Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Ανησυχία σε ΗΠΑ: «O ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος φέρει πυρηνικές κεφαλές και έχει δυνατότητα ακαριαίου παγκόσμιου κτυπήματος – Δεν έχουμε κάτι ανάλογο»

rwsikos piraulos
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα The Washington Free Beacon, οι ρωσικές δοκιμές πρωτότυπου υπερηχητικού πυραύλου ανησυχούν τους ανώτερους αξιωματούχους των...


Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα The Washington Free Beacon, οι ρωσικές δοκιμές πρωτότυπου υπερηχητικού πυραύλου ανησυχούν τους ανώτερους αξιωματούχους των ΗΠΑ.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι πρόκειται για την δεύτερη γνωστή δοκιμή πρωτότυπου υπερηχητικού διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου.
Ο συγκεκριμένος υπερηχητικός πύραυλος έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να διαπερνά την άμυνα των πιο περίπλοκων αντιαεροπορικών συστημάτων.
Ο πύραυλος θα έχει την δυνατότητα χτυπήματος σε σύντομο χρόνο και σε μεγάλη απόσταση.
Η Ρωσία έδωσε μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη του συγκεριμένου οπλικού συστήματος.
Ήδη από το 2013, ο αναπληρωτής Πρόεδρος Dmitry Rogozin δήλωσε ότι εκείνος που θα κατέχει υπερηχητικό όπλο «θα μπορεί να μεταβάλλει τους κανόνες» του πολέμου.
Οι ΗΠΑ και η Κίνα έχουν αναπτύξει κι εκείνες υπερηχητικούς πυραύλους, θυμίζει το άρθρο.
Η Κίνα μέχρι στιγμής έχει διεξάγει 6 δοκιμές του πυραύλου DF-ZF.
Υπερηχητικός πύραυλος που δοκιμάστηκε από τις ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2014, εξερράγη λίγο μετά την εκτόξευση.
Ο Mike Rogers, πρόεδρος της Επιτροπής Στρατηγικών Υποθέσεων των ΗΠΑ, με δηλώσεις του στον τύπο εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι Ρωσία και Κίνα ξεπέρασαν τις ΗΠΑ στην ανάπτυξη υπερηχητικών όπλων με δυνατότητα «ακαριαίου παγκόσμιου χτυπήματος», με τις ΗΠΑ να τρέχουν το αντίστοιχο πρόγραμμα με πολύ αργούς ρυθμούς.
O Mark Schneider, πρώην αναλυτής του Πενταγώνου, δήλωσε:
«Τα αμερικανικά προγράμματα ανάπτυξης υπερηχητικών πυραύλων είναι περιορισμένης κλίμακας. Αναρωτιέμαι αν ποτέ θα είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε έστω και ένα τέτοιο σύστημα, όπου ακόμη κι αν το καταφέρουμε θα πρόκειται για συμβατικό όπλο. Τα αντίστοιχα ρωσικά συστήματα αντίθετα θα έχουν την δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών κεφαλών, όπως συνηθίζεται στην Ρωσία.»
Επιπρόσθετα, η Ρωσία αναπτύσσει υπερηχητικούς πυραύλους για τα πλοία και τα υποβρύχια της, συμπεριλαμβανομένων και των πυρηνικών υποβρυχίων 5ης γενιάς «Husky».
Υπενθυμίζεται ότι ο υπερηχητικός πύραυλος cruise «Zircon», μπαίνει σε φάση μαζικής παραγωγής το 2018.
Επίσης σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο και το στρατηγικό βομβαρδιστικό PAK DA θα εξοπλιστεί με υπερηχητικούς πυραύλους.
Σύμφωνα με το άρθρο μας  Τρόμος στη Δύση: Eκτόξευση μη ανασχέσιμου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από την Ρωσία  έγινε δοκιμαστική εκτόξευση του RS-18 (ή SS-19 Stilleto όπως είναι γνωστό στην Δύση) διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου.
O συγκεκριμένος πύραυλος τροποποιήθηκε για να δοκιμαστούν καινούριας τεχνολογίας πυρηνικές κεφαλές.
Τα τελευταία χρόνια έχουν δημοσιευτεί στον τύπο αρκετά άρθρα σχετικά με την δυνατότητα ελιγμών των ρωσικών πυραύλων, με κινήσεις κατά τον εγκάρσιο (pitch) και κατακόρυφο (Yaw) άξονα τους, γεγονός που καθιστά άχρηστα όλα τα πιθανά αντιπυραυλικά αμυντικά συστήματα.
Ο βαλλιστικός πύραυλος πέμπτης γενιάς RS-18 «Sarmat», αναμένεται να εξοπλιστεί με καινούριες πυρηνικές κεφαλές στα τέλη του 2018.
H Ρωσία καθιστά άχρηστη την αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα στην Ευρώπη….

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...