Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ»

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του γνωστού τουρκικού ειδησεογραφικού καναλιού, NTV, την Πέμπτη 27 Μαρτίου, η γνωστή Τουρκάλα δημοσιογράφος, Nilgün Balkaç, σχολιάζοντας την κατάρριψη του συριακού πολεμικού αεροσκάφους από πυραύλους αέρος αέρος της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, είπε το εξής χαρακτηριστικό :
«γιατί η τουρκική πολεμική αεροπορία δεν έκανε το ίδιο όταν τον περασμένο Οκτώβριο ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο στην Μαύρη Θάλασσα και γιατί δεν το έχει κάνει μέχρι σήμερα όταν, προσέξτε, τα ελληνικά πολεμικά… αεροσκάφη παραβιάζουν… τον τουρκικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο ;»
Δηλαδή οι Τούρκοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν ανάλογα και με τα δικά μας αεροσκάφη που… παραβιάζουν τον τουρκικό εναέριο χώρο. Φυσικά για το ρωσικό ούτε που να το σκεφτούν!
Η επισήμανση αυτή μιας γνώστης Τουρκάλα τηλεπαρουσιάστριας-δημοσιογράφου δείχνει, ειδικά για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Τουρκία, ότι τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται επικίνδυνα. Τα μηνύματα που έρχονται από την άλλη πλευρά του Αιγαίου είναι άκρως ανησυχητικά καθώς ενώ είμαστε στο παραπέντε από τις πολύ κρίσιμες εκλογές της 30 Μαρτίου, ο Ερντογάν κλονίζεται από ένα αβυσσαλέο πόλεμο που έχει εξαπολυθεί εναντίον του εδώ και μήνες, με αποτέλεσμα να αντιδρά με ανεξέλεγκτες κινήσεις προς πολλές κατευθύνσεις.
Χρόνια είχε η Τουρκία να δει μια τόσο πολωμένη και ηλεκτρισμένη προεκλογική περίοδο. Σίγουρα όμως εκείνο που πόλωσε ακόμα περισσότερο τα πράγματα σε εκρηκτικό βαθμό, είναι οι συνεχείς διαρροές υποκλοπών τηλεφωνικών συνομιλιών που δείχνουν ένα άλλο Ερντογάν από εκείνο τον αποφασιστικό και κυρίαρχο πολιτικό ηγέτη με έμβλημα την τιμιότητα και την ευθυκρισία στις πράξεις και στις επιλογές του. Τα σκάνδαλα έχουν κυριαρχήσει με συνέπεια τον εκτροχιασμό της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων και την περεταίρω πόλωση με ανυπολόγιστες συνέπειες και για την μετεκλογική περίοδο.
Η επιλογή του προσωπικού επιτελείου του Ερντογάν να στρέψει την εσωτερική επικαιρότητα στην Συρία με τη κατάρριψη του συριακού πολεμικού αεροσκάφους, είναι η πρώτη επικίνδυνη «ακροβασία» του Τούρκου πρωθυπουργού που θα πρέπει να μας βάλει σε πολύ σοβαρές σκέψεις για όλα τα ενδεχόμενα. Σε ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα, Aydınlık, στις 26/3, με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «VURUN EMRİ İHLALDEN 3 GÜN ÖNCE VERİLDİ», αποκαλύπτεται ότι η εντολή να χτυπηθεί με την πρώτη ευκαιρία ένα συριακό αεροπλάνο για να αλλάξει η ατζέντα της τουρκικής επικαιρότητας που γίνεται όλο και πιο βαριά για τον Τούρκο πρωθυπουργό, είχε δοθεί τρεις μέρες πριν από το επεισόδιο της κατάρριψης. Ο Ερντογάν, σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, έχει αρχίσει να σκέπτεται σοβαρά την εμπλοκή της Τουρκίας σε πολεμικές περιπέτειες για να εκμεταλλευτεί το κλίμα που αναμένεται να δημιουργηθεί και να κάνει τον κόσμο να ξεχάσει τα μεγάλα σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει εδώ και μήνες για τον ίδιο και την οικογένεια του.
Αλήθεια έχουμε σκεφτεί αν η «τρέλα» αυτή του Τούρκου πρωθυπουργού προχωρήσει ακόμα περισσότερο και αν αντιληφτεί ότι δεν του βγαίνει η Συρία και ένεκα Ιράν, που ήδη έχει προειδοποιήσει την Τουρκία, αλλά και ένεκα Ρωσίας, στραφεί προς τον «αδύνατο κρίκο» που είναι για τους Τούρκους η χώρα μας ; Στις 26 Μαρτίου, μια μέρα μετά την εθνική μας εορτή, τουρκική φρεγάτα παραβίαζε τα εθνικά χωρικά μας ύδατα και εμφανίστηκε έξω από το Σούνιο. Την ίδια ώρα η μνημονιακή κατοχική κυβέρνηση πελαγοδρομούσε μεταξύ… γάλατος και των εντολών της Τρόικας. Άραγε θα βρεθεί κάποιος να αναλάβει τιε ευθύνες του και κυρίως να αναπτερώσει το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων αν ο Ερντογάν αποφασίσει να ανοίξει τις πόρτες του «τρελοκομείου» ; Ας ελπίσουμε!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

olympia.gr
http://epanastasilae.blogspot.gr/2014/03/blog-post_5164.html


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...