Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

Η Ρωσία μπορεί... μέσω της συμμαχικής Αρμενίας να εισβάλει στην ανατολική Τουρκία σε συνεννόηση και υποστήριξη των Κούρδων...

Οι συγκλονιστικές εξελίξεις στην Συρία και Μ.Ανατολή
Ο ρόλος της Κίνας για την επιτάχυνση των εξελίξεων

σχόλιο Γ.Θ : Μια υπεραισιόδοξη γεωστρατηγική εκτίμηση για την Ρωσία που θα την καθιστούσε την απόλυτη Υπερδύναμη.

Οι εξελίξεις στην Μ.Ανατολή είναι εξίσου σημαντικές με αυτές της Ουκρανίας και συνδέονται από τον κοινό παρανομαστή που λέγεται Ρωσία.
Οι συνεχείς επιτυχίες του Συριακού στρατού στο χαοτικό θέατρο επιχειρήσεων στην Συρία οφείλονται στην σταθερή , αδιάκοπη και αδιάλειπτη βοήθεια σε μέσα, χρήμα και έμψυχο υλικό που λαμβάνει ο πρ. Άσαντ από το Ιράν και την Χεζμπολά.Η παραπάνω προσπάθεια στήριξης του 'Ασαντ έχει την ευλογία και αρωγή της Ρωσίας. Μετά από τρία χρόνια πολέμου η κατάσταση στην Συρία και Μ.Ανατολή εξελίσσεται σε  κόλαφο όσων υποδαύλισαν την ανθρωπιστική καταστροφή .

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά Πριν από τρία χρόνια στην Συρία ξέσπασαν ταραχές από τους δυσαρεστημένους πολίτες ενάντια στην διαφθορά , την φτώχεια. Παρόλο που η Συρία αποτελούσε αμάγαλμα θρησκευτικών δογμάτων όπως οι Αλαουίτες, οι Σουνίτες ,οι Χριστιανοί , η θρησκευτική ελευθερία που απολάμβαναν οι Σύριοι εμπόδισε την μετατροπή των ταραχών σε θρησκευτική εμφύλια διαμάχη .

Οι Σύριοι διαμαρτύρονταν για οικονομικά και πολιτικά αιτήματα και όχι για θρησκευτικά.Ωστόσο η άγρια και αδέξια καταστολή των ταραχών από το καθεστώς Άσαντ με στρατιωτικά μέσα όπως επιθέσεις με τεθωρακισμένα σε εξεγερμένα χωριά επέφερε ακόμα περισσότερο χάος που εκμεταλλεύθηκε το Κατάρ το οποίο απέστειλε ισλαμιστές μισθοφόρους οι οποίοι μετέτρεψαν την σύγκρουση σε θρησκευτική με τα γνωστά σημερινά αποτελέσματα. 

Η μορφολογία του εδάφους της Συριακής επικράτειας με τις αναπτεταμένες εκτάσεις και τα αχανή σύνορα με εχθρικά διακείμενες χώρες όπως η Ιορδανία και η Τουρκία έκαναν την
παρείσφρηση των ανταρτών εύκολη υπόθεση.Η Συρία και το Ιράν αποτελούν τα μόνα Σιίτικά Μουσουλμανικά κράτη της Μ.Ανατολής γεγονός που από μόνο του είναι αρκετό για να προκαλέσει το μίσος και την εμπάθεια των υπολοίπων Σουνιτικών , ανάμεσα τους και η Τουρκία.Η αιώνια διαμάχη Σουνιτών- Σιίτων αποτελεί ένα από τα κλειδιά κατανόησης της αστάθειας στην Μ.Ανατολή.

Η πραγματική αιτία για την Συριακή κρίση  

 Όμως πέρα από τις δογματικές διαφορές πιο σημαντικό είναι το χρήμα και η ενέργεια.Πριν από δέκα χρόνια και στην αρχή της προεδρίας του κ.Άσαντ το σιιτικό Κατάρ είχε προτείνει την κατασκευή αγωγού ο οποίος θα ένωνε το Κατάρ-Ιορδανία-Συρία και θα κατέληγε σε κάποιο λιμάνι της Τουρκίας  Με τον αγωγό αυτό το Κατάρ θα αποκτούσε πρόσβαση στις αγορές της Ευρώπης . 

