Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Με τιμές αρχηγού Κράτους το σκήνωμα της Αγίας Ελένης στην Ελλάδα (εικόνες,βίντεο)

Χιλιάδες πιστοί υποδέχθηκαν την Κυριακή στην Αγία Βαρβάρα τα ιερά λείψανα της Αγίας Ελένης, μητέρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου, από την Βενετία στην Αθήνα.
Σε κλίμα λαμπρότητας πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του ιερού λειψάνου μαζί με τεμάχιο Τιμίου Ξύλου με τα Αχραντα Πάθη του Χριστού που βρίσκονται στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στη Βενετία.

Είναι η πρώτη φορά που το ιερό λείψανο βγαίνει εκτός Βενετίας και για το λόγο αυτό χιλιάδες πιστοί είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς για να παρακολουθήσουν την υποδοχή του και τις εκδηλώσεις που ακολούθησαν.

Νεαροί Κρητικοί και Πόντιοι ντυμένοι με παραδοσιακές στολές κατέβασαν από το αεροπλάνο και συνόδεψαν τα ιερά λείψανα στην Εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας.

Η τέλεση Δοξολογίας πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας, του ομώνυμου Δήμου της Αττικής, για την υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Ελένης, παρουσία της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Ευρώπης.



Το ιερό λείψανο της Αγίας Ελένης έρχεται στην Αθήνα με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων του έργου της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και εκτεθεί σε προσκύνημα στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...