Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Το Ρήγμα του ΓΟΛΓΟΘΑ, το Ρήγμα της "καθ ημάς Ανατολής" και η συμπροσευχή.

Α. τι σημαίνει ο πρόσφατος σεισμός στο ρήγμα της Ανατολίας;
Θεοσημείο, ευτυχής συγκυρία ή προειδοποίηση;

Και όλα αυτά ακριβώς εκεί, που οι γείτονες τις επόμενες μέρες επιθυμούν να διεξάγουν έρευνες στις υποθαλάσσιες ενεργειακές δεξαμενές του Βόρειου Αιγαίου που γειτνιάζουν με το ρήγμα της Ανατολίας.
 

Με μικροζημιές και, το κυριότερο, χωρίς τραυματισμούς, πέραν ενός ανώδυνου περιστατικού στο αεροδρόμιο της Λήμνου, γλίτωσαν τα νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου από τον ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που ταρακούνησε το μεσημέρι του Σαββάτου ολόκληρη την Ελλάδα, και ιδίως τα βόρεια τμήματα της χώρας. 

Η δόνηση έπληξε τον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης στις 12:25 το πρωί του Σαββάτου.
Η αρχική «λύση» (αυτόματη εκτίμηση) του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου την εκτίμησε στα 6,5 Ρίχτερ, (την ίδια στιγμή που το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής μιλούσε για 7,2 Ρίχτερ), μέγεθος που τελικά αναθεωρήθηκε στα 6,3 R. 


Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Ελλάδα, στα Σκόπια, την
Βουλγαρία, την Τουρκία και την Αλβανία
. Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους σεισμούς των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, μαζί με αυτόν της Κρήτης το Φθινόπωρο και της Κεφαλονιάς τον Χειμώνα.
Παρά το γεγονός ότι ο σεισμός ήταν σε μέγεθος πάρα πολλές φορές μεγαλύτερος από εκείνον της Κεφαλονιάς, το γεγονός ότι σημειώθηκε στην θάλασσα, είναι και ο λόγος που δεν είχαμε τις ζημιές που είχε η Κεφαλονιά.
Το ρήγμα της Ανατολίας, είναι ένα τεράστιο ρήγμα, το οποίο χρόνια είχε να δώσει στον Ελλαδικό χώρο, έναν τόσο μεγάλο και ισχυρό σεισμό.
 


Β. τι σημαίνει όμως ο ¨σεισμός και τα γενόμενα στα Ιεροσόλυμα¨;
Εδώ όμως δεν έχουμε σεισμό αλλά ¨συνάντηση σεισμό¨ των Προκαθημένων  και πριν ομιλήσουμε για αυτήν να αναφερθούμε ότι αυτή γίνεται πάνω σε ¨σεισμογενές Ευαγγελικό υπέδαφος¨.
 

Ως αναμφισβήτητον απόδειξιν περί του ακριβούς Τόπου της Σταυρώσεως του Ιησού δεχόμεθα την μαρτυρίαν των Ευαγγελιστών και την λεπτομερή, όντως, θείαν ιστόρησιν του Ευαγγελιστού Ματθαίου, ο οποίος θεοπνεύστως καταγράφει το εξής γεγονός: ότι κατά την στιγμήν της Σταυρώσεως «το καταπέτασμα του ναού εσχίσθη εις δυο από άνωθεν έως κάτω και η γη εσείσθη και αι πέτραι εσχίσθησαν» (Ματθ. 27, 51).

Μεταξύ των πετρών τούτων ήτο και η του Γολγοθά, της οποίας η ρωγμή διεσώθη και ήτο ορατή εις τους μετά ταύτα χρόνους, έως και των ημερών μας. Ο σεισμός και το υπ' αυτού δημιουργηθέν ρήγμα εις τον Γολγοθά επιβεβαιούται υπό αυτής της μαρτυρίας των προσκυνητών και διαπιστούται υπό των ειδικών επιστημόνων, oι οποίοι εξήτασαν το άνοιγμα του βράχου.
 

Η κατόπιν ενεργειών της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας αποκόλλησις των επί του Γολγοθά καλυπτηρίων πλακών κατά το χρονικόν διάστημα Μαΐου Οκτωβρίου του 1988 επί της σεπτής πατριαρχείας του αοιδίμου Πατριάρχου Διόδωρου του Α' (1981-2000) έφερεν εις φως τον βράχον του Γολγοθά. Οι διενεργήσαντες τον ως άνω πλήρη καθαρισμόν εκ των πλακών και του κάτωθεν αυτών γεμίσματος εκ γύψου, Καθηγητής και Ακαδημαϊκός Γεώργιος Λάββας και Αρχιτέκτων κ. Θεοδόσιος Μητρόπουλος σημειούν τα εξής:

Η διαμπερής ρωγμή δεξιά της Αγίας Τραπέζης έχει πλάτος μέχρι 12 εκ. εις ωρισμένα σημεία. Είναι συνεχής, ασφαλώς διαμπερής, και αναμφισβητήτως το αποτέλεσμα ενός ισχυρού σεισμού, ο οποίος έσχισε το άνω μέρος του Ιερού Βράχου του Γολγοθά εις δύο τμήματα. Ευθύς ως την αντικρύσαμεν, ήλθεν εις τον νουν μας η φράσις του Ευαγγελιστού Ματθαίου: «... και η γη εσείσθη και αι πέτραι εσχίσθησαν» (κεφ. ΚΖ) η οποία ανεφέρετο εις τον σεισμόν κατά την ώραν της Σταυρώσεως.
 

