Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

Σέρβος Πρόεδρος: Δεν ακούσαμε ποτέ συγνώμη για την επίθεση του NATO.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, σήμερα, που είναι η 15η  επέτειος από τις επιθέσεις του NATO κατά της Σερβίας, κατέθεσε στεφάνι...
στο μνημείο για τα θύματα των βομβαρδισμών στη Βαρβαρίν και τόνισε ότι μέχρι σήμερα «δεν ακούσαμε μια ειλικρινή συγνώμη» για τον απρόκλητο βομβαρδισμό της γέφυρας κατά τη διάρκεια θρησκευτικής τελετής.

«Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ό, τι συνέβη κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη Σερβία επί 78 ημερόνυχτα, από τις 24 Μαρτίου έως τις 9 Ιουνίου του 1999. Την Κυριακή 30 Μαΐου ήταν η θρησκευτική εορτή της Αγίας Τριάδας και είχε πανηγύρι, επί 13 ώρες βομβάρδιζαν και τέσσερις πύραυλοι έπεσαν στη γέφυρα ‘Βέλικα Μοράβα’», δήλωσε ο Νίκολιτς.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι από εμάς ξεχνάμε και συγχωρούμε για αυτόν που το έκανε «αλλά δεν ακούσαμε μια ειλικρινή συγνώμη», σημειώνει το σερβικό δημοσίευμα.

Κατά τη διάρκεια των 78 ημερόνυχτων του νατοϊκού βομβαρδισμού στην περιοχή Rasinki σκοτώθηκαν συνολικά 52 άτομα, εκ των οποίων 39 έφεδροι και ένας πολίτης.
Επιμνημόσυνη δέηση έγινε στο ναό του Αγίου Μάρκου για τα θύματα του νατοϊκού βομβαρδισμού του 1999.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά το βομβαρδισμό της γέφυρας Trstnik και στην γέφυρα Varvarinska σκοτώθηκαν 10 πολίτες.

Στην περιοχή του Κρούσεβατς και των γύρω δήμων καταστράφηκαν  οι περισσότερες μεγάλες γέφυρες, βιομηχανικές εγκαταστάσεις και κτήρια πολυκατοικιών.

© Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...