Το σχέδιο υποστηριζόταν και από την Γερμανία η οποία διαβλέποντας ότι η ενεργειακή εξάρτηση της από τους Ρώσους θα της προκαλέσει μελλοντικά προβλήματα ήθελε διακαώς την Τουρκία ως μια νέα Ουκρανία , έναν νέο ενεργειακό κόμβο αγωγών από Αραβική χερσόνησο-Ιράν -Κουρδιστάν.Ο πρ.Άσαντ απέρριψε την πρόταση διότι το Κατάρ είναι Σουνιτκό κράτος και η Συρία Σιιτικό.Σιιτικό κράτος είναι και το Ιράν το οποίο μοιράζονταν με την Συρία το σχέδιο για την  δημιουργία ενός Σιιτκού άξονα στην Μ.Ανατολή ο οποίος θα ένωνε Ιράν -Σιιτικές περιοχές του Ιράκ -Συρία και Σιιτικές περιοχές Λιβάνου , ένας άξονας που θα είχε έξοδο σε δύο θάλασσες και θα κατείχε τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στον κόσμο μετά τα Ρωσικά , τα κοιτάσματα του Ιράν.

Ένας άξονας ο οποίος θα έπαιρνε τον πρωταγωνιστικό ρόλο από τα Σουνιτκά κράτη όπως η Σ.Αραβία -Κουβέιτ-Κατάρ-Η.Α.Ε-και τον δορυφόρο τους Ιορδανία Πάνω από όλα όμως ο άξονας αυτός φιλοδοξεί να καταστρέψει το κράτος του Ισραήλ. Το Ιράν κατάφερε και δημιούργησε στον Λίβανο την Χεζμπολά μια παραστρατιωτική αλλά και πολιτική Σιιτική οργάνωση η οποία στηρίζεται από τους Λιβανέζους Σιιτες οι οποίοι αποτελούν το 27% .του Λιβανέζικου πληθυσμού.  

Ο στόχος της Χεζμπολά σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό της είναι ''η καταστροφή του κράτους του Ισραήλ''
Μακρυγορούμε αλλά είναι απαραίτητο.Ο Άσαντ απέρριψε την πρόταση του Κατάρ για αγωγό πριν δέκα χρόνια διότι ήθελε να τιμήσει την συμμαχία του με το Ιράν. Ωστόσο μπήκε στο στόχαστρο του Κατάρ αλλά και της Ευρώπης και ειδικά μιας χώρας της οποία δεν κατανομάζουμε αλλά στον ΒΠ.Π είχε το έθιμο παραγωγής ειδών ατομικής υγιεινής από επεξεργασία ανθρώπινης σάρκας.
Δέκα χρόνια μετά το Κατάρ βρήκε την ευκαιρία να διαλύσει την Συρία που αποτελούσε εμπόδιο στα σχέδια για τον αγωγό.

Γιατί η Ρωσία βοήθησε την Συρία 

Ο Άσαντ επέζησε με την βοήθεια του Ιράν, των μαχητών της Χεζμπολά αλλά και την διπλωματική κάλυψη της Ρωσίας .Η Ρωσία βοήθησε τον άξονα Συρίας -Ιράν για τρεις λόγους

Ο πρώτος λόγος είναι ότι το Ιράν αποτελεί μέρος των σχεδίων της Ρωσίας για την Ευρασιατική Ένωση στην οποία θα αποτελέσει μέλος . Το Ιράν με τα τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου και την έξοδο στην θάλασσα αλλά και τα σύνορα του με το Αφγανιστάν ( το οποίο εγκαταλείπουν οι ΗΠΑ το 2015 και θα επανακαταλάβουν οι Ρωσοι) θα αποτελέσει τον νότιο διάδρομο της Ευράσιατικης Ένωσης και τον δεύτερο σημαντικότερο τροφοδότη ενέργειας της.

Ο δεύτερος και σημαντικότερος προς το παρόν είναι ότι η Ρωσία γνώριζε ότι ενδεχόμενη νίκη των ισλαμοφασιστών τζιχαντιστών στην Συρία θα είχε ως αποτέλεσμα τον ερχομό τους στον Βόρειο Καύκασο προς ενίσχυση των Τσετσένων ισλαμιστών αυτονομιστών . Οι Τσετσένοι ισλαμιστές ενώθηκαν με την Αλ Νούσρα (παρακλάδι της Αλ Κάιντα)  στην Συρία με την συμφωνία να μεταφερθεί ο πόλεμος στην Τσετσενία μετά την νίκη τους στην Συρία.
Ο τρίτος λόγος είναι η ακύρωση των όποιων σχεδίων για μεσανατολικούς αγωγούς οι οποίοι θα καθιστούσαν την Ευρώπη ενεργειακά ανεξάρτητη .