Λοιπόν έχουμε ένα μεγάλο σεισμό στο ρήγμα της Ανατολίας και την επόμενη μέρα έχουμε μία ¨συνάντηση σεισμό¨ των Προκαθημένων πάνω στο ¨ΡΗΓΜΑ του ΓΟΓΛΟΘΑ¨.

Συμπληρώνονται φέτος 50 χρόνια από την συνάντηση στα Ιεροσόλυμα (1964-2014) του πρώην Οικουμενικού Πατριάρχου κυρού Αθηναγόρου με τον τότε Πάπα Παύλο τον Στ΄. Ήταν μια συνάντηση, η οποία σηματοδότησε μια  καινούργια πορεία στις σχέσεις μεταξύ Βατικανού και Φαναρίου.

Η συνάντηση αυτή θεωρήθηκε από πολλούς αρχιερείς, κληρικούς και θεολόγους ως ιστορικός σταθμός, διότι αποτέλεσε την αφετηρία των  μετέπειτα ραγδαίων και ριζικών εξελίξεων στις διαχριστιανικές σχέσεις της Ορθοδοξίας με τον Παπισμό.
 

Εις ανάμνησιν δε αυτού του γεγονότος, όπως είναι γνωστό, διοργάνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο από κοινού με το Βατικανό νέα συνάντηση (24-26 Μαΐου), στον ίδιο τόπο, τα Ιεροσόλυμα, του νύν Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και του Πάπα Φραγκίσκου του Α΄.
 

Με την συνάντησή τους αυτή, η οποία θα προβληθεί βεβαίως διεθνώς και θα τύχει ευρείας δημοσιότητος από την εκκλησιαστική και πολιτική επικαιρότητα, οι δύο εκκλησιαστικοί ηγέτες δεν στοχεύουν απλώς να τιμήσουν τους προκατόχους των, αλλά προφανώς να διαδηλώσουν επί πλέον και την  σταθερή και αταλάντευτη πρόθεσή τους να βαδίσουν πάνω στα χνάρια τους και να συνεχίσουν με πιστότητα και συνέπεια την οικουμενιστική γραμμή που εκείνοι εχάραξαν. 
Αρχ. Παύλου Δημητρακοπούλου Πρ. Ιερού Ναού Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού Πειραιώς

Είναι άραγε τυχαίο που  η πρωτοφανής αντικατάσταση Πάπα εν ζωή με τον σημερινό σημαδεύτηκε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα με τις αποκαλυπτικές γεωπολιτικές ανατροπές στην Ουκρανία;
Η αίρεση ανοίγει και τις πόρτες του γεωπολιτικού άδη;

 

¨Είναι κάποιοι Οικουμενιστές, που ερωτοτροπούν με τους αιρετικούς. «Γραικολατίνους» τους ονομάζει ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός. «Φευκτέον αυτούς», λέγει. Να τους αποφύγουμε. Να μη τους ακολουθήσουμε στη σφαλερή τους πορεία. Είναι οι μοντέρνοι και φιλελεύθεροι ορθόδοξοι! Είναι οι συνθηκολόγοι της Πίστης. Είναι οι ενδοτικοί και «ενωτικοί Γραικολατίνοι», έτοιμοι πάντα να ξεπουλήσουν τα ιερά και όσια της Ορθοδοξίας. Στ' όνομα, τάχα, της αγάπης, είναι πρόθυμοι να πέσουν και να προσκυνήσουν τους αιρετικούς. Είναι πρόθυμοι να πουλήσουν τα πρωτοτόκια της ευλογημένης Ορθοδοξίας, αντί «πινακίου φακής»! Δεν τους είναι δύσκολο να επαναλάβουν νέες προδοτικές «ενωτικές» Φερράρες και Φλωρεντίες.¨ 
Τιμή και Δόξα
Του Οσίου Γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου 


Δεν είναι μόνο το ρήγμα της καθ ημάς Ανατολής, είναι και το ΡΗΓΜΑ του ΓΟΓΛΟΘΑ.  Ποιο από τα δύο θα ενεργοποιήσει το άλλο; Και φυσικά αναφερόμαστε και στην ενεργοποίηση γεωπολιτικών εξελίξεων στην Μέση Ανατολή και στην Καθ' ημάς Ανατολή.
 

"Σήμερα είναι καιρός να ετοιμασθούν οι ψυχές, γιατί, αν συμβή κάτι, δεν ξέρω τι θα γίνη. Είθε να μην επιτρέψη ο Θεός να έρθουν δύσκολες μέρες, αλλά αν έρθουν, με έναν μικρό σεισμό,με ένα τράνταγμα, θα σωριάσουν ολόκληρες αδελφότητες, ολόκληρα μοναστήρια, γιατί ο καθένας θα πάη να σώση τον εαυτό του και θα τραβήξη την πορεία του".
 

Χρειάζεται πολλή προσοχή, για να μη μας εγκατάλειψη ο Θεός. Οι ψυχές να έχουν κάτι πνευματικό. Αυτό σας τιμάει. Θα γίνει μεγάλο τράνταγμα.
ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΙΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ, ΣΟΥΡΩΤΗ

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...