Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Χάθηκε μια ολόκληρη ταξιαρχία-Σε Μπαχμούτ και Σολεντάρ οι Ρώσοι εγκλώβισαν χιλιάδες Ουκρανούς μαζί με Τσετσένους Τζιχαντιστές

Εξοντώθηκε σχεδόν ολόκληρη η 28η ουκρανική ταξιαρχία ενώ Δεκάδες χιλιάδες οπλικά συστήματα καταστράφηκαν μαζί εκ των οποίων Σκοπιανά άρματα μάχης
Η ρωσική πολεμική μηχανή ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια από τις μεγαλύτερες χερσαίες επιθέσεις, μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, μετά την ολοκληρωτική περικύκλωση χιλιάδων Ουκρανών, μισθοφόρων και Τζιχαντιστών από την Συρία σε Μπαχμούτ και Σολεντάρ.
Τσετσένοι μαχητές που πολεμούν για λογαριασμό των ουκρανικών δυνάμεων κυκλοφόρησαν ένα νέο βίντεο από το Μπαχμούτ.

Το βίντεο δείχνει τον Abdul Hakim al-Shishani (Rustam Azhiev), Εμίρη του "Ajnad al-Kavkaz" να χειρίζεται ένα σουηδικό αντιαρματικό όπλο Pansarskott M-86.
Η 28η ουκρανική ταξιαρχία σε ρόλο της 9η Λεγεώνας των Ρωμαίων

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι τέτοια η κατάσταση για την 28η ταξιαρχία, ώστε αυτή δεν είναι ικανή να πράξει ουδέν.

Οι εναπομείναντες Ουκρανοί στρατιώτες της Ταξιαρχίας μαζί με τα υπολείμματα άλλων μονάδων, που δεν θέλουν να συμμετάσχουν στην παρέλαση των αιχμαλώτων από τους Ρώσους, πολεμούν με λύσσα τις ρωσικές δυνάμεις να και εγκλωβισμένοι πλέον από παντού.

Μιλάμε, σύμφωνα με πηγές, για εκείνους τους τύπους που έχουν μείνει για την τελευταία μάχη στη Novaya Kamenka (περιοχή Ντόνετσκ κοντά στο Μπαχμούτ (Αρτέμοβσκ).

“Η 28η ταξιαρχία δεν υπάρχει ουσιαστικά, υπάρχουν πολλές απώλειες και εξοπλισμός. Απλά θέλουν να μας αποτελειώσουν, αυτό είναι. Και τώρα απλά θα καθίσουμε. Σαράντα άτομα στην παρέα! Αυτοί έμειναν από ένα ολόκληρο τάγμα, ενώ γύρω μας έχουμε εκατοντάδες πτώματα.

Κανείς δεν περισυνέλεξε τους νεκρούς, κανείς δεν παρείχε βοήθεια, άφησαν τους διοικητές, τους αξιωματικούς αιχμάλωτους, χωρίς βοήθεια, χωρίς υποστήριξη.

Ο διοικητής του τάγματος Mishchenko είπε πριν από αυτή τη μάχη ότι όλα θα πάνε καλά, υπήρχαν σκοπιανά άρματα μάχης, αμερικανικά drone, στο τέλος όμως δεν υπήρχε τίποτα, όλοι ήταν νεκροί!

Τα όπλα μας δεν είχαν σφαίρες, δεν υπήρχαν πολυβόλα. Δώσαμε το σύνθημα "Pokemon" (σήμα κλήσης) αλλά τώρα η ταξιαρχία έχει ηττηθεί, το τάγμα μας καταστράφηκε, εκατοντάδες  άνθρωποι πέθαναν στο πεδίο της μάχης.

Τα παιδιά περιμένουν μια έρευνα για την σφαγή που συνέβη στη Novaya Kamenka. Νομίζαμε ότι θα έρθει κάποιος μπροστά μας, η εισαγγελία, η SBU, θα το τακτοποιήσουν. Και σήμερα οδηγούμαστε ξανά στη σφαγή. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε αυτή την ταξιαρχία. Αλλά αυτός ο διοικητής του τάγματος Mishchenko καλύπτει τα ίχνη του.

Η ταξιαρχία δεν είναι πλέον ενεργή, απαιτείται δηλαδή έλεγχος, διερεύνηση της τραγωδίας, όπου πολλοί άνθρωποι πέθαναν, χάθηκαν και αιχμαλωτίστηκαν "δηλώνει Ουκρανός στρατιώτης πιθανόν βαθμοφόρος για την σφαγή του Μπαχμούτ.
Το Σόλενταρ είναι μια τεράστια “παγίδα” για τους Ουκρανούς

Παρά την πλήρη περικύκλωση του Σόλενταρ από μονάδες της ιδιωτικής εταιρείας Wagner, 400 ακόμη Ουκρανοί στρατιώτες συνεχίζουν να αντιστέκονται, τοποθετημένοι σε πολυώροφα κτίρια.

Περίπου εκατό Ουκρανοί στρατιώτες αποφάσισαν να καταθέσουν οικειοθελώς τα όπλα, ωστόσο, η κατάσταση στην πόλη παραμένει πολύ δύσκολη.

Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, η εκκαθάριση του Σολεντάρ  μπορεί να διαρκέσει έως και 72 ώρες, ωστόσο, η πιθανότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να μπορέσουν να λάβουν οποιαδήποτε αντίμετρα για να αποσύρουν τις μονάδες τους από την περικύκλωση είναι εξαιρετικά χαμηλή, καθώς αυτή τη στιγμή οι θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και μονάδες του Wagner PMC έξω από την πόλη χωρίζονται σε μια εντυπωσιακή γκρίζα ζώνη.

Η απροσδόκητα ταχεία επίθεση στις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Σολεντάρ περιέπλεξε σοβαρά τις δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να στείλουν επιπλέον μονάδες εδώ και, μεταξύ άλλων, δεν επέτρεψε στα ουκρανικά στρατεύματα να ανασυνταχθούν, και ως εκ τούτου, τα τελευταία άρχισαν να υφίσταται σοβαρές απώλειες.

Οι ειδικοί φοβούνται ότι μπορεί να υπάρχουν Ουκρανοί παρατηρητές στο έδαφος της πόλης, κάτι που μπορεί να περιπλέξει σοβαρά τη διαδικασία καθαρισμού της πόλης λόγω της έλλειψης κάλυψης αεράμυνας για αυτήν την περιοχή.

Οι Ρώσοι μαθαίνουν γρήγορα από τα σφάλματα των προηγούμενων μηνών, και τώρα ετοιμάζουν μια τεράστια χερσαία επίθεση με στόχο το Κίεβο, και μόνο αυτήν την πόλη, για να κτυπήσουν καίρια την ουκρανική κυβέρνηση.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...