Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Νέες πανωλεθρίες των Τούρκων σε Βαν και Χακκάρι από τους Κούρδους - Πολλοί νεκροί και τραυματίες

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 


Nέα πανωλεθρία επιφύλασσαν οι Κούρδοι μαχητές του ΡΚΚ στον τουρκικό Στρατό όταν με φονική ενεδρα σκότωσαν έναν Τούρκο ταγματάρχη της Στρστοχωροφυλακής δύο λοχίες και έξι στρατιώτες μεταξύ του Caldıran και του  Bazid στην επαρχία Van.
Η επίθεση στην επαρχία Van έχει ιδιαίτερη σημασία διότι έλαβε χώρα στο βάθος της τουρκικής ενδοχώρας πολύ μακριά από τις κουρδικές εστίες αντίστασης.
Σημειώνεται ότι πριν λίγες ημέρες επιτυχημένο χτύπημα το ΡΚΚ είχε διεξαγάγει και στην Κερασούντα του Πόντου πάλι κατά της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής.
Η επίθεση έλλαβε χώρα στον αυτοκινητόδρομο πο συνδέει την πόλη Van με την πόλη Ağrı και το ΡΚΚ έκαψε 6 οχήματα της Στρατοχωροφυλακής 
Στην συνέχεια το ΡΚΚ προχώρησε σε άλλη ενέδρα κατά των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας μεταξύ των πόλεων Van και Hakkari με μη προσδιορίσιμο αριθμό νεκρών και τραματιών
 το PKK να δίνει στην δημοσιότητα συγκλονιστικές εικόνες από την ανατίναξη τουρκικού οχήματος με αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων Τούρκων στρατιωτών.
Η επίθεση του PKK αναμένεται εκτός από τις εικόνες να δοθεί στην δημοσιότητα και το βίντεο της επιχείρησης.
Η ανατίναξη έγινε στον δρόμο μεταξύ της πόλης Semdinli στο Χακάρι και Bêdewê.
Όπως αναφέρουν οι Κούρδοι «Δείξαμε ότι τα οχήματα τους δεν είναι ανθεκτικά στις νάρκες»…..
Σημειώνεται ότι οι Τούρκοι ανησχούν μετά την δημοσίευση σειράς χαρτών είτε από τους NY Times είτε από ισραηλινές πηγές που διμελίζουν την Τουρκία και μάλιστα της παίρνουν κομμάτια και άλλα μελλοντικα ή και ήδη υφιστάμενα κράτη πλην του Κουρδιστάν, όπως ένα ανεξάρτητο κρατίδιο του Πόντου, ή επέκταση του κράτους της Αρμενίας στα πρώην σοβιετικά εδάφη της Ανατολίας που παραχωρήθηκαν ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ με την συνθήκη του Καρς στην Τουρκία του Κεμάλ το 1921.
Η συχνή πλέον παρουσία του ΡΚΚ σε πολύ μακρινές πόλεις από τις περιοχές του έχει πείσει το τουρκικό Γενικό Επιτελείο ότι οι χάρτες δεν κυκλοφόρησαν τυχαία.
Η Συνθήκη της Μόσχας ή Καρς  (1921) πρέπει να ανανεώνεται κάθε 25 χρόνια αλλιώς παύει να βρίσκεται σε ισχύ.    
Πρόκειται για την σοβιετο-τουρκική συνθήκη «φιλίας και αδελφοσύνης», η οποία υπεγράφη στις 16 Μαρτίου, 1921 στην Μόσχα μεταξύ της  κυβέρνησης του Κεμάλ Ατατούρκ και της κυβέρνησης των Μποσλσεβίκων.     
Η τότε νεοσυσταθείσα Σοβιετική Ένωσε συμφώνησε στην εθελοντική απόσυρση από τις περιοχές Καρς, Αρνταχάν καθώς και από το Όρος Αραράτ και να δωθούν στην Τουρκία      Ήταν η εποχή που ο ελληνικός Στρατός πολεμούσε την μάχη του Σαγγαρίου με την οποία απέτυχε να διασπάσει τις γραμμες των Τούρκων με τα γνωστά αποτελέσματα.      
Οι τουρκικές δυνάμεις τότε παραλάμβαναν όπλα και πυροβόλα από όλους τους πρώην "συμμάχους" αλλά και από την Σοβιετική Ένωση καθώς οι Μπολσεβίκοι δεν ξέχασαν ποτέ την εκστρατεία που έγινε με διαταγή του Ε.Βενιζέλου στην Οδησσό το 1919.    
Οι Μπολσεβίκοι ως αντίποινα στήριξαν τον Κεμάλ.   Σε αυτούς τους χάρτες διαμελίζονται και η Συρία με το Ιράκ, καθώς οι βόρειες περιφέρειές τους θα πρόσκεινται στο νέο κουρδικό κράτος.   
Όσο για το ζήτημα του Πόντου δεν είναι ένα αστείο γεγονός καθώς ακόμα και σήμερα ζουν στην περιοχή ελληνογενείς κάτοικοι που λέγεται ότι είναι Κρυπτοχριστιανοί.  
Το ζήτημα του Πόντου πάνω στο οποίο ποντάρουν οι Κούρδοι είναι υπαρκτό. Παρά την Γενοκτονία των Ποντίων παρέμειναν ελληνογενείς φυλετικά πληθυσμοί υπό την κάλυψη του κρυπτοχριστιανισμού και της επιφανειακής αποδοχής του σουνιτικού μουσουλμανισμού.      
"Είμαστε Ρωμιοί σαν εσάς" λένε τωρινοί κάτοικοι του Πόντου και προσθέτουν "να μας δείξετε στη δική σας τηλεόραση και όχι στην τηλεόρασή εδώ, γιατί θα μας σκοτώσουν!" αποδεικνύοντας ότι παρά την Γενοκτονία και τον εποικισμό του Ιερού Πόντου με Τούρκους κατοίκους το ελληνικό στοιχείο δεν ξεριζώθηκε ποτέ και ακόμα παραμένει ισχυρό προκαλώντας τρόμο στην Άγκυρα που ανησυχεί για μαζική αφύπνιση Κρυπτοχριστιανών (που κυρίως βρίσκονται ανάμεσα στις τάξεις των Αλεβιτών) και Ελλήνων που έχουν γνώση της πραγματικής τους καταγωγής.
Aυτή την στιγμή οι Τούρκοι επιχιερούν να εκτοπίσουν τον κουρδικό πληθυσμό της ΝΑ Τουρκίας στην ενδοχώρα για να αποφύγουν την ίδρυση ενιαίου κουρδικού κράτους.
Μόνο στην πόλη Τσίζρε ο τουρκικός Στρατός έχει καταστρέψει 10.000 σπίτια και έχει εκτοπίσει 100.000 κατοίκους!

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...