Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Δεν ήλθε η ώρα, δεν το επιτρέπει ακόμα ο Θεός

«Εκατομμύρια χρήματα διατίθενται από τους ξένους δια να απομακρύνουν τους Έλληνες από την Ορθόδοξη πίστη και ιστορία τους. Αν, όμως, εγκαταλείψουν την πίστη τους, αυτό θα φέρει την καταστροφή τους…
Οι Τούρκοι είναι έτοιμοι, ακονίζουν τα μαχαίρια, αλλά δεν ήλθε η ώρα, δεν το επιτρέπει ακόμα ο Θεός. Υπομένει ο Θεός. Περιμένει την μετάνοιά μας».

Γέροντας Γεννάδιος, Ακούμια Ρεθύμνου (+1983)

Τι προβλέπεται:

Οι προφητείες προβλέπουν το κακό από τους «διαβασμένους»: «Το κακό θα σας έρθει από τους διαβασμένους»! (54η προφ.). Προβλέπουν επίσης τεράστιους φόρους: «Θα σας επιβάλουν μεγάλο και δυσβάστακτο φόρο, αλλά δεν θα προφθάσουν» (67η). Επίσης: «Θα βάλουν φόρο στις κότες και στα παράθυρα». (68η). Ακόμη: «Θα σας ρίξουν παρά (=χρήμα) πολύ· θα σας ζητήσουν να τον πάρουν πίσω, αλλά δεν θα μπορέσουν» (99η).

Μιλάνε και για τον πόλεμο που θα γίνεται γύρω από τη χώρα μας: «Στην Πόλη θα χυθεί αίμα που τριχρονίτικο δαμάλι θα πλέξει (=πλεύσει)» (58η). Η 103η της συλλογής Τριανταφύλλου, των προφητειών του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, λέει: «Όταν γίνει η Εγνατία οδός, τα στρατεύματα θα περάσουν από αυτήν. Η κεφαλή των στρατευμάτων θα φθάσει στην Κωνσταντινούπολη και η ουρά θα βρίσκεται στην Αυλώνα». (Β. Ήπειρο). Οι προφητείες του Αγίου Κοσμά μιλούν και για τις βιαιοπραγίες από τα ξένα στρατεύματα που θα περνούν μέσα από τη χώρα μας. «Θα περάσουν βρωμερά ασκέρια από τα Εσπέρια μέρη (της Δύσης), και θα ρωτάνε πούνε η Πόλη, είναι σιμά; Όσοι λένε ότι είναι σιμά δεν θα τους πειράξουν, όσοι πουν ότι είναι αλάργα θα τους κόβουν» (βλ. 83η).

Θα μας επιτεθούν και οι Τούρκοι με αφορμή την επέκταση των μιλίων της ΑΟΖ από 6 σε 12. «Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια. Στο τέλος θα τους διώξουν εις την Κόκκινη Μηλιά. Από τους Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθεί, το άλλο τρίτο θα βαπτισθεί και μονάχα το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά» (63η).

Οι ανακατωσούρες, οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές, θα έχουν και ένα καλό: Θα μας εμποδίσουν από το να μπούμε στον παγκόσμιο πόλεμο. «Θα ζητήσουν να σας πάρουν και στρατιώτες, δεν θα προφθάσουν όμως»(69η). Θα υπάρχουν διάφορες εστίες πολέμου: «Εσείς θα σώσετε άλλους και οι άλλοι εσάς» (100ή)

Αλλά γιατί να υπάρχουν προφητείες;


Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ενώ οι προβλέψεις των προφητειών είναι φανερές σε όλους, μόνο οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί μπορούν θεολογικά να εννοήσουν το πως και γιατί υπάρχουν αληθινές προφητείες. Να μην ξεχνάμε ότι:

Οι άνθρωποι έχουν ψυχή που δεν ανήκει στον υλικό κόσμο, γι’ αυτό και κάποτε θυσιάζουν τα γήινα συμφέροντά τους για τις ιδέες ή για την πίστη τους. Τα γουρουνάκια και οι μαϊμούδες δεν θα το κάνουν ποτέ αυτό. Οι Προφητείες των Ορθοδόξων μας θυμίζουν ότι υπάρχει πνευματικός κόσμος, στον οποίο ήδη ζει η ψυχή μας, και ότι πάνω από όλους και όλα είναι ο Θεός.

Δεν υπάρχει θεά τύχη ή κισμέτ, αλλά υπάρχει πνευματικός νόμος,ορισμένος από τον Θεό, που διέπει όλα τα λογικά κτίσματα, τα οποία με βάση αυτόν κρινόμενα κερδίζουν ή χάνουν τη χάρη του Θεού, και το αποτέλεσμα αντανακλάται ακόμα και στην άψυχη ύλη. Αυτό μας το δείχνει ο Θεολόγος Ιωάννης στην Αποκάλυψη, αλλά είναι κρυμμένο από τους ασεβείς, οι οποίοι μένουν μόνο στις κοσμικές προβλέψεις, σαν αυτές του Ιούλιου Βερν…

Μέσα στη συνείδηση του ανθρώπου έχουν τεθεί από τον Θεό οι ίδιες εντολές που δόθηκαν γραπτές στον Μωϋσή και συμπληρώθηκαν πνευματικότερα από τον Κύριο Ιησού Χριστό. Γι’ αυτό αυτές, οι 10 εντολές, είναι παγκόσμιος και αιώνιος πνευματικός νόμος. Και μια αντανάκλαση ή εικόνα αυτής της αλήθειας στο υλικό πεδίο είναι η δύναμη του «1000-άρμενου», που προβλέφθηκε από τον άγιο Κοσμά τον Αιτωλό ότι θα εμφανισθεί στις Ελληνικές θάλασσες πριν τα γεγονότα της Πόλης:

