Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

Ανθέλληνες έχουν προσχωρήσει σε κόμματα της αριστεράς.

του Κώστα Βουκελάτου

Είχαμε την Ρεπούση, η πρώτη ανθελληνίδα, ένα μπερδεμένο μυαλό γεμάτο φαντάσματα και σκελετούς στην ντουλάπα της, που την τρομάζουν και βγαίνει φοβισμένη βγάζοντας ανθελληνικές κορώνες, διαστρεβλώνοντας την ελληνική ιστορία κατά όπως της αρέσει και την βολεύει, αλλάζοντας τα πραγματικά γεγονότα χρησιμοποιώντας την φαντασία του διαταραγμένου της μυαλού...
 
Τώρα βρήκε έναν χειρότερο μιμητή, έναν Νίκο Δήμου. Φανατικό θαυμαστή του Σημίτη, πρώην στέλεχος της Δράσης του Μάνου και τώρα ένα από τα ιδρυτικά στελέχη στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, δηλαδή όπου φυσάει ο άνεμος γίνομαι άνεμος.

Εάν μπείτε στο protagon.gr και διαβάσετε το άρθρο αυτού του διαταραγμένου μυαλού με τίτλο "θα πούμε την αλήθεια για το '21", θα διαβάσετε μια μυθοπλασία, που μόνο ένας κατά φαντασία άρρωστος ανθέλληνας θα μπορούσε να γράψει διαστρεβλώνοντας την αλήθεια ζώντας ο ίδιος σε ένα παράλληλο σύμπαν βλακείας που δημιουργεί το διαταραγμένο του μυαλό.

Το γραπτό του Νίκου Δήμου μόνο προοδευτικό δεν τον χαρακτηρίζει, "πορδευτικό" σίγουρα, όμως και μόνο ο χλευασμός από τους Έλληνες τού αξίζει. Μέσα από το γραπτό του ο Δήμου ήθελε να μας μάθει πως βλέπει ένας ανθέλληνας την επανάσταση του 1821, και το έκανε ανήμερα της εθνικής εορτής χωρίς καμία ντροπή, αλλά πού να ξεχωρίσει τι είναι ντροπή και τι όχι ένα διαταραγμένο μυαλό, γιατί αυτά δεν τα γράφει κάποιος σοβαρός αρθρογράφος.

Ο δήθεν "ιστορικός μια άλλης διάστασης" Δήμου μάς λέει ότι ο Κολοκοτρώνης έκανε ...εθνοκάθαρση σε βάρος των Τούρκων. Ότι οι Έλληνες έκαναν θηριωδίες, ότι οι Αλβανοί Αρβανίτες μάς έσωσαν κι ότι η Εκκλησία πολέμησε αλύπητα την επανάσταση. Ωραίες ιδέες έχει ένας ακόμα ανθέλληνας και στέλεχος του νεογέννητου κόμματος το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, σκέψου έλληνα να έπεφτε κάποτε σε μια άλλη διάσταση φυσικά η Ελλάδα στα χέρια τέτοιων επικίνδυνων ανθρώπων τύπου Δήμου και Ρεπούση.

Ο καθένας διαταραγμένος ψυχικά και νοητικά για μια στιγμή αρνητικής δημοσιότητας πετάει ό,τι βλακεία του έρθει και είναι και ευχαριστημένος, που ο τίποτα γίνεται για λίγο κάτι και ας χλευάζεται. Σας μεταφέρω το άρθρο αυτού του Δήμου του "Πορδευτικου" και τον παραδίδω στον χλευασμό σας, όπως ακριβώς του αξίζει, γιατί το κέρδισε με τα βοθρολύματα που γράφει.

Αρθρο:

Δεν ξέρω αν θα γίνει ποτέ αυτό – σίγουρα όχι σύντομα. Σήμερα πάντως ένα βιβλίο, που θα έγραφε τα αληθινά συμβάντα του '21, θα καιγότανε στην πυρά και ένας καθηγητής που θα το δίδασκε, θα έχανε τη δουλειά του.

Ας πούμε μερικές ιστορικά εξακριβωμένες αλήθειες:

Η επανάσταση ξεκίνησε όχι από τους ηρωικούς αρματολούς και κλέφτες (αντίθετα αυτοί και μέσα στον Αγώνα πολεμούσαν σαν μισθοφόροι για αμοιβή και λάφυρα), αλλά από φιλήσυχους αστούς εμπόρους, που ζούσαν έξω από την Ελλάδα. Το κίνημα άρχισε από αστούς, αλλά το αγκάλιασε ο λαός.
Όμως, όπως γράφει ο Σκαρίμπας: «Το Πατριαρχείο το αφόρισε. Οι Πρόκριτοι και οι Ιεράρχες το χλεύασαν. Ο Καποδίστριας τού γύρισε τις πλάτες. Ο Κοραής μας το μυκτήρισε».