Ποιοί οι υποκινητές αστάθειας στον Αραβικό κόσμο 

Εκτός από το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία δημιούργησε προβλήματα σε άλλες Αραβικές χώρες με κύριο θύμα την Αίγυπτο .Η Σαουδική Αραβία χρηματοδότησε και υποστήριξε τους Αδελφους Μουσουλμάνους στην Αίγυπτο .Η Σαουδική Αραβία είναι Σουνιτική όπως και η Αίγυπτος οπότε δεν υπήρχε λόγος για δημιουργία θρησκευτικής σύρραξης για τον έλεγχο της τελευταίας αρκούσε μόνο η υποδαύλιση του θρησκευτικού φανατισμού .Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι αποτελούν μια Σουνιτική φονταμελιστική ισλαμιστική  οργάνωση με μακρά ιστορία στην Σουνιτκή Μ.Ανατολή και στη Τουρκία και κατά πολλούς αναλυτές έχουν ισχυρούς δεσμούς με τον Ρ.Τ. Ερντογάν.

Η Σαουδική Αραβία έχασε πρώτη το παιχνίδι όταν ο πρ.Μορσί , εκπρόσωπος των Αδελφών Μουσουλμάνων έχασε την εξουσία μετά από ταραχές που προκάλεσαν την επέμβαση του αρχηγού του Αιγυπτιακού στρατού στρατηγού Σίσι ο οποίος έχει την απόλυτη αποδοχή και στήριξη της Ρωσίας.

Το Κατάρ έχασε το παιχνίδι στην Συρία από την σθεναρή αντίσταση του πρ.Ασαντ  της Χεζμπολά και του Ιράν .
Οι ΗΠΑ αποχωρούν απο το Μεσανατολικό χάος αφήνοντας τους υπαίτιους των πολέμων ακάλυπτους
 
Ωστοσο ο καταλύτης στις εξελίξεις είναι οι ΗΠΑ οι οποίες σταδιακά χάνουνε το ενδιαφέρον τους για την Μ.Ανατολή και απεξαρτοποιούνται από την υποχρέωση τους να στηρίζουν τις εγκληματικές εξωτερικές πολιτικές των Αραβικών πετρελαιοπαραγωγών κρατών .Ο λόγος είναι ότι από το 2015 η Αμερική θα καταστεί ενεργειακά ανεξάρτητη λόγω της εξόρυξης των κοιτασμάτων σχιστολιθικού αερίου (shale gas) Όχι μόνο θα καταστεί ενεργειακά αυτοδύναμη αλλά θα μπορέσει να κάνει και εξαγωγές .

Οι Αραβικές πετρελαιοπαραγωγές χώρες είναι πλέον μόνες τους.Οι ΗΠΑ αποχωρούν από το μεσανατολικό χάος .Η τάση αυτή διαφάνηκε από την απροθυμία τους για επέμβαση στην Συρία και την σπουδή του κ.Ομπάμα να συνεργαστεί με τον Ρώσο ΥΠΕΞ  Σεργκέι Λαβρόφ Το γεγονός ότι τελικά οι ΗΠΑ υπέκυψαν στα αιτήματα για την υποστήριξη των ισλαμοφασιστών όταν απέτυχε η διπλωματία οφείλεται στο  ότι ακόμα δεν ήταν έτοιμες να απεξαρτηθούν από τους μεσανατολικούς υδρογονάνθρακες .

Σημαντικός παράγοντας πίεσης του Αμερικάνου προέδρου αποτελεί η Ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση η οποία απαρτίζεται από ιδιάζουσες  πολιτικές φιγούρες όπως του πρώην προεδρικού υποψήφιου Μακ Κέιν και της Σαρα Πέιλιν οι οποίοι πρεσβεύουν γενικό πόλεμο προς όλους θέλοντας να εξυπηρετήσουν επιχειρηματικά συμφέροντα με τον λάθος τρόπο.Ο κ. Ομπάμα είναι ένα πρόεδρος ο οποίος πρεσβεύει την επιστροφή της Αμερικής στα όρια της επικράτειας της αλλά με μοναδική εμμονή τον έλεγχο της Κίνας. Κανένα ενδιαφέρον δεν έχει για τους ραδιούργους Άραβες και τους  ναζιστικούς στρατηγικούς ιδεαλισμούς της Γερμανίας στην Ουκρανία.

