Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Απίστευτες κατηγορίες μεταξύ Κεμαλικών και Ρ. Τ. Ερντογάν.

Όταν δεις και κάτσουν οι Τούρκοι μες την εθνοσυνέλευση τους και τραβήξουν πιστόλια να ξέρεις κοντεύει η ώρα...
Κυριάκος Τσίτσικας
 σχόλιο Γ.Θ : Μπορεί να αργεί, αλλά στο τέλος το κακό πάντα αυτοκαταστρέφεται...

 
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα διασπάσει τη χώρα με τη πολιτική του ανέφερε σε συγκέντρωση μελών του κόμματος της Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) στα Άδανα ο ηγέτης του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, φιφουλκώντας εναντίον του κυβερνώντος κόμματος, όπως άλλωστε κάνει και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).
Η εντυπωσιακή δήλωση του Ν. Μπαχτελί σχετίζεται φυσικά με τη διαδικασία ειρήνευσης της Άγκυρας με τους Κούρδους και το ΡΚΚ και έχει ως εξής «Ο Ερντογάν προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα με το ΡΚΚ και να ικανοποιήσει τον δολοφόνο στο Ιμραλί (εννοεί τον Οτσαλάν). Διαπραγματεύεται στο να διαμελίσει τη χώρα».
Ο Ν. Μπαχτελί συνεχίζοντας στον ίδιο τόνο σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός της χώρας είναι ένας «ψεύτης, και έχει παραισθήσεις», με αποτέλεσμα να θέτει σε αμφισβήτηση και σε κίνδυνο την ασφάλεια της Τουρκίας. «Το να είσαι Τούρκος έχει καταντήσει έγκλημα», ενώ «το να είσαι κάποιος που επιδιώκει τον διαμελισμό της χώρας, έχει καταντήσει κάτι το αξιοσέβαστο και μία δημοφιλής ενασχόληση».
Ο ηγέτης του ΜΗΡ κατέληξε επισημαίνοντας ότι το κόμμα του θα αναθεωρήσει όλες αυτές τις συμφωνίες της κυβέρνησης με τους Κούρδους.
Είναι προφανές ότι η κόντρα νεοθωμανών και κεμαλικών θα βρει ένα καυτό πεδίο αντιπαράθεσης, το οποίο δεν είναι άλλο από το κουρδικό, με τους εθνικιστές και τους «Γκρίζους Λύκους» να κατηγορούν τους Ισλαμιστές ότι με τη πολιτική που ακολουθούν θα διαμελίσουν τη χώρα.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη νίκη που έχει – για την ώρα – καταγάγει κατά των στρατιωτικών, δεν φαίνεται να τρομάζει από τις απειλές του ΜΗΡ και αντιθέτως προσπαθεί με τους υποτάξει με τον προσφιλή του τρόπο, να τους ρίξει στη φυλακή, αφού έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα για τις συνθήκες στις οποίες η Τουρκία οδηγήθηκε στην οικονομική κρίση στις αρχές της δεκαετίας του 2000.
Υπενθυμίζεται, ότι το ΜΗΡ ήταν μέλος κυβερνητικού σχήματος με τρία κόμματα, με αποτέλεσμα να ελέγχεται η δράση της ηγετικής του ομάδας και στο πως έφεραν την Τουρκία σε μία κατάσταση η οποία την οδήγησε στις αγκάλες του ΔΝΤ, από τις οποίες, όπως θα θυμούνται από πρόσφατη ανάρτηση οι φίλοι του «defence-point.gr», μόλις τώρα ξεμπέρδεψε. «Υπήρξαν πάνω από 111 τετράκις εκατομμύρια τουρκικές λίρες απώλειες από τις τράπεζες» και η Τουρκία πέρασε από τη μεγαλύτερη οικονομική κρίσης της ιστορίας της διατείνεται ο Ρ. Τ. Ερντογάν και απειλεί για τα περεταίρω.
Το σίγουρο είναι ότι η πολιτική κρίση στη γειτονική μας χώρα εντείνεται με τη μία τους κεμαλικούς να κατηγορούν του νεοθωμανούς για εθνική μειοδοσία, και μία πολιτική που θα οδηγήσει στη διάλυση της Τουρκίας και τους νεοθωμανούς να απειλούν του κεμαλικούς πως θα τους στείλουν να κάνουν παρέα στους ένστολους ομοϊδεάτες τους στις φυλακές της χώρας λόγω κακοδιαχείρισης και οικονομικών σκανδάλων.
«Είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα… είμαστε» δηλαδή, για να μη λέμε μόνο για τα δικά μας.

http://www.defence-point.gr/news/?p=76689

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...