«Όταν θα ιδείτε το χιλιάρμενο στα ελληνικά ύδατα, τότε θα λυθεί το ζήτημα της Πόλης». Όπως στην παλιά εποχή της Τροίας, οι Έλληνες υπέφεραν από τους Τρώες που έλεγχαν τα στενά των Δαρδανελίων με βαριά φορολογία ή και αρπαγές των εμπορευμάτων τους, έτσι κατ’ αναλογίαν τώρα, οι Τροϊκανοί Τραπεζίτες της παγκοσμιοποίησης, περνάνε μέσα από άλλα στενά την διαβίωση των λαών, εμποδίζοντας την απόκτηση αγαθών με τα χρηματιστηριακά παιγνίδια, που αρπάζουν τον πλούτο τους.

Στον πνευματικό κόσμο, που ζουν οι ψυχές μας, υπάρχουν πνεύματα, και μερικά από αυτά που χρησιμοποίησαν την ελεύθερη βούλησή τους για να γίνουν πονηρά, με αρχηγό τους τον διάβολο, προσπαθούν να μας κάνουν κακό. Να είστε πάντα σε ετοιμότητα, «γιατί ο αντίδικός σας διάβολος σαν λιοντάρι ωρυόμενο περπατάει ζητώντας κάποιον να καταπιεί», συμβουλεύει ο απόστολος Πέτρος.(1η Πέτ. Ε-8).

Τώρα που οι πνευματικά τυφλοί έχουν αυξηθεί, είναι επόμενο οι κίνδυνοι να είναι μεγαλύτεροι, γιατί κάποιοι από αυτούς οδηγούν το λαό, χωρίς επίγνωση του κινδύνου. Ο ίδιος ο σημερινός πρωθυπουργός (Α. Τσίπρας) δηλώνει επίσημα τυφλός, διότι δεν αντιλαμβάνεται την ύπαρξη ψυχής και πνευματικού κόσμου, ούτε και τον μαρτυρούμενο από τη σοφία και αρμονία του Σύμπαντος Δημιουργό. Αλλά δεν στηριζόμαστε στους άρχοντες, όπως είναι γραμμένο: «Μή πεποίθατε επ‘άρχοντας, επί υιούς ανθρώπων, οίς ούκ έστι σωτηρία». (Ψαλμός 145)

Ο Θεός, ως αγαθός, επιτρέπει να διδαχθούμε μέσα από όσα συμβαίνουν στη ζωή μας, συγκρατώντας την κακία του διαβόλου και μακροθυμώντας. Έλεγε ο άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: «Ο διάβολος επιθυμεί την καταστροφή του ανθρώπου. Πάντα, όμως, ο Θεός δεν επιτρέπει να γίνει έτσι, όπως το θέλει ο διάβολος. Άλλα τι κάνει; Παραχωρεί στο διάβολο το δικαίωμα να κάνη κακό μέχρις ενός σημείου, γιατί από το κακό αυτό θα προκύψει κάτι καλό. Είπε πώς ό,τι έπαθε το Ιράκ, το ίδιο θα πάθει και η Τουρκία από μία συμμαχική δύναμη, και κυρίως από τους Αμερικανούς. Θα χάσει ακόμη και τους πατροπαράδοτους φίλους της, τους Γερμανούς»... Επίσης:

«Την Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες πρέπει να τη φυλάξουν. Και έτσι ο Θεός θα τη χαρίσει σε μας. Θα μας βοηθήσει ο Θεός, γιατί είμαστε Ορθόδοξοι». «Γέροντα», του αντείπα (λέει ο κ. Χαραλαμπίδης), «τι Χριστιανοί είμαστε; Ξέρεις έξω πόσο αμαρτωλά ζουν οι Έλληνες; Μέρα – νύχτα διασκεδάζουν και κυλιούνται στην αμαρτία. Πώς θα μας βοηθήσει ο Θεός να πάρουμε την Πόλη»; Και με το απλό, σοφό του ύφος, μου είπε: «Υπάρχει η μαγιά κι αυτή η μαγιά κρατάει την Εκκλησία και την Ελλάδα. Γι’ αυτή τη μαγιά ο Κύριος θα κάμει ότι θα κάμει»! (Επίτομος υπό ΛΜΔ)

Το προφητικό βλέμμα του αγίου γέροντος Παϊσίου προείδε που θα κατέληγε η αυθαιρεσία αλλά και η υπερηφάνεια των πολιτικών που κυβερνούν τη χώρα μας. Γράφεται: επισκέφθηκα το Γέροντα μαζί μ’ ένα φίλο μου σμήναρχο, γύρω στα τέλη Οκτωβρίου του 1993, και του εξέφρασα την ανησυχία μου γι’ αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας. Ο Γέροντας απήντησε: «Μη φοβάσαι. Ο Θεός δε θα επιτρέψει να γίνει κακό, αλλά θα γίνουν όμως πράγματα και θάματα που δεν θα εξηγούνται με τη λογική. Ο κόσμος θα τους σιχαθεί (τους πολιτικούς) και θα τους κυνηγήσει. Όπως ένα μπαλόνι φουσκώνει και ξαφνικά σκάει, έτσι θα σκάσουν κι αυτοί! Δεν μπορώ να σου πω πιο πολλά». Μετά μου πιάνει το χέρι καθησυχαστικά και μου λέει: «Η Παναγία και οι άγιοί μας σκανδαλωδώς μας βοηθάνε»!

πηγή: www.imdleo.gr
https://simeiakairwn.wordpress.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...