Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

Έτοιμος ο Ρωσικός RS-28 που θα κάνει την αμερική να μοιάζει με κρατήρα ηφαιστείου

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται από σήμερα ο ρωσικός διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος νέας γενιάς RS-28 Sarmat σύμφωνα με δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων.
Όπως ανέφερε ο Yuriy Borisov, ο επικεφαλής της ρωσικής αεροδιαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, ο βαλλιστικός πύραυλος από σήμερα βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Ο RS-28 Sarmatείναι ένας βαλλιστικός διηπειρωτικός πύραυλος μεγάλης ισχύος ο οποίος προορίζεται σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου πλήρους κλίμακας, με ολοκληρωτική χρήση πυρηνικών όπλων.

Ο πύραυλος είναι τριών σταδίων, υγρών καυσίμων και εκτοξεύεται από σιλό και διαθέτει πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές.

Έχει βάρος 208 τόνων, μήκος 35,5 μ. διάμετρο 3 μ. Ο πύραυλος μπορεί να φέρει έως 10 πυρηνικές κεφαλές MIRV και ή 16 πολυηχητικά πυρηνικά βλήματα HGV.

Το μέγιστο βεληνεκές του ανέρχεται στα 18.000 χλμ.



Την ίδια ώρα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η  Ρωσία είναι «ανίκητη» όπως ήταν και κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είπε σήμερα με εφήβους με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

«Έχω καταλάβει γιατί κερδίσαμε τον μεγάλο πατριωτικό πόλεμο: είναι αδύνατο να νικηθεί ένας λαός με τέτοιο ψυχικό σθένος. Ήμασταν απολύτως ανίκητοι και σήμερα είμαστε το ίδιο», είπε σε μαθητές, σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά. Ο Πούτιν μιλούσε για τις επιστολές που αντάλλαζε ο πατέρας του, που πολεμούσε στο μέτωπο, με τον παππού του Ρώσου προέδρου.


Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι είχε εντυπωσιαστεί από την αποφασιστικότητα του παππού του, ο οποίος, έχοντας μόλις χάσει τη σύζυγό του που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου, έδωσε εντολή στον γιο του: «Νικήστε αυτά τα καθάρματα!». «Και σήμερα, οικογένειες σαν κι αυτές αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία» του πληθυσμού, είπε.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...