Τα κράτη της Αραβικής χερσονήσου αδυνατούν να ενωθούν μπροστά στις νέες επικύνδυνες εξελίξεις 

Η απόσυρση ενδιαφέροντος των ΗΠΑ από την Μ .Ανατολή αφήνει ακάλυπτο το Κατάρ-Σαουδική Αραβία κυρίως ως οι βασικοί ένοχοι για την αστάθεια στα Αραβικά κράτη. Ωστόσο παρόλο που μοιράζονται το ίδιο κατηγορητήριο οι σχέσεις Κατάρ -Σ.Αραβίας είναι εχθρικές. Το Κατάρ αποτελώντας κλάσμα γεωγραφικό και πληθυσμιακό της Σ.Αραβίας προσπάθησε με τα ατέλειωτα κεφάλαια του όχι μόνο να δημιουργήσει χάος στην Συρία -Λιβύη αλλά και να διεκδικήσει τον ηγετικό ρόλο στην Αραβική χερσόνησο .

Τα κράτη της Αραβικής χερσονήσου έχουν συστήσει μια ένωση το Συμβούλιο Συνεργασίας Κρατών Κόλπου του οποίο  η μόνη ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε ποτέ ήταν αυτή για τον εξοπλισμό των ισλαμοφασιστών με οπλισμό πέρυσι τον Οκτώβριο-Νοέμβριο όταν απέτυχαν οι διπλωματικές προσπάθειες για την Συριακή κρίση.

Το Κατάρ βρίσκεται απομονωμένο από το Κουβέιτ-ΗΑΕ-Σ.Αραβία λόγω της ανταγωνιστικής εξωτερικής πολιτικής του με στόχο την ηγεμονία της Αραβικής χερσονήσου. Την ηγεμονία της Α.Χερσονήσου είχε η Σ.Αραβία η οποία ταλανίζεται από εσωτερικά προβλήματα. 

Σε αντίθεση με την επικρατούσα αντίληψη η ανεργία στην Σ.Αραβία κυμαίνεται στο 10-12%,.Η έλλειψη βασικών ελευθεριών όπως αυτή του τύπου , η ανυπαρξία κοινοβουλίου , η θρησκευτική ηθική ισχυρότερη των νόμων και των ανθρωπίνων δικαιωματων έχουν εξοργίσει τους νέους της χώρας και το καθεστώς του υπέργηρου βασιλιά Αμπντάλα ανησυχεί για ξέσπασμα κινημάτων του τύπου ''Αραβικής άνοιξης΄΄ Το καθεστώς της Σ.Αραβίας αποδυναμωμένο στο εσωτερικό του κλείνει εξωτερικά μέτωπα όπως αυτό της Αιγύπτου και επικεντρώνεται στα εσωτερικά του.

Το Κατάρ αποσύρει σταδιακά την υποστήριξη του στους ισλαμοφασίστες της Συρίας.Ο νέος Εμίρης του Κατάρ που πρόσφατα διαδέχθηκε τον πατέρα του δεν φαίνεται να διακατέχεται από τον ζήλο του προκατόχου και πατέρα του για την υποδαύλιση ταραχών.Συναισθανόμενος την αλλαγή της κατάστασης ζήτησε από το Ιράν την σύναψη συμμαχίας . 

Το Σουντικό Κατάρ ζητάει αναθέρμανση σχέσεων με το Σιιτικό Ιράν , δύο χώρες που ήταν και ακόμα είναι αντίπαλοι στην Συρία καλούνται τώρα σε συμμαχία.Το Κατάρ βλέπει ότι οι ΗΠΑ όχι μόνο αποσύρουν το ενδιαφέρον τους από την Μ Ανατολή αλλά και προσπαθούν να προσεγγίσουν διπλωματικά το άλλοτε δαιμονοποιημένο Ιράν.Η κατάσταση είναι δύσκολη πλέον.Το Ιράν με την ανυπέρβλητη στρατιωτική ισχύ του θεωρούνταν πάντα απειλή από τα κρατίδια της Αραβικής χερσονήσου. Ακόμα και η Σαουδική Αραβία έχει επιτρέψει τον υποτιθέμενο αιώνιο εχθρό των Αράβων , το Ισραήλ , να χρσημοποιήσει τον εναέριο χώρο της σε ενδεχόμενο χτύπημα εναντίον του Ιράν, τέτοιος είναι ο φόβος τους...

