Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Η Αλβανία κάνει άγαλμα στη Χίλαρι Κλίντον «ίσα με το μπόι της»…

σχόλιο Γ.Θ : Μόνο η Αλβανία μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο...
Τελικά υπάρχουν και χειρότερα προτεκτοράτα από εμάς...

Ολόσωμο γλυπτό της Χίλαρι Κλίντον αποφάσισε να στήσει στην κεντρική πλατεία των Αγίων Σαράντα στην Αλβανία το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η κ. Κλιντον αξίζει μιας τέτοιας τιμής, καθώς συνεισέφερε τα μέγιστα ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στην ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου από τη Σερβία.
Υπενθυμίζεται ότι η μεγαλύτερη λεωφόρος της Πρίστινα φέρει το όνομα του συζύγου της κ. Κλίντον, Μπιλ και ένα τεράστιο πόστερ του με την τεχνοτροπία γκράφιτι κυριαρχεί σε τοίχο πολυώροφης οικοδομής στο κέντρο της πόλης, για την βοήθεια που προσέφερε ως πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τον πόλεμο του 1999 στην απόσχιση του Κοσόβου, το οποίο κατοικείται κατά πλειοψηφία από εθνικά Αλβανούς, καθώς και από Σέρβους μειονοτικούς.
Πλατεία, επίσης στην Πρίστινα, έχει το όνομα της τότε υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ. Η ίδια η πόλη των Αγίων Σαράντα, με το πανίσχυρο ελληνικό στοιχείο, είχε μετονομαστεί στο παρελθόν σε «Ζόγκαϊ» από τον βασιλιά Ζώγου, Porto EDDA στην ιταλική κατοχή, ενώ επί κομμουνιστικού καθεστώτος αφαιρέθηκε το «Άγιοι» κι έμεινε το «Σαράντι», όπως λέγεται σήμερα.

crashonline

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...