Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Η ρωσική Αεροπορία «σφυροκοπά» τους ισλαμιστές - Ετοιμάζεται η επίθεση στην Ιντλίμπ μετά την Πρωτοχρονιά

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
 
Ξεκίνησαν εκ νέου οι σφοδροί βομβαρδισμοί της ρωσικής Αεροπορία στα νοτιοδυτικά της επαρχίας του Χαλεπίου κατά θέσεων της Jaysh
Al-Fateh's (Army of Conquest) στην πόλη Rashiddeen προετοιμάζοντας την επίθεση του συριακού Στρατού για να ξεκινήσει η δύσκολη πορεία της ανάκτησης της Ιντλίμπ του σημαντικότερου προπύργιου των ισλαμιστών στην δυτική Συρία.
Η ρωσική Αεροπορία χτύπησε στόχους στις πόλεις Khan Al-Assal, Al-Atareb, Kafr Naha, Kafr Dael, Al-Qassimiyah και Dart Izzat.
Οι βομβαρδισμοί ξεκίνησαν 24 ώρες μετά την τελευταία ειδοποίηση του συριακού Στρατού προς παράδοση της Rashiddeen. Τα κυβερνητικά στρατεύματα συγεντρώνουν πολύ ισχυρές δυνάμεις με στόχο να πραγματοποιηθεί μια μεγάλη έφοδος πριν την Πρωτοχρονιά και να ανοίξει το μέτωπο προς Ιντλίμπ.
Στην Παλμύρα είχαμε την πρώτη μεγάλη διείσδυση των δυνάμεων της Δαμασκού καθώς απωθήθηκαν σε βάθος 10 χλμ ανατολικά της βάσεως Τ4 οι δυνάμεις του ISIS. Ήταν η πρώτη σημαντική προώθηση εδώ και 10 ημέρες.
Το ISIS είχε βαρύτατες απώλειες τις ημέρες αυτές προσπαθώντας να «σπάσει» τις πύλες της Τ4 είτε με μαζικές εφόδους, είτε με βομβιστές αυτοκτονίας και γεμάτα εκρηκτικά αυτοκίνητα.
Και εκεί ο συριακός Στρατός συγκεντρώνει δυνάμεις για μια μεγάλη έφοδο μετά την Πρωτοχρονιά με στόχο την ανάκτηση της Παλμύρας και την απώθηση των ισλαμιστών στην έρημο.
Άλλη μια επίθεση του ISIS στην Deir Ezzor στο ελεγχόμενο προάστιο Rashidiyah District είχε αιματηρή κατάληξη. Το ΙSIS επιχείρησε να διεσδύσει από το Πάρκο της πόλης χρησιμοποιώντας την πυκνή βλάστηση. Η επίθεση απέτυχε αλλά λειτούργησε ως αντιπερισπασμός ώστε ένα άλλο κύμα ισλαμιστών να επιτεθεί στην νότια περίμετρο της περιοχής.
Μετά από μάχες που διήρκεσαν όλη την ημέρα τελικά το ISIS υποχρεώθηκε σε άτακτη υποχώρηση αφήνοντας πίσω πολλούς νεκρούς.
Εκεί τα πράγματα είναι πιο περίλοκα. Το ISIS έχει ενισχύσει τις δυνάμεις του με μαχητές που διέφυγαν από την Μοσούλη μαζί με πρόσφυγες και ετοιμάζει μεγάλη επίθεση μετά την Πρωτοχρονιά προς καταστροφή της πολιορκούμενης επί πένε έτη συριακής φρουράς της πόλης.
Η φρουρά ενισχύεται καθημερινά από αέρος με άντρες και πολεμοφόδια.

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...