Η απόσυρση των ΗΠΑ απο την περιοχή και η διαφαινόμενη νίκη του ΄Ασαντ εξυπηρετεί τα σχέδια της Ρωσίας για την αναστολή κατασκευής αγωγού Κατάρ -Τουρκίας , αναβαθμίζει και ισχυροποιεί τους συμμάχους του Συρία και Ιράν αλλά δεν λύνει το πρόβλημα των ισλαμιστών ανταρτών οι οποίοι θέλουν να μεταφέρουν τον πόλεμο στην Τσετσενία.

Παρ όλη την αλλαγή πλεύσης των Αραβικών χωρών του Κόλπου οι χιλιάδες ισλαμιστές αντάρτες οι οποίοι θα μείνουν χωρίς αποστολή στην Συρία θα πρέπει να καταφύγουν κάπου , να αναλάβουν νέα αποστολή .Ήδη οι μυστικές υπηρεσίες της Δύσης φοβούνται για την ανεξέλεγκτη διασπορά τους στην Ευρώπη. Οι  δεσμοί και η υποστήριξη των ισλαμιστών ανταρτών από τις χώρες της Αραβικής χερσονήσου δεν θα διαραγούν εύκολα διότι έχουν σχέση και διαπλέκοντια με την κρυφή Αραβική φονταμελιστική διπλωματία. Μην ξεχνάμε ότι στο Κατάρ για κάποιο μικρό διάστημα λειτούργησε ΕΠΙΣΗΜΟ γραφείο των Αφγανών Ταλιμπάν . Οι εκπρόσωποι των Ταλιμπάν στο Κατάρ έτυχαν της επίσημης αναγνώρισης και μόνο μετά απο διεθνή κατακραυγή τα γραφεία τους κλείσανε. Οι δεσμοί των Σουνιτών Αράβων με τους μισθοφόρους αντάρτες είναι πολύ πιο έντονοι από ότι φανταζόμαστε όπως και η αλληλεξάρτηση μεταξύ τους στα πλαίσιά της διεθνούς τρομοκρατίας.

Επιπλέον υποστηρικτή των ισλαμιστών ανταρτών αποτελεί και η Τουρκία η οποία τους υποθάλπει και τους εκπαιδεύει Ο κ.Πούτιν έχει δηλώσει ότι θα α). χτυπήσει την Σ.Αραβία διότι την θεωρεί υπεύθυνη για τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ρωσία και β). ότι θα τιμωρήσει την Τουρκία διότι δεν υπάκουσε σε τελεσίγραφο του να κλείσει στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών.  (http://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/01/blog-post_16.html Πόυτιν : θα χτυπήσω την Σ Αραβία.).


Η μόνη λύση για την Ρωσία είναι η στρατιωτική εισβολή στην Μ.Ανατολή.

Η Ρωσία δοκιμάζει τις διαθέσεις του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία .Το ΝΑΤΟ στις μέχρι τώρα αντιδράσεις έχει αποδείξει ότι είναι ανίκανο να αντιπαρατεθεί στην Ρωσία .Στις εκκλήσεις της Πολωνίας την 23 Μαρτίου για μεταφορά ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στο έδαφος της σε αριθμό ικανό να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη Ρωσική εισβολή το ΝΑΤΟ απάντησε με την αποστολή 10 F16 και 300 στρατιωτικών . 

Μιλάμε για την απόλυτη αφασία. Το ΝΑΤΟ , δηλαδή ο στρατός των ΗΠΑ έχει πέσει θύμα της οικονομικής κρίσης στην Αμερική με περικοπές κατά 100,000 προσωπικού και μέσων .Είναι απλά αδύνατο στην παρούσα φάση το ΝΑΤΟ να αντιπαρατάξει δυνάμεις αντίστοιχες των Ρωσικών.Η Ρωσία μπορεί κάλλιστα να ισοπεδώσει ακόμα μια φορά την Γεωργία και δια μέσω της συμμαχικής Αρμενίας και να εισβάλει στην ανατολική Τουρκία σε συνεννόηση και υποστήριξη των Κόυρδων.Στην Αρμενία ήδη σταθμεύουν Ρωσικές δυνάμεις της 127ης Μεραρχίας η δύναμη της οποίας επίσημα ανέρχεται σε 3,000 άνδρες. Η Ρωσία έχει εξοπλίσει την Αρμενία με οπλικά συστήματα όπως οι πύραυλοι S300 και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει επίσημα το εύρος της Ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στην χώρα.

