Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ – ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Εϊδαμε σε προηγούμενο άρθρο τι γίνεται με την ηλεκτρονική ταυτότητα στην Αγγλία, όπου έχουν καταργηθεί με νόμο, μαζί με τις ψηφιακές βάσεις δεδομένων, σε μια θεαματική πράξη αντίστασης  και πρόληψης του παγκόσμιου ηλεκτρονικού ολοκληρωτισμού,  κάνοντας πράξη την Ελευθερία.

Τι γίνεται όμως σε άλλες χώρες και μάλιστα προηγμένες, με την ταυτότητα;

ΟΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Πρώτα πρώτα ας δούμε στις πλέον προηγμένες Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπου δεν υπάρχει καν ενιαία κρατική ταυτότητα! Η ταυτοποίηση γίνεται κυρίως με την Άδεια Οδήγησης, είτε με την Κάρτα Κοινωνικής Ασφάλισης, είτε με μια κάρτα Διαβατηρίου για γειτονικά ταξίδια π.χ. στον Καναδά ή με κανονικό βιβλιάριο Διαβατηρίου, το οποίο και χρησιμοποιείται ως διεθνές ταξιδιωτικό έγγραφο! Και δεν υπάρχει μία ενίαια υποχρεωτική για όλους ταυτότητα, διότι κάτι τέτοιο θεωρείται σημείο ολοκληρωτισμού, δηλαδή ολοκληρωτικού καθεστώτος!
Σε κάποιες βέβαια πολιτείες,  εάν  κάποιος  δεν έχει π.χ. άδεια οδήγησης, μπορεί με αίτησή του να προμηθευτεί μια τοπική ταυτότητα, που σε καμία πολιτεία δεν είναι ούτε υποχρεωτική, ούτε έχει ιδιαίτερη ζήτηση, αφού όπως τονίσαμε κυρίως η Άδεια Οδήγησης (σε μέγεθος κάρτας) δείχνει ποιος είναι ποιος… Και η άδεια αυτή αποκτάται στις ΗΠΑ από την ηλικία των 16 ετών…
 
Επομένως στις ΗΠΑ δεν υπάρχει ως τώρα εθνική ταυτότητα! Σε μια χώρα που έχει δεχθεί μάλιστα το μεγαλύτερο παγκοσμίως τρομοκρατικό χτύπημα, στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης (11-9-2001) με 2.977 νεκρούς και 25.000 τραυματίες! Αυτό έγινε όμως αφορμή να περάσει το 2005 ο νόμος  Real ID, που σταδιακά επιτάσσει ενιαίο πρότυπο για Άδεια Οδήγησης και τοπικές Ταυτότητες (κάθε πολιτεία είχε τα δικά της), ειδικά για πρόσβαση σε Ομοσπονδιακές Υπηρεσίες, Πυρηνικούς Σταθμούς και επιβίβαση σε Αεροσκάφη, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025… Δηλαδή θα μπορείς να ταξιδεύεις αεροπορικώς στο εσωτερικό και με το Διαβατήριο και με την Άδεια Οδήγησης, αρκεί να είναι εκείνη της ενιαίας μορφής που έχει εγκριθεί.
Επομένως εμείς στην Ελλάδα, πάμε να ξεπεράσουμε και τις ΗΠΑ ακόμη

ΟΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ

Η ισχύουσα ελβετική ταυτότητα χωρίς τσιπ (εμπρός)

Στην Ελβετία, με το υψηλό επίπεδο ζωής και τις μεγαλύτερες τραπεζικές καταθέσεις, στις 7 Μαρτίου 2021, οι Ελβετοί ψήφισαν “ΟΧΙ” σε έναν σχεδιαζόμενο νόμο για ένα σύστημα ηλεκτρονικής ταυτότητας!
Η ισχύουσα ελβετική ταυτότητα χωρίς και γραμμωτό κώδικα (πίσω)
Στο σχετικό Δημοψήφισμα το 64,4% των ψηφοφόρων απέρριψε πλήρως την ηλεκτρονική ταυτότητα και την διασύνδεσή της με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση (ταυτότητα και κάρτα του πολίτη) και έτσι η ελβετική εθνική ταυτότητα παραμένει απλό στοιχείο ταυτοποίησης, αυστηρά χωρίς τσιπ! Και γίνεται μάλιστα δεκτή σε όλη την Ε.Ε… Και την Ελλάδα, που πάει να γίνει “ελβετικότερη” της Ελβετίας…

ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Υπάρχουν όμως και χώρες μέσα στην Ε.Ε., όπου η εθνική ταυτότητα δεν είναι υποχρεωτική, όπως ΓαλλίαΙταλίαΑυστρίαΟλλανδία, Φινλανδία, Σουηδία, ΙρλανδίαΛιθουανία, Λεττονία, Ουγγαρία, Σλοβενία!

ΧΩΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Υπάρχουν ακόμη και χώρες χωρίς καθόλου δελτία ταυτότητας, όπως είδαμε να συμβαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και στον Καναδά, την Αυστραλία και την Ιαπωνία!

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ

Επομένως η βιασύνη της Ελλαδικής Κυβέρνησης, που συνεπάγεται και εκατοντάδες εκατομμύρια σε έξοδα, χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα, είναι ανεξήγητη και εκτός διεθνούς πρακτικής και πραγματικότητας. Την στιγμή μάλιστα που αποδείχθηκε πώς ούτε η Ε.Ε., ούτε ο ICAO απαιτούν να υπάρχει τσιπ στις ταυτότητες (δείτε εδώ τα ντοκουμέντα)/
Η δε Άδεια Οδήγησης και το Διαβατήριο, είναι τα κατεξοχήν παγκόσμια λειτουργικά μέσα ταυτοποίησης, χωρίς να αποτελούν ταυτότητες, τα οποία άλλωστε απαιτούνται στο εσωτερικό και το εξωτερικό των κρατών, συχνότερα από οποιοδήποτε άλλο έγγραφο.
Η χώρα μας, όπου μάλιστα γράφηκε η Αποκάλυψη του Χριστού στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο, θα όφειλε και για λόγους εφεύρεσης της Δημοκρατίας και για λόγους κοιτίδας της Ορθοδοξίας, να είναι τριπλά προσεκτική και να αποτελεί διεθνή φάρο προστασίας της ανθρωπότηταςαπό οποιαδήποτε σκοτεινή, ολοκληρωτική, αλλά και αντιχριστιανική πρακτική.
Ο ρόλος της Ελλάδας, δεν είναι να τρέχει και να μιμείται τυφλά τους άλλους, αλλά να φέγγει και να οδηγεί τους άλλους λαούς στον αληθινό, ευσεβή Πολιτισμό, στο Φως και την αξιακή Ευημερία! Αυτά άλλωστε θα έρθει να καταλύσει το φρικτό και δυσώδες Σκοτάδι…

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...