Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Χάος στις Ν.Φιλιππίνες: Οι Τζιχαντιστές εκτελούν γυναίκες και παιδιά – 95 νεκροί – Ρ.Ντουτέρτε: «Ήθελαν να πολεμήσω την Κίνα – Σύναψα συμμαχία με Πεκίνο-Μόσχα»

Αυτή φαίνεται πως ήταν η συνέντευξη του προέδρου των Φιλιππίνων, Ροντρίγο Ντουτέρτε, που ξεχείλισε το ποτήρι για τις ΗΠΑ και δόθηκε λίγες ημέρες πριν ξεκινήσουν οι συγκρούσεις.
Στο βίντεο που θα δείτε ο πρόεδρος της χώρας ξεσπά κατά των ΗΠΑ σε συνέντευξη του στο RT λέγοντας πως ήθελαν να πολεμήσει την Κίνα και αρνήθηκε, τονίζει πως έχει συνάψει συμμαχία με Πεκίνο και Μόσχα και από κει και πέρα το χάος. Εικόνες Συρίας με νεκρούς και αποκεφαλισμούς.

Κάποιες σκηνές παρακάτω σε βίντεο είναι σκληρές. Ελικόπτερα βομβαρδίζουν και ο στρατός δίνει σκληρές μάχες.

Ο Ρ.Ντουτέρτε βασικά αποκαλύπτει τον λόγο που οι ΗΠΑ αναπτύσσουν 4 αεροπλανοφόρα στην περιοχή, και αυτός είναι η Κίνα….

«Οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο Ιράκ. Και ποια ήταν η δικαιολογία; Δεν υπήρχαν όπλα μαζικής καταστροφής. Τόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν. Που είναι η δικαιοσύνη; H δικαιοσύνη πρέπει να είναι ισότιμη».

«Γι αυτό απομακρύνθηκα από τις ΗΠΑ».

«Θυμάστε τον Παναμά;»

«Εισέβαλαν και εκεί, ένα κυρίαρχο κράτος στην Κεντρική Αμερική».

«Μπήκαν, κατέλαβαν τη χώρα, συνέλαβαν τον Πρόεδρο, τον έβγαλαν εκτός χώρας, τον έβαλαν φυλακή στη Νέα Υόρκη και αργότερα καταδικάστηκε»

«Τι έγινε με την εισβολή»;

«Ποιος ήταν ο λόγος;»

«Tα ναρκωτικά»!

«Eγώ απλά πολεμώ τους εγκληματίες στη χώρα μου. Δεν έχω εισβάλει».

«Ο Ν.Τραμπ είναι πραγματιστής, πρακτικός. Αλλά τον πολεμούν. Και το Κογκρέσο το οποίο δεν ελέγχει ζητά την καθαίρεση του».

«Δεν έχω τίποτα με τις ΗΠΑ, με τον Ν.Τραμπ αλλά με την εξωτερική τους πολιτική η οποία έχει απομακρυνθεί από τις δυτικές αξίες».

«Τώρα δημιουργώ μια συμμαχία με την Κίνα και την Ρωσία με την οποία θέλω μια καλή σχέση. Γιατί».

«Τα αμερικανικά στρατεύματα, αν επιβιώσω από τη CIA, έχω ακόμη πέντε χρόνια, θα φύγουν».

Στους 95 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τις εξαήμερες πολεμικές συγκρούσεις στα νότια των Φιλιππίνων.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε μετά τον εντοπισμό από τις στρατιωτικές δυνάμεις οκτώ πτωμάτων, αμάχων, που εκτιμάται ότι εκτελέστηκαν από τους τζιχαντιστές, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις στρατιωτικού αξιωματούχου.

Μεταξύ των πτωμάτων, συμπεριλαμβάνονται γυναίκες και παιδιά, ενώ αυτά εντοπίστηκαν χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί, σε απόσταση 300 μέτρων από το δημόσιο πανεπιστήμιο του Μιντανάο, στην πόλη Μαράουϊ, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών τρομοκρατών (Maute) από την περασμένη Τρίτη.

«Στα πτώματα που εντοπίστηκαν περιλαμβάνονται τέσσερις άντρες, τρεις γυναίκες κι ένα παιδί», δήλωσε ο Ταξίαρχος Ρεστιτούτο Παντίλα, τονίζοντας ότι ο εντοπισμός των πτωμάτων αυτών, επιβεβαιώνει τις αναφορές ότι οι ένοπλοι εκτέλεσαν αμάχους.

















Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν έχει επιβεβαιωθεί η εκτέλεση 19 αμάχων από τους τζιχαντιστές, ενώ 61 αντάρτες έχουν σκοτωθεί από τις στρατιωτικές δυνάμεις.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν 11 νεκρούς στρατιώτες και 4 αστυνομικούς νεκρούς, από τις πολεμικές συγκρούσεις.








Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...