Το δίκτυο διοικητικής μερίμνης του Ρωσικού στρατού στην εισβολή  μπορεί να απλωθεί στο συμμαχικό Ιράν και στην Αρμενία. Η Τουρκία δεν διατηρεί αξιόμαχες μονάδες στην Ανατολία , δυνάμεις που να μπορούν να αντιμετωπίσουν συμβατικό στρατό διότι έχει επικεντρωθεί στην καταπολέμηση των Κούρδων ανταρτών με δυνάμεις στρατοχωροφυλάκης και καταδρομών . Η κατάπαυση του πυρός που πέτυχε ο Ερντογάν τον Μάρτιο του 2013 με τους Κούρδους είχε ως αποτέλεσμα την μετακίνηση βαριών μονάδων του Τουρκικού στρατού στην Ανατολική Θράκη. H ηλιθιότητα αλλά και ο φόβος , ναι φοβούνται την Ελλάδα, έχουν κάνει του; Τούρκους επιτελείς να αγνοήσουν την ανατολική μεθόριο τους και να ασχολούνται με την Ελλάδα.Η Αρμενία εξοπλίζεται συνεχώς από την Ρωσία αλλά οι Τούρκοι επιτελείς δεν λαμβάνουν το μήνυμα και επιμένουν να επικεντρώνονται στα Ελληνοτουρκικά σύνορα. 

Θα είναι αδύνατο για τους Τούρκους να αναπληρώσουν τα κενά τους στην Ανατολία αποστέλλοντας εγκαίρως μονάδες απο την δύση ή έστω από τον νότο και Τουρκοσυριακά σύνορα.Σύντομα η Ρωσία θα περάσει στην συμμαχική Συρία όπου από κοινού με το Ιράν θα εισβάλλουν στην Ιορδανία και το Ιράκ στο οποίο υπάρχει Σιιτικός πληθυσμός ο οποίος διεξάγει τον αγώνα του με την βοήθεια του Ιράν για την απόσχιση του απο το Σουνιτικό Ιράκ.Η Σ.Αραβία -Κουβέιτ θα είναι τα πρώτα θύματα των Ρωσοιρανικών δυνάμεων .

Χωρίς την υποστήριξη τον ΗΠΑ είναι καταδικασμένες χώρες..Οι εκατό χιλιάδες στρατού της Ιορδανίας μαζί με τις διακόσιες χιλιάδες της Σ.Αραβίας δεν μπορούνε να σταματήσουν τις εξακόσιες χιλιάδες Ιρανών και Ρώσων οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν και πυρηνικά όπλα μικρής ισχύος.Το αναπτεταμένο έδαφος της Μ.Ανατολής δεν προσφέρεται για άμυνα και οι Άραβες σύντομα ηττώνται.Οι Κούρδοι της Τουρκίας, ο Συριακός στρατός και η Χεζμπόλα έχουν αναλάβει την φύλαξη των μετόπισθεν και εκκαθάριση των ισλαμοφασιστών ανταρτών οι οποίοι διαφεύγουν απο την Συρία.Σύντομα η Υεμένη , το Ομάν , τα Η.Ε.Α συνθηκολογούν.H Αίγυπτος και το Ιράν αναλαμβάνουν την φύλαξη της Αραβικής χερσονήσου Η Μ.Ανατολή και η Τουρκία ανήκουν στον Ρωσοιρανικό άξονα. 

Η τύχη του Ισραήλ θα εξαρτηθεί απο την στάση του.Εάν διαλέξει την αντιπαράθεση τότε θα υποστεί τις συνέπειες ακόμα και αν οι σχέσεις Ρωσίας -ΗΠΑ περάσουν σε όξυνση.Εάν επιλέξει μια πιο ουδετερη στάση με αντίστοιχες υποχωρήσεις στο Παλαιστινιακό θέμα και στις διαφορές με την Συρία σχετικές με τα υψώματα του Γκολάν τότε ίσως καταφέρει να διαφυλάξει τα σύνορα του .
Το σπάσιμο του Γόρδιου δεσμού τηςΜ.Ανατολής απο την Ρωσία λύνει περισσότερα προβλήματα απο όσα δημιουργεί.

