Υλικά :
1 κιλό γάλα αμυγδάλου, σόγιας ή ρυζιού
100 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό σαλέπι
Σοκολάτα κουβερτούρα
Κοπανισμένη και καραμελωμένη αμυγδαλόψιχα
Εκτέλεση :
Ζεσταίνουμε το γάλα της σόγιας.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το σαλέπι και τα ρίχνουμε στο γάλα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας για να μην κολλήσουν.
Αφού βράσει καλά σβήνουμε την φωτιά.
Μόλις κρυώσει χτυπάμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο.
Όταν περάσουν περίπου 20 λεπτά, το πασπαλίζουμε με κουβερτούρα που ξύνουμε με τον τρίφτη και κοπανισμένη και καραμελωμένη αμυγδαλόψιχα.
http://www.monastiriaka.gr
1 κιλό γάλα αμυγδάλου, σόγιας ή ρυζιού
100 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό σαλέπι
Σοκολάτα κουβερτούρα
Κοπανισμένη και καραμελωμένη αμυγδαλόψιχα
Εκτέλεση :
Ζεσταίνουμε το γάλα της σόγιας.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το σαλέπι και τα ρίχνουμε στο γάλα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας για να μην κολλήσουν.
Αφού βράσει καλά σβήνουμε την φωτιά.
Μόλις κρυώσει χτυπάμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο.
Όταν περάσουν περίπου 20 λεπτά, το πασπαλίζουμε με κουβερτούρα που ξύνουμε με τον τρίφτη και κοπανισμένη και καραμελωμένη αμυγδαλόψιχα.
http://www.monastiriaka.gr