Τρίτη, 27 Μαΐου 2014

Τα χαμπέρια του Καραγκιόζη από την ΠΟΛΗ για το ΑΙΓΑΙΟ και όχι μόνο;

του Δρ. Κ. Βαρδάκα
Την αυριανή των εκλογών άνοιξα το ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο.
Μέσα στα μηνύματα ξεχώριζε ένα διαφορετικό με θέμα...


"Ξυπνάτε Έλληνες, έρχεται μπόρα".

Κοίταξα να δω ποιος ήταν ο αποστολέας και μόλις η ματιά μου έπεσε στο ¨Καραγκιόζης-Κωνσταντινούπολη¨, αναπήδησα από την χαρά μου, γιατί είχα πολλούς μήνες να μάθω νέα του φίλου μου. Τον λέω φίλο μου, γιατί πολλές φορές έγραψα για αυτόν.
Ας αφήσουμε όμως να ξεδιπλωθεί το πρόσφατο κωδικοποιημένο μήνυμα του από την ΠΌΛΗ.
 

¨-το γιατί βρίσκομαι στην ΠΟΛΗ, το γνωρίζετε πολύ καλά.
 

-Τον Ιούλιο του 2010 η UNESCO  μου έδωσε τουρκική υπηκοότητα κάνοντας δεκτή την εισήγηση των τούρκων ότι συνιστώ τμήμα της ιστορικής κουλτούρας τους, γεγονός που επικυρώθηκε με μία μόνο επιφύλαξη εκ μέρους της Ελλάδος  ότι αποτελώ άυλη φιγούρα της πολιτισμικής Ελληνικής κληρονομιάς.
 

-Και φυσικά το θέμα βρίσκεται στις καλένδες. Εδώ όμως κοτζάμ υπόθεση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ δεν μπορούν να λύσουν μεταξύ τους, το δικό μου θα λύσουν;
 

- Άκου εκεί να με λένε κιόλας άυλη φιγούρα την στιγμή που την σήμερον ημέρα όλα τα παρακολουθώ από το διαδίκτυο και πράγματι πιστέψτε με, συμπονώ τους Έλληνες που από μικρά παιδιά τα μεγάλωσα με στοργή , αλλά  όπως φαίνεται σήμερα δεν κατανόησαν τα πραγματικά μηνύματα που ήθελα να τους περάσω με το απλόχερο γέλιο και την χαρά που τους σκορπούσα στα παιδικά τους χρόνια  ¨ότι την σκλαβιά την κερδίζεις ευκολότερα από την Λευτεριά και τότε παρακαλάς βεζίρηδες και σουλτάνους¨.
 

- Λοιπόν μετά τις  πρόσφατες εκλογές  σε Ελληνικό επίπεδο  και με βάσει τα αποτελέσματα φαίνεται ότι το success story της κυβέρνησης και το story του Σύριζα αναβάλλονται μέχρι ¨νεωτέρας¨.
 

-Όσο για τα υπόλοιπα κόμματα  φαίνονται να βρίσκονται ακόμα στο ¨εγώ και όχι στο εσείς¨.
 

-Σε Πανευρωπαικό επίπεδο με την ραγδαία άνοδο του Ευρωσκεπτικισμού που δημιουργεί αποσχιστικές τάσεις  και σε συνάρτηση με τα γεωπολιτικά αναρωτιέμαι πόσα μηνιάτικα θα προλάβουν να πάρουν οι νεοκλεχθέντες Ευρωβουλευτές. ΕΙΔΟΜΕΝ
 

-Πάμε τώρα στην ουσία.
 

-¨η ξεφτίλα της ξεφτίλας¨
 

-Αφού με ¨απήγαγαν¨ νομότυπα οι τούρκοι με απόφαση της UNESCO είπανε τελικά τι χρειάζεται αυτή επιτροπή  μέσα στα πόδια μας και αποφάσισαν να κλέψουν  παράτυπα και παράνομα από την Παγκόσμια Πολιτισμική Κληρονομιά το Αισθητικό Αγλάισμα της Ορθόδοξης Χριστιανικής Τέχνης και Αρχιτεκτονικής την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.
 

