Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

Πόνημα ιστορικής έρευνας από τον Δρ.Κώστα Βαρδάκα


ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ η Καβάλα. 1913-2013

"ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ" - Του Δρ. Βαρδάκα Κωνσταντίνου

100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Πόλης-Πύλης στην Πραγματική Ευρώπη που στέλνει το δικό της Μήνυμα στο ¨ρηχό βάθος¨ της εξωτερικής επεκτατικής πολιτικής των γειτόνων μας και προπέμπει στην ΑΝΑΛΑΜΠΗ της ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.. ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ, γιατί η αλήθεια δεν κρύβεται και για την Υπερμάχω Στρατηγώ ισχύει το ρηθέν ((αθέων αγαρηνών τα βέλη σύντριψον Δέσποινα και πάσαν επιβουλήν δαιμόνων ματαίωσον , λαόν ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟΝ σκέπον και φύλαττον ίνα πόθω Σε δοξάζομεν))...

ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΠΛΙΣΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ.

Παραμερίζοντας τα συντρίμμια ((της νέας εποχής)) που βρίσκονται δίπλα μας και ανασηκώνοντας το πνευματικό ξίφος της Ρωμαίικης ιστορίας μας, δηλ της Ελληνοχριστιανικής χιλιόχρονης και πέραν πορείας και παράδοσης μας, ανατρέχουμε στο ηρωικό παρελθόν του γένους μας.

Η καθαρή ιστορία είναι η αμύθητη περιουσία και το στρατηγικό πλεονέκτημα της ράτσας μας μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, αλλά είναι και το διαμορφωτικό στοιχείο- καταλύτης της πολιτισμικής εξέλιξης.

Νά γιατί την κτυπάνε όλα τα σκοτάδια της γής...με πρώτο στόχο να διασπάσουν το ελληνικό από το χριστιανικό στοιχείο και στο τέλος να διαλύσουν και τα δύο.

Άραγε αναρωτηθήκαμε που έγινε αυτή η ένωση των δύο ανωτέρω πνευματικών μεγεθών στο δικό μας μάλιστα Ελλαδικό χώρο και από εδώ αλλοιώθηκε προς το καλύτερο ο μετέπειτα παγκόσμιος πολιτισμός. ..

Όλοι γνωρίζουμε από τις ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ότι ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ εξ αιτίας του οράματος ΤΟΥ με τον Μακεδόνα άνδρα αποβιβάσθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη δηλ στο τότε γνωστό Δυτικό κόσμο στην ακτογραμμή της Ανατολικής Μακεδονίας στο λιμένα της Αποστολικής Νεάπολης, στην σημερινή επονομαζόμενη πόλη της Καβάλας.

Σε αυτό το μέρος η ΕΥΡΩΠΗ και ο τότε γνωστός κόσμος υποδέχθηκαν ΤΟΝ ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ δια του Αποστόλου Παύλου που πλέον τον διέδιδε με την Ελληνική γλωσσολαλιά , η οποία έγινε και το εργαλείο της ΘΕΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ να καρπώσει η Χριστιανική Πίστη στην Ρωμαική Ευρωπαική Επικράτεια.

Απο αυτό το μέρος ο Απόστολος των Εθνών μεταφέρει το μήνυμα του ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ και ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ Θεάνθρωπου Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού με την βοήθεια της Ελληνικής Γλώσσας και αρχίζει να εδραιώνεται η Ελληνοχριστιανική σκέψη στον πολιτισμό και στην ανθρώπινη διανόηση.

ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΓΙΝΕ ΑΘΟΡΥΒΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΓΑΜΟΣ-ΕΝΩΣΗ της Ελληνόγλωσσης Κλασσικής Αρχαιότητας με το μήνυμα του ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ.

Και φυσικά οι πρόγονοι μας για να τιμήσουν δεόντως αυτό το μέρος το ονόμασαν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ.

Στην επίσκεψη του Αποστόλου Παύλου ((είδαν)) την παρουσία του ίδιου του Κυρίου μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ που πλέον τον τιμούσαν σαν Πρόσωπο μέσα στην ανθρώπινη ιστορία περιγράφοντας ΑΥΤΟΝ με την ονομασία μιάς ολόκληρης πολιτείας.

Η Χριστώνυμος αυτή ονομασία της πόλεως ομολογούσε ΧΡΙΣΤΟ με δύο Φύσεις την Θεική και την Ανθρώπινη, σε αντίθεση με τις φοβερές αιρέσεις του μονοφυσιτισμού και της εικονομαχίας.

Απο τις ιστορικές πηγές καταδεικνύεται ότι στα βυζαντινά χρόνια της χιλιόχρονης Ρωμέικης Αυτοκρατορίας η σημερινή πόλη της Καβάλας ονομαζόταν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ από το 746 μ.Χ μέχρι την καταστροφή της από τους Οθωμανούς το 1391 μ.Χ, αλλά και μετά μέχρι το 1549 μ.Χ ,όταν εμφανίσθηκε η νέα ονομασία της πόλεως σαν Καβάλλα.