Η αρχή ήταν πολύ δύσκολη και το τέλος ολέθριο. Η Εκκλησία όχι μόνο δεν πρωτοστάτησε στον Αγώνα, αλλά τον πολέμησε με κάθε τρόπο. Αφόρισε τον Ρήγα Φεραίο, εναντιώθηκε στις «σατανικές» απόψεις για ελευθερία, ισότητα και δημοκρατία που έρχονταν από την Δύση και τελικά αφόρισε και την ίδια την επανάσταση.

Φυσικά κανείς δεν ήταν στην Αγία Λαύρα στις 25 Μαρτίου και ο Παλαιών Πατρών Γερμανός όχι μόνο δεν σήκωσε το λάβαρο (που φτιάχτηκε μετά από 50 χρόνια), αλλά έβριζε τον επαναστάτη Παπαφλέσσα ως «εξωλέστατον». Η επανάσταση του '21 απέτυχε ολοκληρωτικά. Μετά την εισβολή του Ιμπραήμ δεν είχε μείνει ούτε μία επαναστατική εστία. Ελευθερωθήκαμε μόνο χάρη στην απόφαση των Μεγάλων Δυνάμεων – και την δράση τους στην ναυμαχία του Ναβαρίνου. (Ήταν η πρώτη – και η καλύτερη –«ανθρωπιστική επέμβαση» της ιστορίας).

Η επανάσταση απέτυχε επειδή οι Έλληνες πολεμούσαν περισσότερο μεταξύ τους, παρά με τους Τούρκους. Ο – ήδη τόσο απών – Κωστής Παπαγιώργης, την είχε χαρακτηρίσει: «πανεθνικό εμφύλιο, ο οποίος κατ’ ευφημισμόν βαπτίσθηκε επανάσταση από τους ιδεολόγους ιστορικούς». Στην Επανάσταση έγιναν πράξεις θηριωδίας εκ μέρους των Ελλήνων. Στην κατάληψη της Τριπολιτσάς σφάχτηκαν πάνω από 30.000 άμαχοι – ανάμεσά τους πολλοί Εβραίοι που ήταν αμέτοχοι στον αγώνα. Λόγος: το πλιάτσικο.

Λέει ο Κολοκοτρώνης στα Απομνημονεύματα: «το ασκέρι όπου ήταν μέσα, το ελληνικό, έκοβε κι σκότωνε από Παρασκευή ως Κυριακή, γυναίκες παιδιά και άντρες, 32000, μία ώρα ολόγυρα της Τριπολιτσάς». (Αντίθετα οι Τουρκαλβανοί υπερασπιστές της πόλης έφυγαν αλώβητοι μετά από συμφωνία. Που σημαίνει ότι ο Κολοκοτρώνης είχε τον έλεγχο του στρατού του και άρα επέτρεψε τη εθνοκάθαρση). Και όσοι δεν συμπαθούν τους Αλβανούς θα έπρεπε να ξέρουν πως μερικοί από τους πιο γενναίους οπλαρχηγούς και καπεταναίους μας ήταν Αρβανίτες που δεν μιλούσαν καν τα ελληνικά.

Κι όταν ο Μαυροκορδάτος έβγαλε λόγο στα πληρώματα του Ελληνικού στόλου χρειάστηκε μεταφραστή, γιατί δεν κατάλαβαν λέξη (το γράφει ο Παπαρρηγόπουλος). Θα έχουμε ωριμάσει ως έθνος, όταν τα σχολικά μας βιβλία συμπεριλάβουν αυτές (και άλλες) δύσκολες αλήθειες. Όταν θα πάψουν να αποσιωπούν ή να μυθολογούν. Έτσι θα πραγματώσουμε το Σολωμικό ρήμα, που ταυτίζει το αληθές με το εθνικό.

 
Άσπρα κοράκια, μαύρα κοράκια στου μυαλού σου τα αυλάκια.
Δήμου, συγχαρητήρια, τον κέρδισες τον χλευασμό που γύρευες, να είσαι περήφανος ανθέλληνας τώρα.


http://www.freepen.gr
http://logia-tou-aera.blogspot.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...