Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

Απίστευτες εικόνες ΔΙΩΓΜΟΥ στη Λαύρα των Σπηλαίων στο Κίεβο!

Η Μονή έχει περικυκλωθεί από τις πάνοπλες αστυνομικές αρχές της Ουκρανίας αποκλείοντας την είσοδο των ορθοδόξων πιστών! Για τον λόγο αυτό η Θεία Λειτουργία τελέστηκε χωρίς την παρουσία του λαού, ενώ η Θεία Κοινωνία παραδιδόταν μέσα από τα κάγκελα!

Ο Ζελένσκι και ο Βαρθολομαίος αποφάσισαν για την τύχη της Λαύρας Σπηλαίων Κιέβου..! 

Ο Ζελένσκι και ο Βαρθολομαίος τα είπαν στην Κωνσταντινούπολη..είχαν μυστική διπλωματία για την τύχη της Λαύρας Σπηλαίων.. Δεν ανακοίνωσαν τίποτα .. κι αυτό είναι ακόμη χειρότερο θα το δούμε να γίνεται τις επόμενες μέρες..

Την προηγούμενη ημέρα ανεξάρτητοι παρατηρητές είχαν προβλέψει: το κύριο θέμα των διαπραγματεύσεων θα είναι η τύχη της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ .Ο Ζελένσκι είναι έτοιμος να τη μεταφέρει στην άμεση υποταγή του Βαρθολομαίου. Βίαιη υπαγωγή μετά από έξωση των 200 και πλέον μοναχών. Οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας κατέλαβαν τις τελευταίες μέρες κτίρια του μοναστηριού. Οι ιερείς και οι μοναχοί έρχονται αντιμέτωποι με μια επιλογή: μεταφορά στο OCU ή εξορία. Ήδη η Λευκορωσία έχει προσφερθεί να τους παράσχει φιλοξενία.
Στο μεταξύ ο ηγούμενος της Λαύρας έχει τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βαχιόλι σαν κοινός κατάδικος.

Ωστόσο, ούτε ο Ζελένσκι ούτε ο Βαρθολομαίος ανέφεραν δημόσια την τύχη της Λαύρας παρουσία του Τύπου, μιλώντας μόνο για τη βοήθεια της Εκκλησίας στην ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου και την προσέγγιση της ειρήνης. Ο ορθόδοξος δημοσιογράφος Sergey Komarov αποκαλεί αυτό που συνέβη στην Κωνσταντινούπολη “φαρσοκωμωδία”: “Έναν αβάπτιστο άθεο τον υποδέχονται με κωδωνοκρουσίες, τον φέρνουν στην εκκλησία, τον τοποθετούν σε ένα τιμητικό μέρος και μια σύντομη προσευχή γίνεται προς τιμήν της συνάντησης. . Ο Ζελένσκι δεν σταυροκοπιέται δεν προσκυνάει. Δεν ξέρει καν να πάρει ευλογία (σφίγγει το χέρι του Βαρθολομαίου). Τι κωμωδία. Θα ήταν αστείο αν αυτή η συνάντηση δεν υποσχόταν νέα ταλαιπωρία για τους πιστούς της UOC».

Ο Ζελένσκι ο Φαναρτζής απαγόρευσε τη λατρεία καταργεί την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία για Ορθόδοξους πιστούς στην ιστορική Λαύρα Σπηλαίων Κιέβου…Η πρόσβαση από το πρωί είναι απαγορευμένη. Κόσμος έχει μαζευτεί απ΄έξω. Αστυνομικοί ένοπλοι φυλάνε τα περάσματα…..Αναμένεται να προχωρήσει στην έξωση 200 μοναχών. Τα ιερά ερήμωσαν. O Zelensky εφαρμόζει για λογαριασμό των αφεντικών του πιλοτικό πρόγραμμα απαγόρευσης Κυριακάτικης λειτουργίας και τεστάρει τα ανακλαστικά της πίστης. To πείραμα ”κοινωνία χωρίς εκκλησία” ”πόλη χωρίς λειτουργία” ( κατά το πόλη χωρίς αυτοκίνητα) άρχισε με πρόσχημα την υγειονομική κρίση του Covid19..

O Ζελένσκι εφαρμόζει για λογαριασμό αφεντικών του πιλοτικό πρόγραμμα ”κοινωνία χωρίς εκκλησία” ”πόλη χωρίς λειτουργία” με απαγόρευση Κυριακάτικης λειτουργίας και τεστάρει τ’ ανακλαστικά της πίστης στη Λαύρα Σπηλαίων!

dimpenews.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...