- Με σκέπτεστε που θα είμαι αναγκασμένος από εκεί που έχω στήσει το τσαρδί μου  λίγο έξω από πόρτα της ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑ να με ξεκουφαίνει  ο μουεζίνης, αλλά και να βλέπω τον κακό  συνάδελφο μου ¨καραγκιόζη Ερντογάν¨ να έρχεται να προσεύχεται στο τέμενος της Αγίας Σοφίας  μήπως και βγει με ¨τις προσευχές και τα καραγκιοζιλίκια¨ του πρόεδρος της Τουρκίας  τον Αύγουστο;
 

- Η πλάκα είναι ότι ο Ερντογάν πιστεύει ότι είναι ο νέος Μωάμεθ ο Πορθητής, σίγουρα άρρωστα πράγματα και μόλις βάλει αγαρηνό πόδι στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ θα ενεργοποιήσει το σχέδιο ¨τουρκοπούλα¨ σε αντιδιαστολή με το γνωστό της ¨βαριοπούλας¨. Φυσικά στην ονομασία του σχεδίου κάνω χιούμορ για να καταλάβετε επιτέλους ότι ένας  ξύπνιος Έλληνας=100 τούρκοι φανατισμένοι ισλαμιστές.
 

-Μέσα  στις προδιαγραφές αυτού του σχεδίου είναι οι από πολλών ετών καταγραφές των  χρόνων  αντίδρασης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και οι τα πλάνα εξουδετέρωσης  των ακόμη και με ασύμμετρα πλήγματα.
 

-Ο νέο-σουλτάνος με τον άρρωστο ψυχισμό παίζει με τις εντυπώσεις για αυτό αφού έκανε πρώτα τον φίλο σε ¨μπουνταλάδες¨ πολιτικούς αποδεικνύεται  σήμερα ¨φίδι κολοβό¨ έτοιμο να δαγκώσει.
 

-Ο τρελός όμως είναι και άπληστος και θέλει όλα τα πετρέλαια του Αιγαίου και όχι μόνο δικά του. Για αυτό και σήμερα προκαλεί με τέτοια θρασύτητα.
 

-Αυτοί που διέσωσαν τα πολιτικά ¨τομάρια¨ τους από το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, άραγε θα μπορέσουν να διαχειριστούν επάξια μια κρίση με την Τουρκία που πάει  καθώς φαίνεται να ξεσπάσει στο Αιγαίο και με ποικίλες  αφορμές από το μειονοτικό της Θράκης, της Ρόδου, τα νερά στο  Καστελλόριζο και στην Κύπρο;
 

-Από φίλους και συμμάχους να μην περιμένουν τίποτες για τι το ίδιο καραγκιόζηδες παρέμειναν όπως και στην τραγωδία της Κύπρου το 1974.
 

-Ας αφήσουμε όμως τους πολιτικούς με ¨τα καλά και τα στραβά τους¨ και ας πιάσουμε αυτούς τους σημερινούς μεσήλικες που ξεπέρασαν στο καραγκιοζιλίκι  και έμενα τον αυθεντικό καραγκιοζοπαίχτη που τίποτε παστρικό δεν έμαθαν από μένα μόνο τα ¨κατά σωρηδόν¨ ψέματα  για την ζωή της αρπαχτής.
 

-Θα τους έλεγα λοιπόν…
 

-¨αφήστε ωρέ την επανάσταση της καφετέριας και σηκώστε την ψυχή σας όρθια μήπως πάρετε καμία ¨τζούρα¨ αναπνοή λευτεριάς¨.
 

-¨από εδώ και πέρα ότι θα κάνετε, θα το κάνετε μόνοι σας γιατί τα ξένα  αφεντικά μόλις δούνε τα δύσκολα με τον Τούρκο θα λακίσουν και θα θελήσουν να γυρίσουν πίσω μόνο για να σας θάψουν και να μοιραστούν με τον τούρκο τα κλοπιμαία¨.
 

-¨Έρχεται δυνατή μπόρα στο Αιγαίο. Από  αυτήν και θα ξυπνήσετε για να νιώσετε τι σημαίνει ΕΛΛΗΝΑΣ, μήπως τυχόν προλάβετε να δείτε και τον ΗΛΙΟ που σηκώνεται κάθε πρωί από το Ιερό Βήμα της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ και με τις ακτίνες του αμέσως μετά φωτοσκεπάζει το Αγγελοφρούρητο  Αρχιπέλαγος του Αιγαίου¨.
 

Αγαπητέ φίλε, δώσε τους χαιρετισμούς σε όλους που νοιάζονται για ΧΡΙΣΤΟ και ΕΛΛΑΔΑ. Σας περιμένω σύντομα στην ΠΟΛΗ.
 

Με εκτίμηση ο αυθεντικός ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ των παιδικών σας χρόνων.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...