Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

Σημαντικές και ανησυχητικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

*Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΡΙΑΜΠΚΟΦ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ Η ΜΟΣΧΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟΥΣ S-300 ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΞΕΝΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΘΕΙ ΖΩΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΠΤΗΣΕΩΝ.
*ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΕΕ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΟΠΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ. ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Η ΑΓΓΛΟ-ΓΑΛΛΙΚΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΣΧΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΠΟΥ ΝΑΡΚΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΠΡΟΣΕΧΩΣ. ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΑΡΑΒΙΚΑ ΚΡΑΤΗ. ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.


*Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΜΟΣΕ ΓΙΑΛΟΝ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΡΩΣΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, ΕΝΩ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΕΥΣΕΙ .ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΕ ΜΟΣΧΑ, ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΛΠ.*Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΜΠΕΡΜΑΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.


*ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΕΝ ΟΨΕΙ ΣΟΒΑΡΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ….


*Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΑΙΝΙΤΖ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΩΣ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ.


*ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΡΩΣΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.


*Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΥΑΝΟΚΡΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΓΚΟΛΑΝ.


*Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΔΕΝ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.


*ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΥΠΕΞ ΚΕΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΜΠΑΣ, ΤΗΝ ΣΡΑΗΛΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΛΙΒΝΙ, ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΚΑΤΑΡ-ΗΑΕ-ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟ.


*ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΕΙΧΕ ΜΕΤΑΒΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ ΓΙΑ ΤΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 45 ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ. ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΜΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ, ΕΝΩ ΕΝΤΟΝΗ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΩΝ ΚΙΝΑΣ ΚΑΙ ΙΝΔΙΑΣ.


*Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΥΠΕΞ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΕ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΕΔΑΦΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΑΧΘΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΧΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΠΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟΥ. ΤΕΛΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΙΝΠΟΥΤΖ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1948. ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΠΡΩΗΝ ΒΡΕΤΑΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝΙ ΜΠΛΕΡ. Η ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ.

http://www.analystsforchange.org/2013/05/blog-post_2516.html
http://www.geopolitics.com.gr/2013/05/blog-post_8531.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...