Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Φόβος μέχρι παράνοιας των Τούρκων για την Αγία Σοφία: «Έχει δαιμονικές δυνάμεις»


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Φόβο μέχρι παράνοιας έχουν οι Τούρκοι για το Σύμβολο της Ορθοδοξίας, την Αγία Σοφία

και προσπαθούν με εκτενές δημοσίευμα της Yeni Şafak, της οποίας διευθυντής είναι ο Ιμπραχήμ Καραγκιούλ προσωπικός φίλος και σύμβουλος εξ’απορρήτων του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν να την παρουσιάσουν ως έργο σκοτεινών τεκτονικών «Στοών». Η εφημερίδα επικαλείται το μυθιστόρημα του Dan Brown, «Κόλαση», για να αιτιολογήσει την «ανάλυσή» της μπερδεύοντας προφανώς την φαντασία με την πραγματικότητα.
Έτσι λοιπόν οι «ερενητές» Erhan Altunay και Göksel Gülensoy που «μελέτησαν» την Αγιά Σοφιά για πολλά χρόνια, «ανακάλυψαν» κρυμμένα σύμβολα που ανήκουν στους Ναϊτες Ιππότες (μυστική σέχτα του 1200 μ.Χ. για πολλούς η πρόγονη μορφή του σημερινού Ελευθεροτεκτονισμού) και άλλα σύμβολα που τα θεωρούν παγανιστικά-ειδωλολατρικά τα οποία λένε ότι αποκωδικοποίησαν.
Και κάπου εδώ ξεκνάει η «σοβαρή» ανάλυση που είναι η ιστορία που δηιγείται ο Αμερικανός λογοτέχνης Dan Brown συγγραφέας του «Inferno». Εμφανίζεται επίσης και ενας άλλος «ερευνητής» ο Mert İnan από την Milliyet που αναφέρει ότι έχουν αποκαλυφθεί πολλά παγανιστικά σύμβολα προχριστιανικά για πρώτη φορά και ότι αυτές οι μυστικές εικονογραφήσεις ανήκουν στους Ναϊτες Ιππότες αλλά και σε άλλες μασονικές οργανώσεις!
Ο Göksel Gülensoy, είπε σχετικά με αυτές, «κατά την κατασκευή ήρθαν από διάφορα μέρη εργάτες που ήταν ειδωλολάτρες και έκρυψαν τα σύμβολά τους στους τοίχους του Ναού. Τα οκτάγωνα που βλέπεται επάνω, το Δένδρο της Ζωής στην είσοδο της Πύλης του Ουρανού είναι τέτοια σύμβολα (προφανώς δεν έχει γνώση του χριστιανικού μυστικισμού).
Φυσικά οι Τούρκοι δεν παρέλειψαν να αναφέρουν και τον Ιταλό αρχιτέκτονα Gaspare Fossati που είχε προσληφθεί από τον Σουλτάνο Abdülmecid το 1847 για την αναπαλαίωση της Αγίας Σοφίας που τότε ήταν τζαμί.
«Υπάρχουν εκατοντάδες κρυμμένα σύμβολα που ανήκουν στους Ναϊτες στην Αγία Σοφία. Ο Fossati, ήταν υψηλόβαθμος Ελευθεροτέτονας και τοποθέτησε μασνικά σύμβολα στις κολόνες της Αγίας Σοφίας. Σύμβολα με εσωτερικό νόημα. Υπάρχουν σύμβολα του Ποσειδώνα μαζί με τους σταυρούς των Ναϊτών.
Φυσικά όλα αυτά γίνονται για να προσδώσουν στην Αγία Σοφία «δαιμονικές» παγανιστικές ενέργειες και τουτέστιν δεν υπάρχει λόγος να την φοβούνται οι Τούρκοι. Δεν είναι όμως έτσι.Το Στολίδι της Ορθδοξίας προκαλεί μεγάλο φόβο στους Τούρκους διότι ξέρουν ότι δεν τους ανήκει και θέλει να επιστρέψει πίσω στην Αληθινή Θρησκεία.
Τρόμο προκαλεί η Αγία Σοφία στους Τούρκους και στους απανταχού ισλαμιστές, καθώς καθημερινά βλέπουν τα σημάδια επανορθοδοξοποίησής της
Οι Τούρκοι ανησυχούν τα τελευταία χρόνια με επίκεντρο την Αγία Σοφία και με αποκορύφωμα την απροσδόκητη εμφάνιση το καλοκαίρι του 2008 του Άγγελου στον Τρούλο, καθώς αισθάνονται ότι κάτι πολύ άσχημο και εσχατολογικό θα τους συμβεί
Επανήλθαν στην επιφάνεια όλοι εκείνοι οι θρύλοι που κατά καιρούς είχαν συγκλονίσει και είχαν προκαλέσει στους μουσουλμάνους μια χαρακτηριστική φοβία για την εκ νέου ανάδυση της ορθόδοξης χριστιανικής ταυτότητας του ναού και τις κοσμογονικές συνέπειες αυτού του συγκλονιστικού γεγονότος, παρά το γεγονός ότι είχε μετατραπεί σε τέμενος μέχρι το 1934, ξέρουν ότι δεν μπόρεσαν ποτέ να την ισλαμοποιήσουν.
Έτσι τώρα επιχειρούν να την παρουσιάσουν ως «μολυσμένη» από δαιμονικές δυνάμεις.

ΠΗΓΗ
https://simeiakairwn.wordpress.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...