Αυτήν την ((δόξα)) της αλλοίωσης ονομάτων ζήλεψε και ο πολύς Γερμανός ιστορικός Ιερώνυμος Wolf το 1562 μ.Χ παραχαράσσοντας την ονοματολογία ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ με την λέξη βυζάντιο για να επιτευχθούν ευκολότερα οι στόχοι του Καρλομάγνου από τις συνέπειες των οποίων και μέχρι σήμερα υποφέρουμε...

Ήταν φυσικό λοιπόν και για τους Αγαρηνούς κατακτητές Τούρκους να ισοπεδώσουν την ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ για να μην τους θυμίζει τίποτε από το ΥΠΕΡ ΠΑΝ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ. Αλλά και να δεχθούν τον ((εξισλαμισμό)) του ονόματος της ΧΡΙΣΤΩΝΥΜΟΥ πόλεως με ένα κακόηχο όνομα ,όπως είναι αυτό της Καβάλας.

Δηλαδή η πόλη αυτή που ήταν η Πύλη του ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ στην Ευρώπη έπεσε στα χέρια των Τούρκων σαν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ και ελευθερώθηκε το 1913 σαν Καβάλα .....και ετοιμάζεται να εορτάσει τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της με την ((νέα)) της ονομασία σαν Καβάλα....

Ο οποιοσδήποτε καλοπροαίρετος αναγνώστης μπορεί να προβληματισθεί και να βγάλει τα συμπεράσματα του...

Όμως εμείς εμμένουμε στις αλήθειες της Ρωμείκης Ιστορίας μας, στα δόγματα των Οικουμενικών Συνόδων και στα θεμέλια του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού που με την ονομασία της ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΕΩΣ απέδωσαν τιμή στην ΘΕΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ του ΚΥΡΙΟΥ, αλλά και στην ίδια την Παναγία Μητέρα ΤΟΥ που ΤΟΥ δάνεισε την ανθρώπινη φύση για να την Θεώσει (Αγ. Νικόλαος Καβάσιλας) .

Η ΠΑΝΑΓΙΑ σαν τοπωνύμιο επάνω στην φυσική χερσόνησο της πόλεως που φέρει και το όνομα της , παραμένει μέχρι και σήμερα με την ιστορική παρουσία της ,διαχρονικό σημείο αναφοράς, κόντρα στα νοητά κύματα και σαν πραγματική ((ΧΡΙΣΤΟΠΟΛΙΤΙΣΣΑ)) περιβλέπει τον κάτωθι αυτής λιμένα (βλέπε φωτογραφία), όπου αποβιβάσθηκε ο ΥΙΟΣ ΤΗΣ, Ο ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, δια του Αποστόλου Παύλου, μεταφέροντας το μήνυμα ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ στην Ευρώπη που περιμένει και σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά τον ΕΠΑΝΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ της, με την αναστήλωση του Ορθοδόξου φρονήματος και της αληθινής ιστορικής παραδόσεως.

Ο τίτλος του ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΙΤΗ και της ΧΡΙΣΤΟΠΟΛΙΤΙΣΣΑΣ είναι τιμητικός και ομολογιακός και αποδίδει ΕΥΛΟΓΙΑ στο έθνος εκείνο που τιμάει την μακρόχρονη αιματοβαμμένη ιστορία του.

Είδαμε το φώς της ζωής σε αυτή την όμορφη πατρίδα Ελλάδα μας ακριβώς στο παραθαλάσσιο σημείο που αποβιβάσθηκε ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΠΑΥΛΟΣ για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Από πνευματική παρόρμηση και μετά από πολύμοχθο κόπο καταθέσαμε ταπεινό πόνημα ερευνητικής εργασίας το 2009 με τον τίτλο ¨ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ¨¨ η ¨ΧΡΙΣΤΩΝΥΜΩΣ ΠΟΛΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΝΗ¨ σαν απάντηση στο Στρατηγικό Βάθος της εξωτερικής πολιτικής του ΥΠΕΞ της Τουρκίας που τότε άρχιζε να διαμορφώνεται και σήμερα ζυγίζουμε τις επιπτώσεις της, αλλά και σαν ¨επισήμανση¨ στην από χρόνων μεθοδευμένη απόκρυψη ιστορικών στοιχείων που αποκορυφώθηκε στις μέρες μας με σκοπό να μας αποκόψουν από τον ομφάλιο λώρο της ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ. Ενώπιον των δύσκολων στιγμών που βιώνουμε και των επερχομένων καταθέτω ως ΑΝΤΙΔΩΡΟ στο διαδίκτυο το πόνημα μου αυτό με την ταπεινή προτροπή ¨ΘΑΡΣΕΙΤΑΙ¨ ακόμη και η Ιστορία θα μας ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...