1.Η Ρωσία αντιμετωπίζοντας το εργαστήριο ανάπτυξης του μικροβίου της τρομοκρατίας εξασφαλίζει τον Β.Καύκασο απο την απόσχιση . 

2. Ακυρώνει με τον πιο τελεσίδικο τρόπο την τροφοδοσία με φυσικό αέριο της Ευρώπης απο Αζερμπαιτάν -Μ.Ανατολή και παραμένει κυρίαρχος στην έλεγχο διάθεση των υδρογονανθράκων αλλά και στην διαμόρφωση των τιμών τους.

3. Αποκτά πλήρη έλεγχο των στενών του Βοσπόρου , η Μαύρη θάλασσα γίνεται Ρωσική λίμνη και εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη έξοδος στο Αιγαίο.

4.Λύνεται το Κυπριακό πρόβλημα και η Ρωσία με το όραμα της Ευρασιατικής Ένωσης αποκτά τα χαρακτηριστικά σωτήρα για τις νότιες και ανατολικές Ευρωπαϊκές χώρες.

Ο ρόλος της Κίνας 

Η Κίνα από το 2012 συνεργάζεται με την Ρωσία στο στρατιωτικό επίπεδο με κοινές ασκήσεις.Η Κινεζική ηγεσία στην Ουκρανική κρίση στήριξε με επιτήδεια ουδετερότητα την Ρωσία αρχικά αλλά τελικά προέβη σε ανακοινώσεις στήριξης της Ρωσίας , δηλώσεις που αποτελούν μήνυμα προς την Δύση. Η Κίνα θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος για τις ΗΠΑ σε περίπτωση που οι τελευταίες θελήσουν να επέμβουν στην Μ.Ανατολή .Ηδη απο την Ουκρανική κρίση η Κίνα στάθηκε στο πλευρό της Ρωσίας απειλώντας τις ΗΠΑ με την απόρριψη του δολαρίου ως το νόμισμα των διεθνών συναλλαγών της και την απαίτηση αποπληρωμής των Αμερικάνικων ομολόγων που κατέχει σε χρυσό. Εκτός απο τις οικονομικές κυρώσεις η Κίνα διαθέτει τον πολυαριθμότερο στρατο στον κόσμο και έχει ΄ηδη υπογράψει διακρατική συμφωνία με το Πακιστάν η οποία προβλέπει την ελεύθερη διέλευση των Κινεζικών στρατευμάτων απο την λεωφόρο του Καρακορούμ The Karakoram Highway (KKH) The Karakoram Highway (KKH) 
Η οδική αρτηρία που διασχίζει το Πακιστάν και ενώνει την Κίνα με το Ιράν  Τον Μάρτιο του 2011 ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Ανατόλι Σερντιούκοφ έθεσε υπόψιν της Ρωσικής προεδρίας την υπογραφή συμφωνίας Κίνας Πακιστάν για την ελεύθερη χρήση της οδικής αρτηρίας Καρακορούμ τονίζοντας ότι σηματοδοτεί την αύξηση του ενδιαφέροντος της Κίνας για μελλοντική εισβολή στην Μ.Ανατολή για την απόκτηση των κοιτασμάτων της.Από τότε η Ρωσία και η Κίνα συνέστησαν συμμαχία και πλέον η Κίνα θεωρείται σχεδόν σίγουρο μέλος της υπο διαμόρφωσης Ευρασιατικής Ένωσης που οραματίζεται η Ρωσία.

Η Κίνα ωστόσο αποτελεί ένα δύσκολα διαχειρίσιμο σύμμαχο διότι ως υπερδύναμη έχει τις δικές της βλέψεις και ανησυχίες.Η Κίνα μπορεί να αποτελέσει το εργαλείο εκφοβισμού και πίεσης των ΗΠΑ για την μη ανάμειξη τους στην Μ.Ανατολή αλλά παράλληλα δεν παύει να έχει επεκτατικές βλέψεις στην περιοχή.Η Ρωσία θα πρέπει να δράσει γρήγορα και να καταλάβει πρώτη την Μ.Ανατολή και να περιορίσει την Κίνα σε ρόλο υποστηρικτή της .

Περισσότερα για την δυνατότητα της Κλινας για μεταφορά στρατευμάτων στο http://hellenicsunrise.blogspot.gr/2013/05/blog-post_4992.html 

 ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ''ΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ'' ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...