Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

Ήταν καλές οι Πρωτοχρονιές πριν;

Μετά τις 12:00, της “κακομοίρας” …

Κάθε χρόνο  στις 31 του μηνός μετά τις 12:00 , μετά την αλλαγή του χρόνου τι γινόταν ; 

Της “κακομοίρας”μετά τις 12:00…

Αφού όλοι τρώγαμε καλά και πίναμε ή απλά συνεχίζαμε την “κραιπάλη” ,το “χαρτί , την “διασκέδαση” ,εκεί που είμασταν ή παίρναμε κάθε μεταφορικό μέσο ,οι δρόμοι γινόταν  αδιάβατοι ,γεμίζαμε τα “club” ,τα  κέντρα διασκέδασης με double dot...,τις χαρτοπαικτικές λέσχες ,όπου υπήρχε “διασκέδαση” αυτό νομίζαμε ζωή ..

Ζωή “κομμάτια” 

Η ζωή μας ήταν μια καφετέρια , ένα γήπεδο , μιά ψησταριά ,ένας κινηματογράφος , shopping therapy  ,η τηλεόραση , εργασιομανία ,  κουτσομπολιό με εμάς τους άνδρες χειρότερους ,για κάποιους  και κάποιες φορές “τραπέζι” στα μπουζούκια  και κανένα  άλλο ενδιαφέρον .

Είμασταν “νεκροί ” σάρκες χωρίς “πνεύμα” 

Ας εξετάσουμε τα ενδιαφέροντα μας ,ζούσαμε περιμένοντας να “πεθάνουμε” χωρίς κανένα υψηλότερο ενδιαφέρον .

Είχαμε ξεχάσει να κοιτάζουμε ψηλά

Ξεχάσαμε τον σκοπό της ζωής μας ..

Προσδοκῶ ἀνάστασιν νεκρῶν. Καὶ ζωὴν τοῦ μέλλοντος αἰῶνος.

Και τι τον κάναμε ;

«Ας φάγωμεν και ας πίωμεν, αύριο γαρ αποθνήσκωμεν».

Υπομονή…

Και έρχεται το οργανωμένο σχέδιο “χαράγματος” μας και μας βρίσκει ασθενής πνευματικά   φοβισμένους και αδύναμους να αντιδράσουμε ,μπροστά στην “νέα  ανόητη τάξη πραγμάτων ” 

Αλλά έχουν αυτοί το σχέδιο τους ,αλλά του Θεού ,είναι αυτό που πάντα νικά ,ο “εγκλεισμός ” είναι  η “ενδυνάμωση “ μας η “αποκοπή” μας ,από τις μολυσματικές εστίες  ,νομίζει η νέα ανόητη τάξη πραγμάτων  ότι μας κάνει ,κακό…

Η λέξη “διασκέδαση”  σημαίνει ,είμαι “κομμάτια” 

Διασκορπίζω και διασκορπίζομαι ,γίνομαι “κομμάτια”  βγαίνω από τον εαυτό μου και σκορπάω ,νομίζοντας ότι έτσι θα νιώσω καλύτερα . Που καταλήγω ;  στο να γίνομαι “κομμάτια” και χειρότερα σταδιακά ..

Αντί να συγκεντρωθώ στον εαυτό ,να δώ τα πάθη μου  ,να επιστρέψω στον Χριστό ,να ζητήσω βοήθεια ,για να τα  γιατρέψει ,να τα θεραπεύσει

Είναι η λογική ευχαρίστηση που είναι δώρο Θεού  και εγώ την έκανα “Θεό”  τις  ηδονές ,το φαγητό ,την συνεύρεση για τεκνογονία  κ.α  τα δώρα του Θεού ,τα έκανε “κατάρες ” ..αρρωστήσαμε αδελφοί και ο Θεός επεμβαίνει και μας θεραπεύει λίγο λίγο ..

“απόκλεισον τήν θύραν σου,αποκρύβηθι μικρόν όσον όσον,έως αν παρέλθη η οργή Κυρίου”.

Έρχεται ο Θεός ,σαν καλός ΠΑΤΕΡΑΣ και μας κλείνει στα σπίτια μας ,για να μας “αποκόψει ” από τις εστίες της  “καταστροφής” και δεν μπορούμε να δούμε ότι είναι για το καλό μας .

Θα έρθει η ώρα που θα μπορέσουμε να το δούμε ,ότι το “ΘΕΛΗΜΑ” του Θεού , μοιάζει σκληρό ,αλλά για είναι να μας συνεφέρει ,να μας επαναφέρει από το δρόμο της καταστροφής που είχαμε πάρει .

ἐὰν θέλητε καὶ εἰσακούσητέ μου, τὰ ἀγαθὰ τῆς γῆς φάγεσθε

Κάποιοι θα το δεχθούν ,θα το κατανοήσουν ,οι υπόλοιποι οι “άτακτοι “ θα επαναστατούν ,θα γκρινιάξουν , θα κάνουν φασαρίες ,αν συνεχίσουν θα χαθούν ..

Μέσα από αυτή την “παιδαγωγία” ο Θεός θα δημιουργήσει το ΝΕΟ ΠΛΗΡΩΜΑ .

Ζούμε  στιγμές “παιδαγωγίας” ..

“Βάδιζε λαός μου, είσελθε εις τά ταμιεία σου,απόκλεισον τήν θύραν σου,αποκρύβηθι μικρόν όσον όσον,έως αν παρέλθη η οργή Κυρίου”.

«Μη αντιστήναι τω πονηρώ»

Χρονιά “εφιάλτης” για την “νέα ανόητη τάξη πραγμάτων “

Η νέα χρονιά ,θα είναι “εφιαλτική ” για την “νέα ανόητη τάξη πραγμάτων”

Αλλά και συναρπαστική για το “νέο πλήρωμα ” γιατί  θα  του αποκαλυφθεί  εσωτερικά και θα κατανοήσει ο καθένας ξεχωριστά ,σε ποιο “πλήρωμα ανήκει και θα καταλάβει ότι όλη του η ζωή αυτό τον στόχο  είχε και εκεί τον πήγαιναν όλα τα γεγονότα από τότε που γεννήθηκε   ..

Καλή και ευλογημένη χρονιά

Καλή φώτιση και αρχή μετάνοιας

Γ.Μ

https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/12/31-1200.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...