Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Όταν η Ελλάδα τραγούδησε για την Εισβολή και η Εurovision απέκλεισε τα πολιτικά τραγούδια (βίντεο)

 
σχόλιο Γ.Θ : Εκδικηθείτε τα αντίχριστα καθάρματα της νέας τάξης κλείνοντας για πάντα τα βοθροκάναλα απ' τα σπίτια σας.
Σήμερα τα ελληνόφωνα σατανακάναλα βάπτιζαν τον τουρκοναζιστικό ουκρανικό ύμνο ως "συγκηνιτικό τραγούδι" και παράλληλα συκοφαντούσαν και χτυπούσαν με αλαζονεία τον πρόεδρο της Ρωσίας αλλά και τον Ντόναλντ Τραμπ.
Αντισταθείτε στους αντίχριστους και βοηθήστε και τους γύρω σας να απαλλαγούν από την δαιμονική τηλεοπτική προπαγάνδα. Μπορούμε να τους νικήσουμε, αρκεί να αντισταθούμε.



Φαίνεται πως η διοργανώτρια της Eurovision, EBU, δεν έχει κανένα πρόβλημα με τα πολιτικά τραγούδια αν είναι σε βάρος ενός μεγάλου έθνους όπως η Ρωσία...

Όταν, όμως, το 1976 η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε με πολιτικό τραγούδι τα απαγόρευσε στις επόμενες διοργανώσεις της.

Συγκεκριμένα, πριν 40 χρόνια η Ελλάδα, με το μοιρολόι της μαυροφορεμένης Μαρίζας Κωχ, «Παναγία μου – Παναγία μου», προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και τάραξε τα νερά της διοργάνωσης.

Το τραγούδι, το οποίο είχε επιλέξει ο Μάνος Χατζιδάκις, μιλούσε για την τουρκική εισβολή και το δράμα της Κύπρου.

Οι διοργανωτές, μάλιστα, είχαν επιχειρήσει να αποτρέψουν την τραγουδίστρια να βγει να τραγουδήσει το κομμάτι ή αν το έκανε, να υπόγραφε πρώτα ένα χαρτί που θα έλεγε ότι αναλαμβάνει η ίδια την ευθύνη, αφού κυκλοφορούσε η φήμη ότι Τούρκος ελεύθερος σκοπευτής θα στόχευε την Κωχ την ώρα της εμφάνισής της.

Στην τουρκική τηλεόραση, πάντως, διακόπηκε η μετάδοση του προγράμματος όταν τραγούδησε η Μαρίζα Κωχ.

Η EBU τιμώρησε την στάση της Τουρκίας τότε, απαγορεύοντας τη συμμετοχή της μέχρι το 1979, ενώ την ίδια ώρα έθεσε όρο να μην επιτρέπονται πολιτικά τραγούδια στο διαγωνισμό.

40 χρόνια μετά, η Ουκρανία χρησιμοποιεί τον διαγωνισμό για να «ξεπλύνει» τους νεοναζί της Ουκρανίας. Επιλέχθηκε τραγούδι ενάντια στην ΕΣΣΔ, αφιερωμένο σε συνεργάτες του Χίτλερ με την ανοχή της EBU.





Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...