναμώσει την ΕΕ από μέσα. Η Ιταλία του Σαλβίνο έχει ακολουθήσει την ίδια αποστολή, για διάφορους λόγους,

Το μέτωπο που έχει δημιουργηθεί με Marine Le Pen στη Γαλλία, Victor Orbán στην Ουγγαρία και Matteo Salvini στην Ιταλία έχει μετατραπεί σε φόβο και τρόμο στους μανδαρίνους της ΕΕ.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...