Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ: «Θα ήταν ωραίο αν μετά από αυτή τη συνάντηση, υπήρχε κοινωνία από το ίδιο δισκοπότηρο. Είναι επιθυμία μας και αυτός είναι ο στόχος μας. Αυτός είναι ο σκοπός του διαλόγου.»

Το πρακτορείο ειδήσεων του Βατικανού δημοσίευσε συνέντευξη του Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ για τη συνάντηση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πάπα Φραγκίσκο στην Ιερουσαλήμ.
Ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ είναι ένα από τα μέλη της αντιπροσωπείας, που συνοδεύει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Ανάμεσα σε άλλα ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ τονίζει: «Πιστεύω ότι δεν πρέπει να περιμένουμε θεαματικά γεγονότα. Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε από μια μέρα στην άλλη κοινωνία μεταξύ των δύο Εκκλησιών. Υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να προηγηθεί και αυτό είναι έργο της Διεθνούς Θεολογικής Επιτροπής. Δεν πρέπει να κρύψουμε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν εμπόδια και δυσκολίες.
 
Υπάρχει ακόμα δουλειά να κάνουμε για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, αλλά, όπως είπα, με τη συνάντηση των δύο ανδρών της Εκκλησίας, του Πάπα και του Πατριάρχη, νομίζω ότι είναι μια ευκαιρία να δώσουν ενθάρρυνση στο έργο του οικουμενικού διαλόγου. Δεν νομίζω όμως ότι θα υπάρξει κάποια θεαματική απόφαση. Θα ήταν ωραίο αν, μετά από αυτή τη συνάντηση, υπήρχε κοινωνία από το ίδιο δισκοπότηροΕίναι επιθυμία μας και αυτός είναι ο στόχος μαςΑυτός είναι ο σκοπός του διαλόγου. Αλλά νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και πρέπει ιδιαίτερα να μας ενθαρρύνει σε αυτή τη συγκεκριμένη εργασία σε αυτό το βήμα που κάνουμε προς την ενότητα…»

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...